Je kan wat gerookte spekjes of speklappen erbij doen. Of een andere variant is met wat stukjes zongedroogde tomaat. Heel smaakvol en simpel!
low FODMAP Pompoenstampot met paksoi
- Difficulty Level 15 - 30 minuten, Beginner / Makkelijk
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 2 el zonnebloemolie (of arachideolie)
- 500 g pompoen, geschild en gehakt. Bijvoorkeur Japanse Kombucha. Neem je de spaghetti pompoen, neem dan niet meer dan 300 g
- 400 g kruimige aardappelen, geschild, in blokjes
- 1 snuf zout
- 400 g spekblokjes
- 1 el boter
- 1 struik paksoi, in reepjes
- 1 snuf asafoetida
- 1 el kerriepoeder
Instructions
- Verhit 1 eetlepel olie in een grote dikke hoge pan. Voeg de stukken pompoen toe en roerbak ca. 1 minuut.
- Voeg de aardappelen toe, een snuf zout, en voeg zoveel water toe dat alles net onder staat. Breng het water aan de kook en laat afgedekt 15-20 min. garen.
- Verhit 1 eetlepel in een koekenpan en roerbak hierin de spekblokjes op middelhoge stand goudbruin en gaar.
- Giet de aardappelen en pompoen af en stamp tot een grove puree. Voeg eventueel een eetlepel boter toe.
- Schep de paksoi erdoor en verwarm nog ca. 1 minuut al roerend op een lage stand. Breng de stampot op smaak met een snuf asafoetida, kerrie, en eventueel nog wat zout en peper. Serveer met de spekblokjes.
- Servings : 4
- Ready in : 20 Minutes
- Course : Hoofdgerecht
- Recipe Type : AardappelBakken
- Ingredient : Aardappel, asafoetida, Boter, Kerrie, Paksoi, Pompoen, Speltbloem, Zonnebloemolie
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.