Dit is een heerlijke chocoladecake! Hij is super luchtig, net als een bros met heerlijke luchtbelletjes erin wat zorgt voor een rijkere smaakintentie. Juist: hij is gewoon ontzettend lekker.

Vederlichte chocoladecake
- Difficulty Level 30 - 60 minuten
Recipe Rating
- (3.3 /5)
- 3 ratings
Ingredients
- 4 eieren
- 110 g suiker
- 1 tl vanille
- 35 g cacaopoeder
- 65 g maïzena
- 1 el rijstmeel
- 1 el boekweitmeel
- 1/2 tl psyllium of xantaangom (of 1 tl tarwegluten als je dat in huis hebt)
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baksoda (of 1 tl bakpoeder extra)
- 50 g gesmolten boter
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Klop de eieren, samen met de suiker en vanille met een mixer in 5 minuten licht en romig.
- Roer cacaopoeder, maïzena, rijstmeel, boekweitmeel, psyllium, bakpoeder en baksoda met een garde in een aparte kom goed doorelkaar. Spatel vervolgens door het eimengsel. Spatel als laatst de gesmolten boter door het eimengsel en giet het beslag in de cakevorm.
- Vak de luchtige chocoladecake in 30 tot 40 minuten gaar. De cake is klaar als hij terugveert als je voorzichtig op de bovenkant drukt.
Rate this recipe

-
3 People Rated This Recipe
-
Average Rating
-
- (3.3 / 5)
Je hebt het over room maar dat zie ik niet in het recept….
hoi Els,
Mirte bedoelt eigenlijk dat het ‘romig’ is van de suiker en boter :-). Heb je de cake al gemaakt?