Cheyenne van PURA stelt zich voor

Cheyenne van PURA stelt zich voor

PURA bites

Mijn naam is Cheyenne en ben founder van PURA. Hieronder zal ik mijn verhaal, met onder andere daarbij mijn zoektocht naar de juiste (low fodmap) voeding voor mijn lichaam, vertellen en hoe daaruit PURA is ontstaan.
 
PURA staat allereerst voor ambachtelijk smaakvol en puur (low fodmap) genieten.
 
 Ik vertel jullie eerst mijn verhaal:
 
Ongeluk
Twee jaar geleden heb ik een auto-ongeluk gehad, waardoor mijn leven in één klap op zijn kop stond en veranderde.
Vanwege het ongeluk ben ik niet alleen thuis komen te zitten, ook heb ik vele processen doorlopen op het gebied van voeding. Tijdens het ongeluk was ik bijna klaar met het doorlopen van alle fasen van het FODMAP dieet. Na het ongeluk kwam dit, door alle medicijnen, stil te liggen.
 
Medicatie
Als gevolg van het auto-ongeluk heb ik een aanzienlijke periode van 6 maanden zware medicatie moeten nemen, waaronder 3-4 maanden morfine. Hierdoor heeft mijn lichaam een enorme klap gehad. Alle medicatie bij elkaar zorgde ervoor dat steeds meer voedingsmiddelen problemen gaven. De specialisten konden mij niet vertellen wat er aan de hand was. Er was geen lijn op te trekken, omdat bepaalde voedingsmiddelen, die eerst wel goed gingen en gewoon binnen de groene low fodmap categorie vielen, ineens ook voor klachten zorgde.
De medicatie heeft mijn lichaam zodanig aangetast en beschadigd dat inmiddels na 2 jaar mijn lichaam nu op het niveau is gekomen dat mijn reserves op zijn.
 
Zoektocht
Door alle processen en mijn eigen ervaringen heb ik enorm veel kennis opgedaan omtrent voeding en het lichaam. De focus voor goede bouwstenen voor mijn lichaam en gezonde voeding is nog steeds dagelijks aanwezig om te werken naar betere condities van mijn lichaam en klachten zo beperkt mogelijk te houden. Daarbij is het dus ook van belang dat ik mijn lichaam zo min mogelijk extra belast met triggers vanuit voeding om mijn lichaam de kans te geven stukje bij beetje steeds sterker te worden.
 
Klachten
Momenteel heb ik medische rapporten die eindelijk een stukje meer duidelijkheid geven over hoe mijn lichaam werkt. En op dit moment is mijn lichaam nog steeds erg gevoelig voor alle triggers en is mijn zoektocht, zoals bij velen van jullie ook, nog niet voorbij. Soms blijft het onduidelijk waar wij klachten van krijgen en dan hopen we dat onze buik zo snel mogelijk weer beter aanvoelt.
Aangezien ik door aanhoudende klachten als gevolg van het auto-ongeluk niet meer in staat ben om (buiten de deur) te werken, ben ik vanaf dat moment  bezig geweest met ideeën om te kijken naar wat wel nog mogelijk en haalbaar is voor mijn toekomst. Want zeg nou eerlijk, iedereen wil toch gewoon lekker en smaakvol kunnen blijven genieten van eten? En daarbij ook zonder de nasmaak van klachten die kunnen komen?
 
Genieten
Als enorme genieter van alles wat zoet en lekker is, was het na verschillende ontdekkingen van intoleranties, triggers en overgevoeligheden een enorme zoektocht om nog echt te kunnen genieten op een gezondere en betere manier voor mijn lichaam. Alternatieven die ik in mijn omgeving probeerde en tegenkwam, vielen onder de categorie: “bij gebrek aan beter”. Genieten zat er niet meer bij, dus vond ik dat het anders moest. Daarnaast was ik mij ervan bewust dat samen met mij waarschijnlijk nog vele anderen, waaronder jullie waarschijnlijk ook, dagelijks ook met deze zoektocht, naar smaakvolle en lekkere bites (tussendoortjes/toetjes), te maken hebben.
Door alle onderzoeken en bezoeken aan verschillende specialisten, heb ik veel kennis opgedaan omtrent voeding. Gecombineerd met mijn eigen ervaringen, ben ik gaan experimenteren met producten die licht verteerbaar zijn, mijn lichaam wel goed kon verdragen en dus ook passen binnen het FODMAP dieet. En zo kon ik eindelijk weer genieten van lekker eten!
 
