Gebakken zalm met groene groenten en verse basilicum

Gebakken zalm met groene groenten en verse basilicum

Je hebt de foto van deze heerlijke gebakken zalm wellicht al op Instagram of Facebook voorbij zien komen (zo niet, volg ons daar voor bijna elke dag extra inspiratie!). Een zomers en makkelijk gerecht, met weinig ingrediënten: precies waar wij van houden! Binnen 20 minuten staat je warme lunch of lichte maar voedzame avondmaaltijd op tafel.

Ik (Mirte) zit momenteel in Zwitserland en kook heel wat wandelliefhebbers hun vakantie door. Heerlijk om elke dag te mogen koken voor een dankbare groep mensen: precies hetgeen waar ik van houd en wat mij energie geeft. Alleen de afwas… die zou ik best over willen slaan hoor, geen probleem ;). Sigrid is druk met haar praktijk, het schrijven van een boek en steekt daarnaast ook nog eens extra veel tijd in onze website en projecten. Een top collega, wat ben ik blij met haar! Samen zijn we altijd bezig met de website en onze social media kanalen en nu ook nog eens met het organiseren van de FODMAP nascholing voor diëtisten, die zal plaatsvinden op 4 en 5 november in de provincie Utrecht. Super spannend en veel te doen dus!

Daarom, hoe raar het ook klinkt als je de hele dag in de keuken staat, heb ik voor mijzelf niet altijd lang de tijd om een gerecht klaar te maken. Ik maak elke week een lading glutenvrije crackers zodat ik in de middag snel kan lunchen als dat moet, maar het liefst eet ik ‘s middags een echte maaltijd: een restje van het avondeten van de vorige dag als dat er is. Salade, soep, stoofpotje, groente-platbrood (recept volgt later!) etc… Maar als dat er niet is, en de crackers zijn op… dan moet ik snel iets bedenken! Daar komt het recept van vandaag vandaan. Ik had nog verse basilicum, een courgette en een stukje zalmmoot liggen. Er ligt altijd wel een citroen in de koelkast en spinazie in de vriezer dus aan de slag om snel aan mijn pauze te kunnen beginnen! Want de middagpauze hier is juist zo mooi: de bergen in, afkoelen bij een beek of yoga op de berg. Ik geniet er ontzettend van, maar als ik het zo typ dan besef ik extra hoeveel geluk ik heb dat ik hier zit. Ik bedoel maar… yoga op een berg!

Ok, genoeg gepraat: let’s start cooking some fish!

Je kunt dit recept zonder probleem verdubbelen of verdrie of vier of vijfvoudigen. Je snapt het punt :). Heb je geen zalm in huis? Kies dan voor een andere soort stevige (wit)vis.

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 2 ratings

, , , , ,