Cursus INFLATE 2.0: Optimaal Begeleiden van Cliënten met PDS en Andere Darmziekten

Cursus INFLATE 2.0: Optimaal Begeleiden van Cliënten met PDS en Andere Darmziekten

 

Beste diëtist,

Wil jij patiënten met het prikkelbare darm syndroom (PDS) en andere darmziekten optimaal begeleiden? Dan is dit de perfecte cursus voor jou: INFLATE, onder leiding van gespecialiseerde PDS- en FODMAP-diëtist Sigrid van der Marel-Sluijter. Met deze cursus leer je om voeding af te stemmen op de individuele cliënt met PDS, zodat je een optimaal voedingsadvies kunt geven. In dit artikel ontdek je meer over de inhoud en voordelen van deze cursus, die start op 1 september 2023 en een duur heeft van 6 maanden.

Gespecialiseerde PDS- en FODMAP-diëtist

De nascholingscursus INFLATE wordt begeleid door Sigrid van der Marel-Sluijter, een gespecialiseerde diëtist op het gebied van PDS en het FODMAP-dieet. Met haar jarenlange ervaring en diepgaande kennis op dit vlak, is zij de perfecte persoon om jou te begeleiden tijdens deze cursus. Sigrid heeft zich gespecialiseerd in PDS en het FODMAP-dieet, en ze heeft een bewezen staat van dienst in het effectief begeleiden van patiënten met darmziekten. Met haar expertise zal ze jou alle benodigde kennis bijbrengen om je cliënten optimaal te begeleiden.

Inhoud van de cursus

Tijdens de cursus INFLATE krijg je de mogelijkheid om verschillende aspecten van PDS en darmziekten te bestuderen. Je bestudeert onder andere delen uit de Multidisciplinaire Richtlijn PDS, de Dieetbehandelingsrichtlijn IBS en diverse literatuur. Deze bronnen bieden een solide basis van informatie en inzichten die je kunt toepassen in je dagelijkse praktijk. INFLATE 2.0 is de upgrade versie van de allereerste uitgebreide cursus om fodmapdietist te worden.

Interactieve leeromgeving en communicatie

Alle cursusmaterialen en informatie worden digitaal aangeboden via een online leeromgeving genaamd Huddle. Hier krijg je toegang tot alle relevante documenten, video’s en andere leerbronnen die je nodig hebt om de cursus succesvol te doorlopen. Daarnaast wordt de communicatie met Sigrid en medecursisten vergemakkelijkt door middel van een privé Whatsapp groep. Bijna dagelijks wordt er gecommuniceerd binnen deze groep, zodat je vragen kunt stellen, ervaringen kunt delen en van elkaar kunt leren.

Maandelijkse trainingen en Q&A-sessies

Gedurende de cursus worden er maandelijks trainingen gegeven over specifieke thema’s. Deze trainingen vinden online plaats viaWebinargeek. De trainingen worden gegeven door Sigrid van der Marel-Sluijter zelf. De trainingen zijn interactief en bieden je de mogelijkheid om dieper in te gaan op de behandelde onderwerpen.

Aan het einde van elke maand wordt er een online Q&A-sessie georganiseerd via ZOOM. Tijdens deze sessie krijg je de kans om vragen te stellen over het voorgaande thema en meer inzicht te krijgen in de praktische toepassing van de behandelde stof. Deze interactieve sessies zorgen ervoor dat je de opgedane kennis goed kunt begrijpen en toepassen.

Certificaat en punten

Als deelnemer van de cursus INFLATE heb je de mogelijkheid om een certificaat te behalen. Hiervoor dien je alle opdrachten en toetsen voor 1 mei 2024 te voltooien. Het behaalde certificaat is een waardevolle erkenning van jouw kennis en vaardigheden op het gebied van het begeleiden van patiënten met PDS en andere darmziekten.

Bovendien kan je ook 43,5 punten krijgen voor het Kwaliteitsregister Paramedici.

Conclusie

De cursus INFLATE van Fodmap Foodies, onder leiding van diëtist Sigrid van der Marel-Sluijter, biedt diëtisten de mogelijkheid om patiënten met PDS en andere darmziekten optimaal te begeleiden. Met de diepgaande kennis en ervaring die je tijdens deze cursus opdoet, ben je in staat om voeding af te stemmen op de individuele behoeften van je cliënten. De interactieve leeromgeving, de maandelijkse trainingen en Q&A-sessies zorgen ervoor dat je de stof goed begrijpt en kunt toepassen in de praktijk.

Modules

Lees meer over de verschillende modules een aanmelden op deze pagina:

 

, ,

No comments yet.

Geef een reactie