FODMAP Gado gado
- Difficulty Level Beginner / Makkelijk
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 400 g wortel
- 300 gram sperziebonen
- 8 bladeren Chinese kool
- 400 gram tofu naturel
- 3 eetlepels kokosolie
- 10 eetlepels pindakaas
- 400 ml water
- 2 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel komijnpoeder
- mespunt peper
- 2 à 3 eetlepels sojasaus, naar smaak
- 300 gram zilvervliesrijst
- 4 eieren
Instructions
- Kook de eieren in 7 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en laat afkoelen. Pel de eieren.
- Schil de wortels en snijd ze in kleine reepjes. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes af en halveer ze. Stoom de sperziebonen en wortel beetgaar in ca 10 minuten.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak pindasaus: Verwarm in een steelpan de pindakaas met het water, de koriander, de komijn en peper en roer tot een gladde saus. Breng vervolgens op smaak met sojasaus.
- Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Laat de tofu uitlekken. Dep droog met wat keukenpapier. Snij de tofu in blokjes. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de tofu al omscheppend mooi bruin. Voeg als laatst de Chinese kool erdoor, bak kort mee. Voeg dan de wortel en sperziebonen toe en bak ook kort mee.
- Verdeel alle groenten over de vier borden en serveer met de zilvervliesrijst, pindasaus en de eieren.
- Tip: Lekker met taugé en paar plakjes tomaat.
- Servings : 4
- Course : Hoofdgerecht
- Recipe Type : KokenRijst
- Ingredient : Chinese kool, Kokosolie, Komijn, Koriander, Peper, Pindakaas, Sojasaus, Sperziebonen, tofu, Wortel, Zilvervliesrijst
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.