WIN het boek 'Buik blij, jij blij!'

WIN het boek ‘Buik blij, jij blij!’

Doe mee en WIN het boek ‘Buik blij, jij blij! In 5 stappen van je buikpijn af.’

Doe jij ook mee? Je hebt een paar dagen (tot zondag 8 oktober) om te reageren en kans te maken op Sigrid’s boek!

Beantwoord de volgende vraag:
Wat voor video zou jij graag willen zien in een online FODMAP-programma? 

Wij gaan een pilot maken voor een online FODMAP-programma waar we je letterlijk bij de hand nemen om het FODMAP-dieet goed te volgen. Van waar FODMAP’s inzitten, tot het verschil tussen gluten en fructanen. Met video’s over wat je kan doen als je met vakantie gaat en je het FODMAP-dieet volgt. Stap voor stap leggen we jou het dieet uit. Wat zou jij graag willen zien in zo’n online programma of cursus? Laat het ons weten door een reactie onder deze post achter te laten!

Wij kiezen de leukste inzendingen uit en gaan hier mee aan de slag. Wij maken daar leuke inspirerende video’s van. Het leukste en meeste unieke antwoord wint het boek van Sigrid!

Geef ons inspiratie en doe nu mee! Wil je winnen? GEEF EEN REACTIE!

 

En de winnaar is…

 1. Anniek! Haar idee over de invloed van stress op je buik (nog belangrijker dan voeding / FODMAP) wordt nog te vaak ondergeschoven als ‘weet ik wel, maar kan ik toch niks aan doen’. We gaan proberen tips te geven over dit onderwerp: stress en PDS!
 2. En Mathilde! Omdat jou idee ook top was, krijg je de ebook versie van het boek toegestuurd!

Veel plezier met het boek ladies!

,

233 Responses to WIN het boek ‘Buik blij, jij blij!’

 1. Debbie 4 oktober 2017 at 17:13 #

  Hallo!

  Mij was het nooit duidelijk hoe je voedingsmiddelen test en eventueel terug invoert. Met welke je best begint. En hoe je kan omgaan met cravings. Daar heb ik ongelofelijk veel last van. En dan ga ik de mist in met de bijhorende krampen van dien!
  Heel erg bedankt!Ik zou je boek ook heel graag lezen. Na 15 jaar last kan je boek mij misschien helpen!
  Groetjes

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 19:37 #

   Debbie, bedankt voor je reactie! Testen van voedingsmiddelen is ook het lastigste en ook het belangrijkste wat er is.

  • Luka van Commenee 5 oktober 2017 at 17:20 #

   Hoe ga je om met spontane uitnodigingen voor etentjes en welke opties zijn er bij uit eten gaan. Daarnaast heb ik ook behoefte aan tips over hoe je het kan uitleggen aan bijvoorbeeld collega’s en vrienden.
   En waar ik tegen aanloop is als ik bij mijn vriend eet. Ik voel me schuldig als hij dan met zoveel moet rekening houden. Ik zie soms zelf al door de bomen het bos niet meer dus hoe moet hij daar dan rekening mee kunnen houden ?

 2. Martine 4 oktober 2017 at 17:20 #

  – Voor mij de belangrijkste: hoe je onvoorbereid toch mee kan gaan met een spontaan uitje. Wat kun je dan standaard al in huis hebben en ‘meepakken’ zonder af te zeggen.
  – Hoe kun je het beste een outdoorweekend (back to basic, koken op vuur, slapen onder een zeiltje) overleven zonder continu een boom op te zoeken.
  – En tips voor de eliminatiefase voor de echt geen keukenprinsessen.. De meeste gerechten vind ik toch echt al te ingewikkeld, waardoor het nog eenzijdiger wordt dan het al is.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 19:38 #

   He Martine, daar kunnen we wat mee! Mirte is echt een ‘kok’ en ‘backpakker’ en ik hou van simpel koken dus dat komt helemaal goed.

