Fodmap Foodies bestaat 7 jaar!

Fodmap Foodies bestaat 7 jaar!

Ik weet het nog goed…

Het is inmiddels alweer ruim 10 jaar geleden dat ik leerde over het FODMAP-dieet. Ik was op training geweest in Londen om de principes van het dieet toe te passen.

Niet veel later ben ik deze website fodmapfoodies.nl gestart om mensen die last hebben van prikkelbare en spastische darmen van informatie te voorzien dat het FODMAP-dieet bestaat.

Een paar jaar later ontmoette ik via Facebook Mirte Kaan. Zij bleek voedingskundige en kok te zijn, en was zelf ook al bezig met het FODMAP-dieet omdat ze ook – net als ik – PDS heeft. Niet veel later ontmoetten we elkaar live en het klikte. 

Mirte bleek goed te zijn in met name het maken van blogs en recepten. Ik bleek goed te zijn in het ondernemersschap, in ontwikkelen van workshops en trainingen. En zo ontstond het idee om samen te werken en de wereld mooier te maken. We wilden echt mensen met prikkelbare darm syndroom inspireren met onze kennis en ze laten zien dat het FODMAP-dieet bestaat en dat er veel wél mogelijk is als je darmklachten hebt. 

Fodmap Foodies werd een maatschap

En zo besloten we officieel samen te gaan werken en zijn we op 2 februari 2017 naar de Kamer van Koophandel te gaan om vast te leggen dat Fodmap Foodies een maatschap is en wij de eigenaren.

We ontwikkelden recepten, het boodschappenboek, de FODMAP-dieet checklijsten, diverse weekmenu’s, e-books en workshops. We organiseerden trainingen voor dietisten om meer informatie te geven over PDS en het FODMAP-dieet.

Onze samenwerking bleek een succes: onze mailinglijst groeide, we kregen steeds vaker de vraag voor workshops en trainingen. En aan de achterkant werkten we ook hard aan onze zichtbaarheid. Het goed lopen van een bedrijf heeft ook een keerzijde. En dat hebben we gemerkt. Het werd Mirte helaas teveel en daarom besloot zij 2 jaar later volledig te stoppen met Fodmap Foodies.

Mijn passie

Naast Fodmap Foodies had ik een eigen diëtistenpraktijk 2FeelBetter Dieetadvies & Coaching waar ook enkele diëtisten voor me werkten. Ook ik had het superdruk met beide bedrijven. Ik heb heel even mezelf afgevraagd of ik wilde stoppen met Fodmap Foodies. Maar mijn hart zei van nee. Mijn passie is juist alles rondom darmgezondheid. En met name leefstijl en voeding en invloed op de darmen en specifiek het FODMAP-dieet. Ik volg zelf mijn eigen aangepaste FODMAP-dieet inmiddels al sinds 2014 en mijn leven is zo ontzettend positief veranderd, dat ik niet uitgesproken kan raken over dit dieet.

Daarom heb ik besloten om mijn ziel en zaligheid te blijven geven aan Fodmap Foodies. Ik heb nog steeds de missie om de wereld te laten zien dat er een mooi dieet bestaat voor mensen met prikkelbare en spastische darmen dat echt kwaliteit van leven kan verbeteren! Want hoe mooi is het dat hierdoor mensen met PDS en mensen met darmklachten zich veel beter gaan voelen. Hierdoor meer energie hebben. En een leuker leven gaan leiden.
En daarom heb ik vorig jaar mijn dietistenpraktijk verkocht en werk ik bijna volledig aan dit bedrijf. Naast Fodmap Foodies ben ik ook nog partner van een netwerkmarketingbedrijf met voedingsproducten om mensen echt te helpen zich beter te voelen en er beter uit te zien.

Toekomst

En wat is de toekomst?

  • Ik wil mij de komende jaren vooral richten op diëtisten om ze op te leiden als gespecialiseerde dietisten op het gebied van leefstijl, voeding bij darmklachten en het FODMAP-dieet.
  • Ik zal je zeker op de hoogte houden van updates rondom darmgezondheid en het FODMAP-dieet
  • Ik blijf voorlopig de updates maken van het FODMAP-boodschappenboek en de FODMAP-lijsten.

Fodmap Foodies is na 2 jaar maatschap overgegaan naar mijn bedrijf 2FeelBetter Dieetadvies & Coaching en zo kan je het ook vinden bij de Kamer van Koophandel. Omdat mijn praktijknaam niet meer bestaat, zal Fodmap Foodies binnenkort een onderdeel zijn van mijn eigen nieuwe bedrijf en branding: Sigrid’s.

7 jaar feest

Ik ben in ieder geval trots dat ik al 7 jaar eigenaar ben van Fodmap Foodies en daarom organiseer ik op 2 februari 7 webinars die je kan bijwonen voor slechts 7 euro! Het worden 7 leuke online workshops. Ik ga je veel vertellen over darmen, over voeding, over supplementen, en natuurlijk over het FODMAP-dieet. De workshops worden gegeven in de vorm van webinars. Je kan je aanmelden via deze link opgeven webinar(s) 7 jaar feest.

Dus of je nu 1 of alle webinars wilt volgen? Je betaalt slechts eenmalig 7 euro. Geef je op voor de workshops waar je interesse voor hebt. Wil je alle webinars terugkijken, dan betaal je nu slechts €77. Na afloop krijg je toegang tot alle opnames voor 1 jaar. Je kan je hier opgeven: opnames 7 webinars.

No comments yet.

Geef een reactie