FODMAP frittata met courgette en wortel
-
- Cook Time
- Minutes
- Difficulty Level 30 - 60 minuten
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- • 300 gram aardappelen, in kleine blokjes gesneden
- • 1 flinke courgette, in kleine blokjes gesneden
- • 1 flinke wortel, geraspt
- • 1 flinke hand gesnipperde bieslook
- • 8 eieren
- • scheutje ongezoete amandelmelk
- • zee- of Himalayazout en zwarte peper naar smaak
- • kokosolie (of ghee, olijfolie, zonnebloemolie, varieer)
- • optioneel feta
Instructions
- Verwarm de oven op 200°C.
- Schil en snijd de aardappelen in kleine blokjes en kook deze in ongeveer 5 minuten beetgaar want ze garen nog verder in de oven.
- Snijd de courgette in blokjes en rasp de wortel (kan ook met een keukenmachine als je de wortel snel geraspt wil hebben). Verhit de kokosolie in de pan en bak de courgette en wortel.
- Klop de eieren los in een kom, voeg een scheutje amandelmelk, de gesnipperde bieslook, peper en zeezout toe en klop nog even.
- Doe de aardappelblokjes en de groenten in een ingevette ovenschaal en schenk het eimengsel erover. Optioneel kun je wat kleine brokjes feta verdelen over de schaal. Zet de schaal in de oven voor ongeveer 30 minuten.
- Serveer de frittata met een salade in de lente en zomer en een soepje in de herfst en winter.
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.