8 FODMAP Feest Tips

8 FODMAP Feest Tips

 De feestdagen komen er weer aan, tijd voor gezelligheid met familie en vrienden! Ook wanneer je het FODMAP-dieet volgt of al weet waar je last van krijgt. Daarom geven wij je graag deze acht FODMAP Feest tips, met een flink aantal recepten en recept-tips, voor een gezellig avondje. Zo blijft het ook gewoon lekker rustig daar beneden in je buik!

1. Laat weten wat je wel kunt eten

Feestje bij iemand anders? Geef hem of haar jouw groene boodschappenlijst! Komt hij/zij er niet uit? Even bellen om te overleggen. En je kan altijd zelf nog bijvoorbeeld je eigen brood en crackers meenemen zoals Van Der Meulen rijstcrackers.

Of maak zelf glutenvrije soepstengels.

2. Vraag van tevoren wat er wordt gegeten

Waarschijnlijk weet je al waar je beter van af kan blijven en dat je hier zelf een vervanging voor mee moet nemen. In het laatste geval: neem zelf iets mee dat er op lijkt. Zo kun je wel gezellig mee doen met de rest.

3. Ga niet op weg met honger

Zorg ervoor dat je al iets hebt gegeten voor je naar het feestje of etentje gaat. Dit voorkomt dat je in een moment van zwakte toch dat stokbroodje met knoflook-kruidenboter neemt wat je de rest van de avond vervelende bubbels in je buik bezorgt.

4. Neem wat mee voor onderweg

Onderweg naar een vakantiebestemming of gewoon een lang stuk rijden? Ga niet de mist in bij het tankstation omdat je zo’n honger hebt, maar voorkom dat moment. Neem zelf snacks  zoals pinda’s, mandarijntjes, rijstwafels, klein blokje pure chocolade mee en/of een lichte maaltijd bijvoorbeeld een quinoa salade of maïswraps met kipfilet en sla.

5. Zorg zelf voor low FODMAP drankjes

Water met een schijfje sinaasappel, groene thee warme chocolademelk gemaakt van lactosevrije of plantaardige melk. Of gewoon water, thee of koffie.

6. Drink niet teveel alcohol.

Alcoholische drankjes zijn vaak lekker, het is gezellig, het is alleen niet goed voor je darmen. Drink dus niet te veel alcohol, houd het bij een of twee glaasjes. Zin in een drankje? Neem liever prosecco dan champagne (minder bubbels).

7. Maak zelf lekkere FODMAP arme hapjes!

Maakt iedereen iets? Kies zelf voor lekkere low FODMAP hapjes zoals:

Voor de lekkerste FODMAP-arme feestrecepten (zoals kerstbrood, hartige muffins, worstbroodjes, ossenstaartstoep, kerstkransjes, oliebollen, kip in rode wijn, warme chocolademelk, slagroom taart, tips om te gourmetten en nog veel meer), zie ons E-book FODMAP arme feestrecepten!

8. Bewegen

Stop niet met bewegen tijdens de feestdagen, dit kan ervoor zorgen dat je verstopt raakt. Maak een lange wandeling of fietstocht voor een fijne en rustgevende ‘massage’ van je buik.  

We hopen dat iedereen geniet van een leuke avond met vrienden en familie, en dat je buik tijdens het feestje op de achtergrond blijft. Want samen zijn en sociaal zijn; dat is goed voor elke buik!  
Heb jij nog een leuke tip of top recept? Laat het hieronder weten; plaats een reactie zodat iedereen er deze feestdagen wat aan heeft!

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie