Low FODMAP vegetarische taco’s

Low FODMAP vegetarische taco’s

Vegetarische taco’s

Vega(n) gezond en lekker, gaat dat echt samen? Zeker weten! Wekelijks vind je op vegavoorjou.nl een nieuw recept, waarmee je zelf een heerlijk ontbijt of een smaakvolle lunch of avondmaaltijd op tafel zet. Let wel op of het recept low FODMAP is.

Of je er nu af en toe voor kiest om vlees of vis te laten staan of je eet al langer vegetarisch of vegan, op vegavoorjou.nl vindt je alle informatie over hoe je dagelijks vega(n) gezond en lekker kunt eten en kunt zorgen dat je alle vitamines en mineralen binnenkrijgt die je nodig hebt.

Een heerlijk vega low FODMAP recept: taco’s! 

 Ingrediënten:

  • 3 koolbladeren
  • 1 komkommer
  • 50 gram rode paprika
  • Tomaten uit blik
  • Oesterzwammen (125 gram)
  • Zelfgemaakte hummus (met olijfolie of water)

 

Ingrediënten voor de hummus:

  • 75 gram kikkererwten (let erop dat ze eerst gekookt zijn), of neem uit blik en spoel ze eerst af met water)
  • 1 el olijfolie
  • 2 el water
  • Kruiden naar smaak (bijvoorbeeld cayenne peper, oregano of basilicum)

Voeg alle ingrediënten samen in een blender en jouw eigengemaakte hummus is klaar. Heerlijk in dit recept, maar natuurlijk ook lekker om in andere recepten te gebruiken.

Bereidingswijze:

Bereidingstijd: 15 minuten

  1. Pak 1 groot kool blad, en besmeer de binnenkant met hummus
  2. Snij de oesterchampignons en bak deze zo’n 2-4 minuten in wat olijfolie. Voeg naar smaak kruiden (bijv. oregano) toe
  3. Snij de komkommer in lange, dunne repen, zodat deze de taco’s volledig bedekken
  4. Snij de paprika vervolgens in klein stukjes
  5. Bedek de hummus met de komkommer en leg hier vervolgens de oester champignons op
  6. Strooi de paprika er over heen en voeg nog wat hummus toe
  7. Doe hetzelfde met de twee andere taco’s.

De hoeveelheden kun je natuurlijk helemaal naar eigen smaak invullen. En daarmee zijn de opties eindeloos. Bij dit recept zijn oesterzwammen je vleesvervanger. Per persoon kan je 75 gram eten zonder problemen en pas bij 1 kg krijg je veel sorbitol binnen. De hoeveelheid in dit recept is daarom prima te doen. Twijfel je? Neem dan voor de zekerheid 75 gram. En…. eenmaal gebakken zijn oesterzwammen echt onweerstaanbaar. Je kunt ze ook vooraf marineren: wat olijfolie en wat extra kruiden in een schaal, de oesterzwammen erbij en dan een uurtje in de koelkast. Aansluitend bak je ze in de pan en dan smaken ze nog lekkerder.

Ook toe aan wat inspiratie in de keuken? Kijk dan eens op Vegavoorjou.nl

 

 

, ,

No comments yet.

Geef een reactie