Echt een fris en makkelijke cake, eigenlijk is het meer een taartje. Vol met sinaasappel, dus ook ‘gezond’ vanwege de vitamines en vezels.
Wanneer ga jij deze maken?
PS:
Ik heb gebruik gemaakt van bruine basterdsuiker, je kan natuurlijk ook lichtbruine of witte basterdsuiker gebruiken.
Misschien heel dom, maar tegenwoordig hebben de zakjes bakpoeder van Dr. Oetker een inhoud van 16 gram, terwijl dit voorheen 7 gram was. Welke variant wordt voor deze cake gebruikt?
En ik neem aan dat de kooktijd van de sinaasappels in minuten is? 🙂
Hoi Aranka, dit recept is van vrij recent dus inderdaad 16 gram. Bedankt voor de vraag. En kooktijd is in uren, ik ga dit erbij vermelden.
Zo lekker dit recept! Met veel plezier gemaakt en opgegeten 🙂
Cake/taart gebakken, keurig volgens recept. Met flinke sinaasappels, havermeel, olie, kardemom, bruine basterdsuiker enzovoorts. In mijn zakje bakpoeder zat 15 gram:-)
En de cake was heel lekker!!
Aanrader..
Ik vond m ook heel lekker. Een beoordeling geven lukt me niet op mn telefoon met de “rate this recepi” knop helaas .
Erg lekker, ik had wel wat zout toegevoegd, een iets grotere springvorm genomen. De cake werd wat donker, dus ik heb de temperatuur van de oven wat teruggezet op het laatst.
Al met al een heerlijke cake.
Vandaag de cake gebakken, 70min op 175° hoort de cake zo klef te zijn? Andere structuur dan gewone cake. de Smaak is heerlijk. Het koken van de sinaasappels was ook een genot, wat een heerlijke geur.