Low FODMAP Berry Burst Crumble

Low FODMAP Berry Burst Crumble

In typische fruit crumble recepten die je vindt in receptenboeken of online zul je merken dat voedingsmiddelen zoals appel, bloem en golden syrup worden gebruikt. Dit zijn hoge FODMAP-ingrediënten die we juist tijdens het FODMAP-dieet willen vermijden. Wij hebben nu een recept ontwikkeld door alleen gebruik te maken van low FODMAP ingrediënten.

Deze low FODMAP crumble bevat zowel aardbeien als rabarber (beide fruitsoorten zijn getest als low FODMAP). Wanneer ze samen in 1 recept worden gebruikt, geven ze heerlijke ‘berry bursts’ op je gehemelte! De ‘crumble’ topping is heel eenvoudig te maken en bevat de glutenvrij meel (van bijvoorbeeld rijstbloem, maizenazetmeel en tapiocazetmeel).

Deze low FODMAP berry burst crumble duurt maar 20 minuten om te bereiden. Als je jezelf écht een keer wilt verwennen kun je misschien een bolletje lactosevrij ijs of yoghurt toevoegen. Deze crumble kan ook (af en toe) als zoet ontbijt worden gegeten.

Deze crumble is low FODMAP als je hem in 10 porties verdeelt. Zoals bij elk dessert, is het goed om je portiegroottes te kennen en ervoor te zorgen dat je niet meer binnenkrijgt dan wat als een low FODMAP-portie wordt beschouwd.

Tip: koop onze FODMAP boodschappenboek of kijk in de Fodmap Food Guide app voor low FODMAP glutenvrije meel soorten

Tip: voor omrekenen cup / kopje naar gram, hebben we deze tabel gebruikt: van miljuschka omrekenen-van-cups-naar-gram

 

Geschreven door: Charlotte Barber (Student Voedingsdeskundige)

Beoordeeld door: Sotiria Karatsas (APD)

Dit recept is vertaald van low-fodmap-berry-burst-crumble/

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings

,