Wat een leuke FODMAP tekeningen!

Wat een leuke FODMAP tekeningen!

Waarschijnlijk zie je allerlei leuke tekeningen en andere graphics voorbij komen op onze website. We gaan zo stap voor stap onze website niet alleen informatiever, ook veel leuker maken!

We willen graag onze designer Francisca aan je voorstellen:

 

En ze heeft ook nog een heel leuk recept:

Boekweit-Teff crackers

Glutenvrij, Lactosevrij, Suikervrij, LOW-FODMAP, super simpel en snel!

Voor ca. 6 crackers | 15 min. 175 °C | 116 Kcal.

Nodig:

  • Boekweitmeel 1          80 gr.
  • Teffmeel 50 gr.
  • Olie 30 ml.
  • Water 60 ml. + meer als nodig

Optioneel:

  • Fiber Husk / psyllium: 1 tl. (Hoe meer, hoe minder dun je de crackers kan uitrollen, hoe dikker ze zijn.)
  • Zout naar smaak, maar zonder ook al erg lekker!
  • Kruiden Italiaanse kruidenmix
  • Zaden / pitten om te bestrooien

Doen:

  • Verwarm de oven voor op 175 °
  • Weeg de meel en eventuele andere droge ingrediënten af in een kom.
  • Doe de olie en het water erbij en meng / kneedt door elkaar tot het een bal kan vormen.
    Wanneer het niet goed aan elkaar blijft plakken, voeg je wat water toe, totdat je de juiste consistentie hebt.2
  • Rol de bal op een stuk bakpapier uit tot een soort vierkante plak die op je bakplaat past. Bestrooi eventueel met wat bloem om het plakken tegen te gaan.
    Hoe dunner je de plak uitrolt, hoe knapperiger je cracker wordt. Maar maak hem niet te dun, want dan breken je crackers snel!
  • Snijd de plak in 6 gelijke stukken.
  • Bestrooi je crackers nu eventueel met zaden of pitten (bv. maanzaad). Kwast hiervoor eerst een beetje water op de crackers, zodat ze beter blijven plakken.
  • Bak de crackers in het midden van de oven voor ca. 15 – 20 min. Keer halverwege om (pas op, heet!).
    Begin met 15 min. en kijk dan of je crackers hard zijn. Je kan dit controleren door bijvoorbeeld met een mes in de cracker te prikken. Als dit makkelijk gaat, moeten de crackers nog iets langer in de oven. Hoe dikker je crackers, hoe langer ze nodig hebben.
  • Laat de crackers op een rek afkoelen en dan: smullen maar!

 

Tip:

Lekker bij het ontbijt of de lunch met bv. pindakaas of (zelfgemaakte) kruidenboter, maar ook als snack met een dipje!

 

Note:

  1. Je kan ook alleen 130 gr. boekweitmeel gebruiken of een andere combinatie meelsoorten proberen, die jou lekker lijkt!
  2. Hoeveel water je nodig hebt is o.a. afhankelijk van het meel dat je gebruikt en hoeveel Psyllium je hebt toegevoegd. Over het algemeen geldt, hoe meer vezels, hoe meer water er nodig is.

By: Francisca van Vark

Instagram: @ francisca.dyana
Facebook: @ francisca.dyana.art

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie