Een makkelijk en lekker recept!
Zalmfilet met gebakken tomaatjes en rijst
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
- Difficulty Level 5 - 15 minuten, Beginner / Makkelijk
Recipe Rating
- (5 /5)
- 1 rating
Ingredients
- 75 gram rijst (bijv Pandanrijst)
- 1 el zonnebloemolie
- 150 g tomaatjes zoals Tasty Tom trostomaatjes
- 2 el sojasaus
- 1 el verse geraspte gember of 1 el gembersiroop
- 100 g veldsla
- eventueel partjes limoen of citroen
- 150 g zalmfilet
Instructions
- Kook de rijst volgens beschrijving.
- Verhit een koekenpan op een hoge stand. Voeg de olie toe en bak hierin de zalm op middelhoge stand voor ca 4 minuten.
- Keer de zalm om en voeg de tomaatjes toe.
- Bak de andere kant van de zalm samen met de tomaatjes voor nog ca 6 minuten.
- Voeg de sojasaus en gember toe en bak nog ca 1 minuut.
- Giet de rijst af en laat uitdampen.
- Schep op je bord de rijst, zalm, tomaatjes en de sla. Garneer eventueel met limoenpartjes.
- Servings : 1
- Course : Hoofdgerecht
- Recipe Type : KokenRijstVis
- Ingredient : Cherrytomaten, Gember, Rijst, Sla, Sojasaus, Zonnebloemolie
Rate this recipe
-
1 People Rated This Recipe
-
Average Rating
-
- (5 / 5)
Mis handig om zalm in de ingrediënten lijst te zetten lmao
Dat is zeker een goed idee 😉