Wist je dat... er meer kan met de Monash app?

Wist je dat… er meer kan met de Monash app?

 

Als je de Monash app opent dan zie je eerst dit zoals de bovenste foto.

Je kan bijvoorbeeld een eet- en klachtendagboek bijhouden en dit emailen naar je dietist! Wist je dat?

Hoe werkt dat dan?

Je klikt eerst op het icoontje rechtsonder waar staat ‘Diary’. Dat betekent ‘Dagboek’. Je kan daarna kiezen uit 6 opties.

Voor invullen van je eetdagboek klik je op het icoontje linksboven met vork en mes. Dan vul je in wat je hebt gegeten en klik je op ‘save’. Dan bewaart de app je gegevens.

Je kan ook bijhouden of je klachten had. Dat doe je door te klikken op het middelste icoontje met de darmen. Er wordt gevraagd: “Heb je buikpijn?””Heb je een opgeblazen gevoel?” “Heb je last van winderigheid?” Ook na invullen klik je op ‘Save’.

Als je al in de herintroductiefase zit, dan klik je op het 3e icoontje, dus het icoontje rechtsboven met de appel en de pijl. Dan zie je verschillende FODMAP-groepen die je kan testen en de aanbevolen voedingsmiddelen en hoeveelheden

Klik op het icoontje linksonder om voor jezelf notities te maken.

Klik op het middelste icoontje van de hersenen om aan te geven hoe je stresslevel is.

Klik op het icoontje rechtsonder van het toilet. Je kan dan aanvinken wat voor ontlasting je hebt gehad.

Dan kan je dagboek er zo uit zien:

 

 

Als je een ingevulde dagboek naar bijvoorbeeld je diëtist wilt sturen, dan klik je op het icoontje bovenin met het pijltje in het vierkantje. Het pijltje wijst naar boven. Je kan dan kiezen welk rapport van welke dagen je wilt laten genereren door de app. Kies bijvoorbeeld 1 week. Je kan daarna kiezen op preview zodat je ziet hoe het rapport eruit komt te zien. Ben je tevreden? Dan kan je het rapport emailen naar je dietist en bijvoorbeeld een kopie naar jezelf.

Heb jij weleens gebruik gemaakt van deze functies?

 

No comments yet.

Geef een reactie