Dames, Dank voor jullie geweldige website met duidelijke richtlijnen. Ik heb Mirte’s boek gekocht in de Standaard boekhandel en met de hulp van jullie lijsten kan ik nu aan de slag. 

Sinds ik eindelijk weet wat er scheelt, kan ik nu zorgen voor een rustige buik. Ik dacht al dat het opgeblazen gevoel, de buikpijn, de loperige stoelgang samen ging met de kaap van 45 voorbij en misschien wel het begin van de menopauze… hahahahaha. Ik loop hier al enkele jaren mee rond. Niet dus en volgens de dokter ben ik nog een paar jaar te jong voor de menopauze dus GROTE DANK. Jullie hebben mijn ogen en culinaire leefwereld geopend.

Merci

Ingrid

Voordat ik bij jou terecht kwam heb ik bij de huisarts gelopen met hevige buikpijn en obstipatie klachten voor zolang ik me kan herinneren. Ik wist niet beter. Ik wilde niet mijn leven lang een “zakje” of een “pilletje” blijven gebruiken en heb allerlei onderzoeken gedaan om uit te sluiten dat er somatisch iets niet goed was met mijn darmen. Ik kreeg toen de diagnose PDS. Mijn huisarts kon mij niet verder helpen dan met een pilletje of een zakje. Dit was het moment dat ik zelf op onderzoek ging wat nu verder. Ik beland bij het FODMAP dieet en heb dit zelf gevolgd in het begin. Later bij jou en Mirte FODMAP arm koken gevolgd wat mij zeer goed heeft geholpen en ik weer lekker heb leren koken en eten. Bij het introductie fase van FODMAP liep ik tegen dingen aan waar ik niet uitkwam en heb toen jou hulp ingeschakeld. Jij hebt mij begeleidt hierin en ik ben er heel erg wijs van geworden en leef nu eigenlijk pijnvrij als ik goed oplet wat ik niet mag. Dit was dankzij jou hulp omdat ik het allemaal niet zelf op orthomoleculair nivo kan inzien natuurlijk. Hiervoor mijn grote dank. Jij was altijd bereid om mij antwoord te geven op mijn mailtje of een telefoontje en wij hadden ook vaste afspraken dat je mij belde. Je was altijd meelevend en meedenkend. De reden dat ik jou als coach zo graag mocht is omdat je een leuke persoonlijkheid hebt. Je bent vriendelijk en geduldig en je straalt rust uit. Ik had altijd het gevoel dat je er voor mij was om mijn vragen te beantwoorden gedurende mijn introductie fase. Dank je wel. 
Ruth-Mary

 Sigrid heeft mij over de laatste drempel geholpen om te starten met het `fodmap’ dieet. Ik zag er erg tegenop om zoveel voedingsmiddelen niet te kunnen eten, maar door mijn gesprek met haar werd dat allemaal relatief. reuze blij dat ik dit nieuwe eetpatroon heb doorgezet. Ik ben nagenoeg van mijn klachten af en als ik een keertje uit de band spring met voeding die niet goed voor mij is, dan ben ik in staat binnen 24 of 48 uur weer balans in mijn buik te krijgen! Ik kan iedereen met PDS adviseren met Sigrid in gesprek te gaan. 
”Manon”

Wil je even laten weten dat het een stuk beter met me gaat dank zij jou adviezen en fodmap dieet, dank daarvoor. ???? 

”Claudia”

Hoi fodmapfoodies!

Ik vind jullie site een van de weinige waar alle informatie op te vinden is! Ik heb het boodschappenboek besteld en dit helpt me enorm. Ik ben nu een paar weken bezig en ik merk al resultaat, mijn buik is rustiger en ik leer al om te gaan met diverse producten. Ik raad deze site dan ook bij vele mensen aan die pds hebben en graag wat meer informatie hierover willen. Zelfs de dietist heb ik hier naar toe verwezen ze had wel een beetje kennis maar op deze site staat heel veel.

”Stephanie”

Ik ben beginnend en wat ik zo gezien heb is het overzichtelijk. De recepten zien er mooi uit en ik lees het met aandacht. Veel succes verder met  dit item en hoop dat er veel mensen mee geholpen kunnen worden. 

”Mevr

 

Bedankt voor de informatie, ik heb er zeker wat aan gehad , en ik weet ook waar ik niet tegen kan. Ik gebruik zowel fodmap arm als fodmap rijk dieet. Ook ben ik op aanraden van maagdarm verpleegkundige orthiflor 50+ van orthica gaan gebruiken . En dat doe ik nu al 4 maanden. En binnenkort wil ik dit afbouwen om  te kijken hoe dat bevalt. Ook gebruik ik om de dag of elke dag chipzaad. Een aanrader van mijn Maagdarm arts is het boek “De mooie voedselmachine “van Giula Enders en “DeHemelse voedselbank”.