Passie 
Gedreven door de passies voor zoete lekkernijen en een passie voor een gezonde/bewuste leefstijl ben ik gaan experimenteren om eigen low fodmap treats (ik noem ze ook wel bites) te maken uit pure en natuurlijke ingrediënten. Ik weet dat ik dan een verantwoorde bite heb gemaakt, waarbij niets verloren gaat aan de smaak, smeuïgheid en beleving van een echte lekkernij of tussendoortje. En ik kan zeggen, ik heb succes met alle bites, want iedereen (ook de mensen die geen fodmap dieet volgen) eet mee!
 
Bites
Door alle positieve en lieve reacties van iedereen die mijn bites proefde en mij ervan overtuigde om door te pakken, kreeg ik vertrouwen en een enorme motivatieboost voor het laatste zetje. Ik vind het belangrijk, bij het maken van nieuwe bites, dat deze bij iedereen in de smaak vallen, ook bij mensen die alles wel kunnen eten. Ik wil namelijk alles behalve dat mensen bij het nemen van een hap de “bij gebrek aan beter” ervaring hebben, die jullie waarschijnlijk allemaal wel herkennen. Pas wanneer mijn omgeving deze nieuwe treats echt lekker vinden, zijn ze goedgekeurd. Ik moest wel kijken hoe ik mensen kan laten verrassen en ze te laten genieten van mijn bites het beste kon combineren met de mogelijkheden die ik vanuit huis heb. Al snel viel alles op zijn plek: ik bedacht me om vanuit mijn eigen keuken de bites beschikbaar te maken voor een groter publiek, waarbij ik de bites op bestelling voor mensen ga bakken. En daarmee was PURA een feit.
 
PURA
De PURA bites zijn dus, naast passend bij verschillende bewuste en gezonde levensstijlen, ook enorm smaakvol. Met alle liefde pak ik graag iedere dag opnieuw de uitdaging aan om verantwoorde en natuurlijke producten zo te combineren dat mensen verrast zullen worden door de smaakbeleving. Daaruit is dan ook een nieuwe passie ontstaan om iedereen, met of zonder bewuste of gezonde levensstijl, een handje te kunnen helpen, te kunnen verrassen met en laten genieten van mijn smaakvolle en toch verantwoorde bites.
 
Met PURA wil ik dan ook mijn bites delen met een groter publiek. Hiermee hoop ik dat ik mensen een handje kan helpen, laat verrassen en kan laten genieten op een betere, gezondere en vooral net zo smaakvolle manier, gewoon, omdat gezonder genieten voor iedereen net zo smaakvol en lekker hoort te zijn!
 
——-

Met vriendelijke groet,

 
Cheyenne van de Spreng

Pura bites

Een aantal foto's van Pura Bites

“Iedere bite van PURA wordt met zorg en liefde van natuurlijke en glutenvrije, lactosevrije en geraffineerd suikervrije ingrediënten gemaakt. Omdat ik alle bites in mijn eigen keuken maak, kunnen ze, door de aanwezigheid van producten met allergenen in de keuken, wel sporen van allergenen bevatten. Aangezien de mate van overgevoeligheden per persoon erg kunnen variëren, is PURA niet aansprakelijk voor eventuele klachten na het consumeren van PURA bites.”

ContACT

purabites@gmail.com
+31 (0) 640053932

WEBSITE

purabites.com

follow me

Instagram : pura_bites
Facebook : @purabites

kvk

76144682

, , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie