Taco’s met Mexicaanse saus 6 personen
12 stuks taco shells (AH gemaakt van maïs, glutenvrij)Saus:
300 gram gezeefde tomaten (in pakje, knoflook vrij – uienvrij) Pommedo’r passata
¼ rode peper in ministukjes gesneden
zout
1 eetl suiker/rijststroop
Lactose vrije cremefraiche
350 gram rundergehakt
1 rode paprika
1 gele/groene paprika
1 blik mais
Verschillende roerbakgroenten: wortel, boontjes, het groene van de prei, bamboescheuten, cassave, (geen witte prei, geen ui, geen knoflook, geen koolsoorten)
Kruiden: 1 eetl komijn, ½ eetl gemalen venkelzaad, 1 eetl. paprikapoeder
Erbij op tafel:
Half zakje geraspte kaas
Paar blaadjes ijsbergsla
Zo maak je het:
1.Rundergehakt gaar bakken,
2.Groenten 1 minuut meebakken,
3.Bereid de taco’s volgens verpakking in oven
4.Alle andere ingrediënten van de saus bij het groente-gehaktmengsel doen, doorroeren en alles opwarmen.
5. Sla onderin taco, saus ertussen, kaas erop.
Eetsmakelijk ?
Jacqueline Cloo
Mijn dochter mag geen mais uit blik van haar dietist, maar hier zie ik het wel verwerkt in een gerecht. Hoe kan het dat er verschillende meningen zijn bij bepaalde voedingsmiddelen?
Beste Finette, het beste kan je dat aan de dietist van je dochter vragen wat de reden is dat je dochter geen mais uit blik mag, dan weet je haar mening. Onze recepten, blogs en adviezen zijn gebaseerd op de resultaten van onderzoeken van Monash Universiteit in Australie. Deze hebben wij vertaald en gezet in de Fodmap Dieet Checklijsten. In zowel de app als in onze checklijsten staat dat mais uit blik beperkt is toegestaan: maximaal zelfs 250 gram per keer! Pas bij een grotere hoeveelheid zitten er veel fodmaps in (fructanen). Babymais uit blik zijn trouwens groen, dus laag in fodmaps, en volledig toegestaan tijdens het dieet. Groet Sigrid