Hartige taart met spinazie, feta en sesam

Hartige taart met spinazie, feta en sesam

Voor de hartige taart gebruik je een zelfgemixt bloem- of meelmengsel. Je maakt je eigen bloemmengsel door het mengen van verschillende FODMAP-geschikte soorten bloem en meel. Zo krijg je een gezondere variant, want je kunt kiezen voor volkoren soorten, en is hij helemaal naar jou wens!

Ideaal is een mengsel van gelijke delen amandelmeel, boekweitmeel, volkoren rijstebloem en havermeel. Deze combinatie zorgt uiteindelijk voor een iets hoger eiwit en vezelgehalte waardoor je langer vol zit, en je minder bloedsuiker schommelingen krijgt. En hij smaakt vooral erg lekker!

Maar je kunt ook kiezen voor andere soorten bloem/meel zoals van teff, quinoa, gierst, maizena, fijne polenta, tapiocazetmeel of aardappelzetmeel. Gebruik een kopje om gelijke delen van elke soort af te meten, roer goed door elkaar met een garde en bewaar in een luchtdicht afgesloten pot. Zo heb je altijd een gezond en lekker soort meel bij de hand om te gebruiken voor pannenkoeken en koekjes of om sauzen te binden. Super handig!

Tip: deze hartige taart is heerlijk als lunch! Laat hem afkoelen en bewaar in de koelkast.

Recipe Rating

  • (2.5 /5)
  • 4 ratings

, , , ,