Gratis In 5 Dagen FODMAP-Ready Challenge

Gratis In 5 Dagen FODMAP-Ready Challenge

Doe 5 dagen mee met de FODMAP-ready challenge

Een van de meest gestelde vragen aan Fodmap Foodies is “Ik wil starten met het FODMAP-dieet, maar hoe begin ik?”

Een veel gemaakte fout is dat veel mensen direct het dieet gaan starten uit zichzelf of na advies van de huisarts of internist.

Ze zoeken informatie op het internet en beginnen het dieet. Niet heel handig, want er is zoveel op voedingsgebied en leefstijl te doen voordat je start.

En wellicht heb je dat al gedaan. Mijn ervaring in de 10 jaar dat ik als diëtist actief ben is dat de meeste mensen ‘zomaar’ een dieet starten. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat mensen die starten zonder goede informatie vooraf en tijdens het dieet, weinig kans hebben dat het dieet ook echt gaat werken.

De cijfers die je leest over dat het dieet bij 70-80% van de mensen met prikkelbare darmen werkt, zijn gebaseerd op mensen die is goed geïnformeerd en begeleid worden door een diëtist.

Zonder goede start met relevante informatie is de kans groot dat je hoort bij de groep mensen voor wie het niet werkt. En dat is zonde, want het ligt dan niet aan het dieet.

Ook hier geldt: Een goede start is het halve werk :-).

Denk je erover na om het FODMAP-dieet te starten?

Doe dan nu mee met deze gratis 5-daagse challenge!

We starten op maandag 27 januari.

Ik heb al van alles geprobeerd

Ook dat is heel herkenbaar. En toch kunnen deze 5 dagen je echt een stuk verder helpen. Even de puntjes op de i zetten. Even aandacht voor jezelf. Tijdens deze 5 dagen krijg je elke dag een leuke opdracht wat gaat over een specifiek thema.

Wij zijn geen artsen, we stellen geen diagnoses, we zullen het ook niet hebben over medicijnen. Wat we wel doen is elke dag een thema behandelen. En omdat we met een leuke groep mensen aan de slag gaan, je krijgt namelijk toegang tot een prive Facebookgroep, kan je ook elkaar helpen. Dat is de bedoeling.

Je zult zien dat je wellicht al veel weet, maar dat je ook tips en tricks van ons en van andere mensen krijgt die je nog niet eerder wist. Sta open hiervoor en doe lekker mee. Dit zijn de thema’s:

Dag 1: Wat is eigenlijk PDS?
Dag 2: Welke triggers zijn er allemaal?
Dag 3: Voedingssupplementen, medicijnen en meer
Dag 4: Voeding speelt een grote rol
Dag 5: Is het FODMAP-dieet geschikt voor mij?

Je kunt je inschrijven via de volgende link. Je ontvangt een mail in je inbox en als je daar op de link klikt dan krijg je vanzelf een mail met een link naar de Facebookgroep.

Tot de 27e!

Hier kan je je inschrijven: In5DagenFodmapReadyChallenge

One Response to Gratis In 5 Dagen FODMAP-Ready Challenge

  1. Mertens Cindy 20 januari 2020 at 08:35 #

    Ik heb al van 2014 pds en voel me onbegrepen

Geef een reactie