Voor 6-8 stukjes
Citroen-kokos-taartje
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
- Difficulty Level > 60 minuten, Beginner / Makkelijk
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- vloeibare boter
- 180 g glutenvrije bakmeel zoals Schär Broodmix
- 40 g kokosrasp
- 1 citroen
- 120 g witte basterdsuiker
- 120 g gesmolten roomboter of margarine
- 2 eieren
- 1 kop melk
- Voor de 'glazuur':
- 2 el poedersuiker gezeefd (of meer)
- 2 el kokosrasp
- 2 el citroensap
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180C.
- Bestrijk een taartvorm van ca 20 cm doornsede met vloeibare boter en bekleed de vorm met bakpapier.
- Rasp de citroen en pers de helft van de citroen uit.
- Smelt de roomboter/margarine.
- Voeg bij het meel de kokosrasp, 1 el citroenrasp, suiker, boter, eieren en melk en roer het goed door met een pollepel.
- Giet het beslag in de vorm. Bak het taartje 40 min in de oven.
- Haal het taartje uit de oven en laat minimaal 3 minuten staan. Maak intussen het glazuur hoe jij het lekker vindt: maak in een kom een mix van poedersuiker, kokosrasp en citroensap. En smeer het op het taartje voor een extra smaak.
- Servings : 6-8 stukjes
- Ready in : 65 Minutes
- Course : Lekkers
- Recipe Type : BakkenOvenTaartzoet
- Ingredient : Boter, Citroen, Ei, Gist, Glutenvrij meel, kokosrasp, Lactosevrije melk, Poedersuiker, witte basterdsuiker
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.