5 Tips Bij Een Opgeblazen Buik

5 Tips Bij Een Opgeblazen Buik

Opgeblazen buik?

Heb je ook weleens een opgeblazen buik. Dat je denkt “OMG die buik zet zo op. Ik schaam me ervoor, het lijkt wel alsof ik zwanger ben”
Er is heel veel aan te doen. Bekijk mijn 5 beste tips.
1 – Ten eerste: zorg ervoor dat je zo min mogelijk lucht binnen krijgt. En lucht kan zijn van kauwgom kauwen, door een rietje drinken, luchtige voedingsmiddelen, dus neem dat zo min mogelijk.

2 – Tip twee: let op zoetstoffen met name zoetstoffen die eindigen op een ‘o l’ – ik noem dat altijd ‘olletjes’. Denk aan sorbitol, xylitol, isomalt, polydextrose. Van al dat soort zoetstoffen. daar kan je buik echt van uitzetten.

3 – Het zou kunnen zijn dat je last hebt van voeding, voedselovergevoeligheid wordt het ook wel genoemd. Heel veel mensen kennen al gevoeligheid voor lactose, maar misschien is het voor jou wat anders, kan bijvoorbeeld fructose zijn. Misschien wel andere FODMAP’s. Ga het even uitzoeken.

En wat kan je nou wel doen? Je kan er heel veel aan doen, maar ik heb natuurlijk wel een paar tips voor je. Dat is nummer 4!

4 – Ga in ieder geval altijd rustig eten, mindful eten, goed proeven wat je eet. Goed kauwen vooral is heel erg belangrijk. Dus rustig eten, niet te veel eten. Echt met aandacht eten. Dat is belangrijk en 5 …..

5 – Wat ook kan helpen: pruimen. Als je er tenminste tegen kan. Er is heel veel onderzoek gedaan naar pruimen, waarbij heel veel mensen echt veel minder opgeblazen buiken hebben, maar ook kiwi’s, misschien vind je dat wel lekker een kiwi. Neem gewoon elke dag een kiwi tenzij je er natuurlijk last van hebt, maar de meeste mensen met gevoelige darmen – prikkelbare darmen kunnen prima tegen een kiwi. Dus neem gewoon elke dag een kiwi. Zie ook DIT onderzoek.

En nou heb ik dus 5 tips gegeven.

Bonustip: probiotica kan ook helpen bij een opgeblazen buik.

Wat helpt jou bij een opgeblazen buik?

 

ps: Wil je meer tips lezen bij een opgeblazen buik? Lees dan onze eerdere blog: 10-tips-opgeblazen-buik

No comments yet.

Geef een reactie