Recept: low FODMAP mugcake

Recept: low FODMAP mugcake

Low fodmap (en optie om glutenvrij te maken) mugcake

De winterperiode vraagt om comfort meals die je ook op een door de weekse avond kan maken. Deze mugcake is heerlijk smeuïg, zacht en warm! Heerlijk als gezond verwen momentje terwijl je jouw favoriete serie of film kijkt.

Recept is voor 1 mok – bereidingstijd 5 minuten – waarvan 2 minuten in de magnetron

Benodigdheden:

Ingredienten:

  • 1 kleine banaan (niet onrijp of overrijp en max. 100 gram, anders is het niet low fodmap)
  • 1 ei
  • 3 eetlepels havermout (indien gewenst glutenvrij)
  • 1 theelepel vanille aroma
  • een mespunt/snuf kaneel of speculaaskruiden
  • (eventueel) een klein snufje gejodeerd zout
  • Ben je een echte zoetekauw? Dan kan je ook een theelepel/eetlepel ahornsiroop of suiker toevoegen

Keukengerei:

  • magnetron of oven
  • een middelgrote mok (ongeveer 200 ml) geschikt voor magnetron/oven
  • een vork

Bereiding:

  1. Haal de schil van de banaan en prak de banaan in de mok met een vork tot een romige, moes-achtige structuur
  2. Voeg het ei toe en kluts met de vork door elkaar
  3. Voeg de havermout, vanillearoma, kaneel/speculaaskruiden en snuf zout toe (en eventueel wat ahornsiroop of suiker)
  4. Meng goed met de vork tot het één geheel is
  5. Zet de mok in de magnetron en verwarm 2 minuten (ik heb de 30 seconden knop gebruikt op een vaste temperatuur)
  6. En eet lekker de mugcake warm op

Wil je liever niet de magnetron gebruiken of heb je deze niet? Dan kan je de mugcake ook bereiden in de oven. Kwestie van de oven voorverwarmen op 200 graden en de cake 15-20 minuten bakken.

Je kan eventueel wat kaneelpoeder/speculaaskruiden erover heen strooien ter decoratie.

Eet smakelijk!

Bovenstaand recept is een versimpelde versie van het bananenbrood uit het Ebook ‘Een Low FODMAP Feestje’ te kopen via link: Een Low FODMAP feestje – (fodmapfoodies.nl). In dit Ebook vol bakrecepten staat nog veel meer Low FODMAP lekkers.

 

,

No comments yet.

Geef een reactie