Cranberry compote is een van de makkelijkste dingen om te maken, net zo makkelijk als het koken van een ei! Je kunt het prima een paar dagen van te voren maken en het in de koelkast bewaren tot je het gaat gebruiken. Het smaakt heerlijk bij verschillende gerechten, denk hierbij aan wild, kalkoen en kaas.



Cranberry compote
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
- Difficulty Level 30 - 60 minuten, Beginner / Makkelijk
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- 340 gram cranberries
- maximaal 150 gram (kokosbloesem)suiker
- 1 kaneelstokje
Instructions
- boen 1 sinaasappel en 1 citroen schoon
- rasp zowel de citroen als de sinaasappel
- pers de vruchten uit
- doe ca 340 cranberry's met de rasp, het sap, beetje tijm en 1 kaneelstokje in een steelpan
- voeg naar smaak (kokosbloesem)suiker toe - in ons gerecht zit 150 gram suiker
- breng alles aan de kook en laat 10 minuten pruttelen en roer af en toe goed door
- neem daarna pan van t vuur en laat minimaal 30 min afkoelen
- haal daarna het kaneelstokje eruit
- bewaar in een glazen potje met deksel en gebruik t bij vlees Jammie!
- Ready in : 45 Minutes
- Course : Bijgerecht
- Recipe Type : Saus
- Ingredient : Citroen, Cranberries, Kaneelstokje, Kokosbloesemsuiker, kristalsuiker, Sinaasappel, Suiker, Suikervervanger, Tijm
Op zoek naar een recept met een bepaald ingrediënt?
Populaire recepten
Zoekwoorden
app update (2)
bakken (2)
beperkt (3)
boek (6)
bonen (3)
buikpijn (7)
chocolade (3)
colitis ulcerosa (2)
cursus (4)
dieet (4)
dietist (6)
etiketten (2)
fodmap (7)
fodmap's (3)
fodmap dieet (6)
fodmapdietist (3)
fructanen (4)
fruit (3)
gluten (4)
glutenvrij (5)
havermout (2)
inflate (3)
jarig (2)
kerst (6)
kerstrecepten (3)
koken (2)
lactose (5)
lunch (2)
nascholing (3)
ontbijt (2)
opgeblazen buik (4)
opgeblazen gevoel (2)
pasen (5)
pds (2)
prikkelbare darm (3)
psyllium (3)
recept (3)
sibo (3)
speculaas (2)
spelt (5)
stress (4)
tarwe (5)
update (3)
vezels (6)
webinar (4)
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.