Dit lekkere recept voor Chinese kippenvleugels van Alana Scott kwamen we onlangs tegen en moesten we natuurlijk proberen. Na een kleine smaaktest hebben we deze absoluut goed bevonden en daarom hier een Nederlandse vertaling van het recept. Perfect met gebakken aardappelen en groenten. Of voor bij de borrel, een beetje zoet, kleverig en licht pittig!
Let op dat de oestersaus en vijfkruidenpoeder geen ui en/of knoflook bevatten.
Heb je coeliakie? Gebruik dan een glutenvrije sojasaus, glutenvrije oestersaus en kijk uit dat er geen (sporen van) gluten in de vijfkruidenpoeder te vinden zijn. Volg je alleen het FODMAP dieet dan hoef je hier niet op te letten!
Kan ik dit ook makkelijk invriezen/opwarmen. Blijft het dan nog lekker?
Hoi Milou, je kunt dit prima invriezen! Invriezen zorgt er alleen wel voor dat het wat droger kan worden (ook omdat je het dan nog een keer moet opwarmen). Dus het lekkerst is altijd vers eten! M /S
Ik lees dat er knoflook olie bij zit. Maar knoflook is toch taboe in fodmap dieet ?
Beste Paul,
dat klopt tenzij je gebruik maakt van gearomatiseerde knoflookolie of je doet knoflook in olie en je haalt de knoflook eruit en gebruikt alleen de olie, dan kan het wel.
Heerlijk recept nu 2x gemaakt voor 4 man is 2KG beter.
Deze komt in het blijvertjes boekje