NIEUW RECEPT: hartige FODMAP-arme taart

NIEUW RECEPT: hartige FODMAP-arme taart

Hartige taart

Soms kan ik dagen in de keuken experimenteren en een recept finetunen om het perfect te krijgen. En vaak lukt het dan toch niet helemaal naar mijn zin. Gelukkig vaak ook wel. Ik moet ook eens niet te lang nadenken over een recept, dan is of komt hij er gewoon. Dat is het geval bij deze hartige taart.

Ik (Mirte) ben in een ‘vriezer-opruim-bui’. Hij moet lekker leeg voor het seizoen dat komen gaat. Met al zijn nieuwe verse lentewaar. Ik had nog een pakje feta liggen, een paar eieren, een pak diepvries-spinazie en wat zelfgemaakt bloem/meelmengsel (zie het recept hiervan HIER bij de volkoren cantuccini koekjes). Ik maak eigenlijk altijd zelf een bloem/meelmengsel van lekkere en gezonde soorten bloem/meel. Ideaal voor koekjes, pannenkoeken, brood en (hartige) taart!

En ik had zin in een snelle maaltijd, want ik wilde liever nog even douchen tussen het koken door, dan in de pannen roeren. Dus ik maakte snel een deegje, ontdooide de spinazie en klutste een paar eieren. In de vorm, in de oven en hop onder de douche. En ca 35 minuten later kwam ik heerlijk fris beneden en kon ik deze hartige taart met spinazie zo op tafel zetten. En hij was nog lekker ook. Ik bedoel… schoon & fris & lekker eten… perfectie.

Dus maak deze taart ook. En spring ondertussen onder de douche. Of neem een bad. Of lees een boek. En daarna lekker deze hartige taart met spinazie, feta en sesam eten!

Hier vind je het RECEPT!

Tip:deze taart is ook heerlijk als lunch! Laat hem afkoelen en bewaar daarna in de koelkast.

Heb jij een recept voor een FODMAP arme hartige taart? Laat het ons weten!

 

 

No comments yet.

Geef een reactie