Powerwalking

Powerwalking

Leefstijlcoach Monica stelt zich voor

Ik zal me even voorstellen, ik ben Monica Van der Knaap. Ik ben leefstijlcoach en eigenaar van Leefstijlcoachpraktijk Geniet van Gezond, in Rotterdam- Nesselande.

Mijn missie is als coach de 40-plusser met overgewicht, slechte conditie en/of gezondheidsklachten, te helpen met duurzame leefstijlprogramma’s en powerwalktrainingen, om zich fitter te voelen en zijn/ haar gezondheid te verbeteren. En superleuk dat Sigrid me heeft gevraagd om een stuk te schrijven over powerwalking. Wat powerwalking nu exact is en of het verlichting kan brengen qua buikpijn e.a. darmklachten.

Wat is powerwalken

Powerwalken is lopen in een stevig tempo van 6 a 7 km per uur en is zowel voor mannen als vrouwen, met elke les een andere route en andere training. Tussendoor doen we spierversterkende oefeningen. Powerwalken is goed voor

  • conditieverbetering
  • spieropbouw
  • en, jawel, voor een goed humeur en voor ontspanning, want het is de bedoeling dat je kan blijven praten tijdens de powerwalk. En ontspanning zorgt weer voor een beter functioneren van de spijsvertering en voor het verlagen van de pijn.
  • Naast deze gezondheidsaspecten is powerwalken ook nog eens super voor de darmgezondheid. Dit gezondheidsaspect wordt vaak onderbelicht.

Het is een gegeven dat een slechte spijsvertering kan leiden tot darmklachten. Het powerwalken heeft net als andere beweegvormen, een duidelijk positief effect op de darmen. Het stimuleert de beweging (peristaltiek) en de doorbloeding van de darmen. En dit zorgt weer voor een betere toevoer van voedingsstoffen en verminderde kans op verstoppingen.

En 2 leuke extra feitjes waar we bij het powerwalken op focussen.

  1. Een goede houding. Ook deze goede houding kan bijdragen aan een goede spijsvertering. Sterke buikspieren helpen je lichaam om afvalstoffen en toxische stoffen snel uit je lichaam te krijgen. Uiteraard helpt dit je darmen om beter te werken en vermindert dit de kans op darmaandoeningen.
  2. Een goede ademhaling. Dit zorgt ook voor een goede spijsvertering

Wist je namelijk dat door een hoge ademhaling veel lichaamsfuncties minder goed hun werk doen, waardoor voedselintoleranties kunnen ontstaan?

Wil je meer weten? Dan kan je me altijd mailen, mail naar monica@genietvangezond.nl

En dankjewel dat ik gastblogger mag zijn Sigrid, voor jullie mooie Fodmap Foodies site!

,

No comments yet.

Geef een reactie