Kruidenboter van kokosolie

Een nieuwe ontdekking! Kokosolie met knoflook van Royal greens! Deze kokosolie bevat alleen het aroma van knoflook, en dus geen vervelende fodmaps! Win win situatie.

Hou je ook zo van kruidenboter op je biefstuk of stokbroodje? Zelf kruidenboter maken is makkelijk: Meng een beetje gezouten roomboter met verse groene kruiden en laat dit een uur in de koelkast staan om de smaken goed in de boter te laten trekken.

Maar nog beter is kruidenboter met knoflook! Ik heb daar echt heel, heel veel van verorberd in mijn leven… Nu is het nogal lastig om de smaak van knoflook in boter te krijgen (mengen met knoflookolie is moeilijk, dit mengt niet goed; geloof me ik heb het geprobeerd!). Natuurlijk kan het wel als je de boter smelt maar wanneer deze dan weer hard wordt is de consistentie helemaal veranderd.

Dus ik werd helemaal enthousiast toen ik vanmiddag kokosolie met knoflookaroma zag! Kijk, daar kunnen we wat mee!! Lekkere knoflook-kruiden’boter’ van maken bijvoorbeeld! Kijk wel even uit, de olie moet niet te warm zijn dan smelt hij, en te koud is het lastig de kruiden erdoor te mengen. Haal de kokosolie het liefst een half uur van te voren uit de koelkast, dan is hij perfect om te gebruiken voor deze kruidenboter van kokosolie! In dit recept gebruik ik peterselie en een klein beetje bieslook, maar je kan ook andere soorten (verse) groene kruiden gebruiken, net wat je in huis hebt! Italiaanse kruidenboter met oregano en tijm bijvoorbeeld, of franse kruidenboter met dragon… oneindig veel mogelijkheden.

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings

, , , ,