“Marrie”

 

Hele duidelijke informatie! En wat een verschil als ik alleen al de uien en knoflook schrap uit mijn dieet. Het groente platbrood gaat vandaag gemaakt worden. En natuurlijk verspreid ik het nieuws van de “Fodmap”!

“Wendeline”

 

Hallo Sigrid en Mirte,

Ik beveel jullie zeker aan. Maak voor al mijn cliënten die beginnen met het FODMAP-dieet een voorbeelddagmenu met een link van jullie website erin voor o.a. leuke recepten.
Echt super fijn wat jullie allemaal doen en wat voor handvatten jullie kunnen bieden.

“Maaike,

 

Beste mensen van fodmapfoodies,

Ik lees de nieuwsbrief altijd graag; handige en praktische info en tips! Jullie website is erg uitgebreid; al vaak bezocht maar nog steeds niet alles gelezen, wel al heel veel vragen beantwoord gekregen daar.

Ik ben nog volop aan het onderzoeken welke voeding wel/ niet bij me past, hoeveelheden, combinaties… best lastig dus superfijn om even wat op te zoeken of even een recept van jullie site te halen!

Dank!

 

“Yvonne”

 

 

Ik heb al bijna mijn hele leven al het PDS. De ene keer meer last dan de andere keer. Ik als echte suikerverslaafde ben aan het FODMAP dieet begonnen. In het begin viel het niet mee, maar ik heb het idee dat ik nu niet meer zonder kan.
Ik ben een ander mens geworden. Sinds dat ik aan dit dieet ben begonnen heb ik bijna nergens geen last meer van. Tja na 6 weken kwam het dat ik producten toe mocht voegen. uiteindelijk kwam er bij mij uit dat ik niet tegen gluten en polyoden kon. Nou hier valt goed mee te leven en ik moet zeggen ik ga gewoon door met dit dieet. Soms is het lastig bv op mijn eigen verjaardag. Toch dingen eten waar ik waarschijnlijk niet tegen zou kunnen. En hier daarna wel weer krampen van te krijgen. Maar dat had ik er wel voor over.
Al met al wil ik zeggen top dat jullie dingen nog steeds onderzoeken en mensen er van kunnen overtuigen dat dit werkt. Bij mij wel.

“Irene”

 

Hallo Fodmap Foodies

Door alle recepten te lezen heb ik zoveel ideeën gekregen, goed om je door die eerste tijd te helpen,  waarin je met je handen in het haar zit.
En nu weet ik, wat er  allemaal mogelijk is, en kook ik weer uit de ‘losse hand’.
Alleen moet ik nog steeds bij de groentenafdeling een kaartje raadplegen, wat wel en niet kan kopen.
Dat kaartje heb ik zelf gemaakt, op creditcartformaat, en het zit altijd in mijn portemonnaie.

Desembrood heb ik op verzoek geprobeerd, maar dat beviel mij  niet. Misschien nog een tip: als ik  voor eten uitgenodigd ben neem ik altijd een paar sneetjes brood mee en daarmee kom ik een heel eind, zonder dat er voor mij speciaal gekookt moet te worden!

“A.C”

Hallo, Ik ben een volger van het Fodmapdieet, maar ik vind het best moeilijk. Daarom vind ik jullie emails heel prettig. Het platbrood ga ik vanmiddag uitproberen, lijkt me fantastisch. 

Ik heb dus veel baat bij jullie mails. Ik ben ook bij een dietiste geweest, maar daar was ik niet zo tevreden over. Daarom doe ik het zelf en dat is toch een weg van vallen en opstaan, maar het helpt mij wel. Mijn ontlasting is stukken vooruit gegaan en meestal “normaal”. Daar ben ik erg blij mee.

Ik ben blij met alle informatie over fodmaps ik ben blij dat ik de hulp van een diëtiste heb gevraagd. Ik ben niet van de pijn af maar kan het al wel reduceren naar minder. En blij met de tip om uien en knoflook olie te maken ipv het knolletje te eten. Het eten smaakt net zo lekker en neem daarbij een lekker bordje groene salade. Ik heb de fases al gehad van het dieet en heb er veel van geleerd.

Ik waardeer jullie nieuwsbrief heel erg en ben altijd weer benieuwd naar dingen die ik nog niet weet/ken. Ik volg jullie niet op andere sociale media (too much is too much!). En ik heb jullie al aanbevolen aan anderen. Ik waardeer vooral jullie wetenschappelijke basis (en de updates ervan), gelinkt aan de Monash university.

Alvast bedankt voor al het gedane werk en info!

Heidi

Volgde vorig jaar in de lente het Fodmap-dieet op aanraden van de huisarts. Werd ook lid van PDSB via FB en ontving pasje. Ongelooflijk hoe veel beter ik er me bij voel! Vind het heel fijn om jullie nieuwsbrief en recepten te ontvangen. Hoop dat er meer en meer PDS’ers dit dieet en nadien de aangepaste voeding leren kennen!

Christa

No comments yet.

Geef een reactie