Nieuw hulpmiddel tegen PDS

Nieuw hulpmiddel tegen PDS

Ken je Alflorex® al? Het is een probiotica, een medisch hulpmiddel tegen prikkelbare darm syndroom (PDS). Het product vermindert symptomen van het prikkelbare darmsyndroom (PDS). Alflorex® is al jaren op de markt en sinds kort is het nu ook in Nederland verkrijgbaar bij de apotheek en drogist.

Enkele feitjes over Alflorex:

  • Er zijn wereldwijd al meer dan 100 miljoen capsules van verkocht.
  • Alflorex bevat de gepatenteerde bacteriestam, Bifidobacterium Longum 35624®. Voorheen werd deze stam aangeduid als Bifidobacterium infantis 35624®.
    Deze bacteriestam maakt deel uit van de bacteriefamilie die moeders aan hun kinderen doorgeven bij de geboorte.
  • De 35624® cultuur vormt een beschermende laag in de darmwand en voorkomt dat schadelijke elementen en vreemde pathogenen de darm binnendringen en voor irritatie zorgen.
  • Het is klinisch bewezen dat de 35624-bacteriecultuur symptomen voor PDS vermindert, waaronder een opgeblazen gevoel en gas, buikpijn, diarree en constipatie.
  • Alflorex® past un een FODMAP-arm dieet en is het geschikt voor mensen die vegetarisch, halal of koosjer eten.
Voor wie?

De effecten van de 35624® bacteriestam zijn vooral onderzocht bij patiënten met milde tot matig-ernstige symptomen van PDS, Alflorex® is het meest geschikt voor deze doelgroep. Voor patiënten met ernstige klachten kan Alflorex® geschikt zijn als aanvullende behandeling, dit in overleg met de huisarts.

Advies dosering

Neem 1 capsule per dag met een minimum van 30 dagen. Het is belangrijk om Alflorex® iedere dag in te nemen, ook na 30 dagen om het effect in stand te houden. Alflorex® kan met of zonder voeding op elk gewenst moment van de dag worden ingenomen.

Hoe neem je het in? Slik de capsule in zijn geheel door met een groot glas water. Neem de capsule niet in combinatie met zure dranken zoals vruchtensap omdat dat schadelijk kan zijn voor de 35624® bacteriestam.

Hoe snel werkt Alflorex®?

De eerste afname van symptomen moet merkbaar zijn na ca. 1-2 weken dagelijkse inname van Alflorex®. In uitzonderlijke gevallen kan het langer duren dan één maand, eventueel 2-3 maanden. Bij sommige mensen kunnen gedurende de eerste vier weken veranderingen optreden van de symptomen en de darmfunctie. Deze zijn dan mild en van voorbijgaande aard. Dit is volkomen normaal en wijst erop dat Alflorex® begint te werken.

Zijn er interacties met supplementen of medicijnen bekend?
Er zijn geen geregistreerde interacties tussen Alflorex® en voedingssupplementen of medicijnen, afgezien van het feit dat antibiotica Alflorex® kan deactiveren. Bij antibiotica gebruik, adviseren we Alflorex® op een ander tijdstip (2 uur na inname antibioticum) in te nemen. Het beste resultaat wordt verkregen als Alflorex® minimaal vier weken dagelijks wordt ingenomen.

Prijs?
Het kost ca 29,- voor 30 capsules (ze zijn klein dus heel makkelijk in te nemen). Alflorex is o.a. te koop bij de online drogist.

Bekijk ook eens dit YouTube filmpje (ca 5 min, in het Engels):

,

One Response to Nieuw hulpmiddel tegen PDS

  1. An Vlasblom 5 maart 2022 at 13:34 #

    Ik gebruik ook Alflorex. maar wil even benadrukken dat er ook andere websites zijn die dit medicijn verkopen.

Geef een reactie