Citroen Amandel Olijfolie Cake

Citroen Amandel Olijfolie Cake

Deze citroen amandel olijfolie cake is hemels, echt. Toen ik een heerlijke cake wilde maken, zag ik dat er nog Limoncello in mijn kast stond. Ik wilde geen gewone cake maken dus kwam toen op het idee om er een citroen amandel olijfolie cake te maken. Had ik beter niet kunnen doen, want hij was op voordat ik een foto kon maken… Daarom foto met dank aan feedbyroundpond.com > precies hoe mijn cake er ook uitzag!

De basis is de traditionele cake waarbij je boter, suiker, bloem en eieren qua gewicht op 1 : 1 : 1 : 1 houdt. Bakpoeder, vanille erbij en klaar. Maar aangezien ik zin had in een nét iets gezondere versie kwam ik al snel op een variant met olijfolie die toch wat anders uitpakte dan de 1 op 1 variant.

Heb je wel eens een cake gebakken met olijfolie? Dat is echt verrassend lekker! Gebruik een milde olijfolie, extra vergine is in een cake meestal nét even wat minder lekker. Ook nog glutenvrij voor de coeliakie’s onder ons, en met net wat minder suiker (Zoals Rens Kroes het mooi zegt: “I Am Sweet Enough”). Note: niet perse calorie-arm 😀

Genoeg gepraat: Start Baking!!

Recipe Rating

  • (4.6 /5)
  • 4 ratings

,