Platbrood van groente: de vervanger voor het sneetje brood!

Platbrood van groente: de vervanger voor het sneetje brood!

Platbrood van groente!

Tijdens het FODMAP dieet kun je iets heel erg gaan missen: brood. Dan bedoelen we niet alleen de smaak van brood, maar vooral over het gemak van “even een broodje smeren”. Een glutenvrij en graanvrij platbrood, wat ontzettend makkelijk is om te maken en geen rijstijd nodig heeft. Klinkt het te mooi om waar te zijn?

Wij hebben voor jou een top platbrood van groente recept dat je leven een stuk leuker zal maken! Als je het niet gelooft…. probeer het zelf uit!

Je kan platbrood maken met bijvoorbeeld wortel of courgette. Wanneer je courgette gebruikt, heb je ietsje minder nodig omdat deze groente meer vocht afgeeft en het brood anders te nat wordt. We kunnen ons voorstellen dat andere, stevige groenten als knolselderij en pastinaak ook heel goed werken.

Dit groente platbrood is gemaakt met amandelmeel, havervlokken, boekweitmeel en met rijstmeel. Erdoorheen Indiase en Italiaanse kruiden, Tuinkruiden en Mexicaanse kruiden (let op: zonder knoflook). En keer op keer was het resultaat goed! Elke keer weer ietsje anders, maar nooit mislukt.

Je kunt zelf een beetje spelen met de ingrediënten en hoeveelheden, maar zolang je in grote lijnen het recept volgt zal dit platbrood niet snel mislukken. Bijkomend voordeel is dat je nog wat extra groenten in je voeding weet te verstoppen en wat extra vezels binnenkrijgt.

Pluspunten

+ Je kan dit platbrood goed invriezen

+ Je kan het platbrood later nog een keer opwarmen

+ Je kan dit platbrood beleggen zoals een gewone sandwich en meenemen op pad

+ Je kan het platbrood lekker warm uit de oven serveren met roomboter, olijfolie of een lekkere fodmap arme spread of pesto.

Hoe veelzijdig wil je het hebben?!

Ik ben heel erg benieuwd wat je van dit recept vindt, so start baking people!!

*Je kan zelf een pittige kruidenmix maken zoals:

  • 1 el komijn
  • 1 el korianderzaad of poeder
  • 1 el kardemon
  • 1 tl kruidnagel
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl kaneel
  • Optioneel: 1 tl chilipoeder of cayennepeper

 

Voor meer lekkere FODMAP-arme dieet recepten, vraag gratis het FODMAP Dieet Weekmenu Plan aan: fodmap-weekmenu-gratis

Recipe Rating

  • (4.3 /5)
  • 18 ratings

, , , , ,