Gebakken cassave is heerlijk vooral met zelfgemaakte yoghurtmayonaise. Het vult ontzettend goed en is gezond! Vooral als je af en toe moeite hebt met genoeg energie binnen te krijgen tijdens het FODMAP dieet is cassave een hele goede keus. Maar let wel op! Cassave bevat wel galactanen, dus beperk je tot 100 gram per keer (dit is oranje). Voor een ‘groene’ hoeveelheid gebruik je 75 gram. Cassave ligt steeds vaker gewoon in de supermarkt. Kan je hem daar niet vinden? Kijk eens bij de toko of biologische winkel voor deze grote, bruine, langwerpige dikke ‘wortel’. Cassave lijkt op aardappel, maar bevat veel meer koolhydraten en daarom energie.
*FODMAP-arme yoghurtmayonaise: meng 1 el mayonaise met 1 el lactosevrije yoghurt en een snufje zout
tip: Koekenpan of oven, deze gebakken cassave kan je in beide bereiden.
Dag Mirte en Sigrid,
Gelukkig kan ik dit blijven eten, wij eten dit vaak in plaats van aardappels.
Om het een complete maaltijd te maken eten wij dit met bakkeljauw, gebakken met verse tomaten en een klein beetje tomatensaus, zout en zwarte peper en klaar (in mijn geval dus helaas zonder uien en knoflook) maar ik ga het de volgende keer maken met een beetje asafoetida erbij.
Groetjes,
Gladys