PDS en trainen: Manouck vertelt

PDS en trainen: Manouck vertelt

Afgelopen januari heb ik de Alternatieve Elfstedentocht geschaatst in Oostenrijk. 200 km, en in mijn geval 11 uur lang schaatsen in de ijskou. Voorwaarde om de finish te halen? Goed en veel eten, want ik verbrandde die dag ongeveer 5000 kcal. Dat was wel een uitdaging, want met PDS kan ik niet alles eten en eigenlijk ook niet te veel in één keer. De tocht was goed verzorgd: krentenbrood, ontbijtkoek, bouillon… ofwel alles wat ik niet kan eten. Ik heb daarom een tasje vol met eigen eten bij de verzorgingspost gehangen. Dat ging prima! Ik nam geen risico en heb zelfs mijn eigen sportdrank meegenomen. Tijdens de trainingsmaanden heb ik een paar keer lang geschaatst en bewust geoefend met sportdrank, gelletjes en voeding. Dit gaf op de dag zelf rust in mijn hoofd én lijf.

 

Momenteel ben ik bezig met mijn volgende doel: een kwart triatlon. Een kwart klinkt misschien niet veel, maar dat is voor mij toch 3,5 uur lang sporten. En daar moet je goed voor eten en trainen. Soms is mijn training meerdere uren achter elkaar en ook dan moet ik oefenen met eten. Ik ben erachter gekomen dat het voor mij niet werkt om veel van te voren te eten, maar juist beetjes tijdens het sporten. Ik oefen met isotone drank, gelletjes en vaste voeding.  

 

Wat ik weleens ‘vergeet’ is dat mensen zonder PDS ook af en toe last hebben van hun maag of darmen. Iedereen eet wel eens iets wat ‘niet goed valt’ en daarom ook een training die minder lekker gaat dan gepland. Dus als ik toch een keer toch last krijg van mijn buik? Omkeren naar huis en morgen weer proberen.

 

Manouck

 

, ,

No comments yet.

Geef een reactie