500 g groenten, mix van wortel, spitskool, groene deel prei
100 g tauge
1 rode paprika
2 bosuitjes
2 el sesamolie
200 g vega gehakt, rul (zonder knoflook)
200 ml kokosmelk
5 el pindakaas
4 el sojasaus
2 el sambal oelek
Instructions
Breng in een ruime pan het water aan de kook.
Snij ondertussen de groenten in kleine stukjes (groene deel prei, wortel, spitskool). Snij het groene deel van de bosuitjes fijn en snij de rode paprika in stukjes.
Haal de pan van het vuur en voeg de rijstnoedels toe. Laat ze 3 minuten in het hete water staan en trek ondertussen de noedels uit elkaar.
Giet de noedels af in een vergiet en spoel ze heel goed na met water. Doe eventueel een scheutje olie door de noedels..
Verhit 1 el sesamolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak alle groenten (behalve de bosuitjes) ca 5 min tot ze wat geslonken zijn.
Verhit de andere el in een aparte koekenpan en bak het vegagehakt rul voor ca 3-5 minuten. Je kan ook het vegagehakt toevoegen aan je groentenmengsel. Het duurt dan een paar minuten langer voordat het gehakt gaar is.
Voeg de bosui toe en bak nog 2 minuten, roer af en toe goed door.
Verwarm in een steelpan de kokosmelk. Voeg de pindakaas, sojasaus en sambal toe en breng al roerend op middelmatig stand aan de kook.
Haal de steelpan van de hittebron en voeg de pindasaus toe aan het gehakt-groentenmengsel. Voeg ook de noedels toe en bak alles nog 2 minuten mee.
Eet smakelijk! Eet nog wat naturel kroepoek (bijv AH basic) bij.
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.