FODMAP en vegan?

FODMAP en vegan?

FODMAP en vegan?

Je bent zoveel meer dan een Fodmapper. Ben je bijvoorbeeld ook vegan? Dan kan het best een uitdaging zijn om het FODMAP-dieet plantaardig te gaan volgen. Daarom ga ik als plantaardige FODMAP-diëtist deze uitdaging graag met jou aan!

Ik ben Tanja Schouten, plantaardige diëtist en bij de FODMAP Foodies en Monash University opgeleid tot FODMAP-diëtist. Ik weet als geen ander hoe het is om het FODMAP-dieet te volgen, ik heb het namelijk zelf ook gevolgd.

Van jongs af aan had ik al last van PDS. Mijn voornaamste klachten waren verstopping, buikpijn en een opgezette buik. Ik lette extra op genoeg vocht en vezels, helaas zonder resultaat. Dus kreeg ik van de huisarts zakjes laxeermiddel, die ik jarenlang gebruikte. Tot ik besloot om het FODMAP-dieet te gaan volgen. Al na een aantal dagen was mijn buik zo soepel! Echt een wereld van verschil. De testuitslagen van de herintroducties waren duidelijk en sindsdien kon ik mijn darmklachten onder controle houden. Ik had geen laxeermiddel meer nodig. Even later ging ik plantaardig eten. Hier werd mijn buik nóg blijer van.

Dit gevoel gun ik anderen ook. Daarom ben ik gespecialiseerd in plantaardige voeding en het FODMAP-dieet. Jouw dieetadvies stel ik op aan de hand van jouw mogelijkheden. Je hebt altijd iemand om op terug te vallen en vragen te stellen als je er even niet uitkomt. Daarbij heb ik praktische materialen zoals handleidingen voor eliminatie, herintroductie en personalisatie ontwikkeld zodat je duidelijke instructies hebt, ter ondersteuning van onze gesprekken. Het is namelijk een ingewikkeld dieet en daarom wordt ook aangeraden om het dieet onder begeleiding van een FODMAP-diëtist te volgen.

Wil je graag begeleiding bij het FODMAP-dieet door een erkende diëtist, die ook jouw plantaardige dieet begrijpt? Ga dan naar www.dieetlust.nl en maak een afspraak.

 

Tanja Schouten

, ,

No comments yet.

Geef een reactie