 3. ARNOLDS Natascha 4 oktober 2017 at 18:01 #

  Als moeder van een dochter van 21 waarbij onlangs het PDS werd vastgesteld en haar het FODMAP-dieet werd voorgesteld vind ik het nogal moeilijk toch nog lekkere gerechten op tafel te serveren, zeker nu mijn dochter ook nog allergisch is aan tomaten.

  Ik zou dan ook eens willen weten hoe men tomaten vervangt in bepaalde recepten met ingrediënten uit het FODMAP-dieet.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 19:38 #

   Hoi Natascha, tomaten vervangen is inderdaad lastig en een goede vraag. Bedankt voor je reactie.

 4. Natalie 4 oktober 2017 at 18:13 #

  Ik zou wel meer tips kunnen gebruiken wat ik kan bestellen in een restaurant als ik tijdens de eliminatiefase uit eten wil gaan. Of wat ik veilig bij een buffet kan opscheppen. Ik ga graag uit eten maar ik durf dat nu niet goed meer, dus eten we meestal maar thuis. Dan weet ik tenminste wat ik eet. Zo jammer eigenlijk.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:31 #

   Inderdaad jammer en zeker niet nodig, we kunnen daar zeker tips over geven!

 5. Fieke Bloemen 4 oktober 2017 at 18:17 #

  Ik zou graag een filpmje willen zien van de bereiding van alle maaltijden (dus ontbijt, lunch en diner) van 1 dag. Dit is namelijk praktische en leuke informatie ?

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:30 #

   zeker praktisch Fieke,

 6. Xandra Zwartveld 4 oktober 2017 at 18:21 #

  Graag een voorbeeld van een dag eten en dan week lang zodat je zelf niet te veel hoeft te zoeken. Dus eigenlijk programma dat je bij de hand neemt. Je start minimaal en dan voeg je bijv toe. Hoe merk je dat je last krijgt gelijk of wat later en wat doe je dan. Ik merk dat het lastig starten is nl als je zelf het wilt doen. Zou mij erg helpen

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:30 #

   HOi Xandra, deze informatie hebben we wel beschikbaar voor de dietist. We kunnen deze informatie in ieder geval binnenkort wel als ebook beschikbaar stellen. Bedankt voor je idee.

 7. Colette 4 oktober 2017 at 18:22 #

  Zo leuk is het niet om met dit dieet aan de gang te moeten. Ik zou graag wat tools zien “hoe je communicatie doet naar je omgeving”

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 19:40 #

   Hoi Colette, geen enkel dieet is ‘leuk’ maar kan je zeker leuk maken! Daar staan wij ook voor en daarom veel inspiratie op onze website en in onze boeken. Hoe je communiceert naar je omgeving hebben we ook een x over geblogd en je kan sowieso daar meer informatie vinden bij je dietist. Dank voor je reactie.

 8. Ria V 4 oktober 2017 at 18:22 #

  Duidelijke uitleg over de herintroductie.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 19:41 #

   Hoi Ria,
   Uitleg over de herintroductie staat wel op onze website en uitgebreider beschreven in mijn boek. Omdat herintroduceren echt maatwerk is, kunnen wij niet alles vertellen, maar wel een goede voor een video. Dank je.

 9. Anouk Lampert 4 oktober 2017 at 18:23 #

  Een rondje door de supermarkt. Hierbij laten zien waar op te letten op verpakkingen. Welke producten sowieso niet en alternatieven hiervoor in de winkel laten zien. Boodschappen kan namelijk best een hele zoektocht zijn, in het begin van het dieet.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 19:41 #

   hoi Anouk, toevallig hebben we deze video’s al gemaakt! Dank voor je reactie.

 10. Suuz 4 oktober 2017 at 18:24 #

  Graag een video over veganistische maaltijden. Ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes, snacks, drankjes.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 19:42 #

   Top, dat moet lukken. Mirte eet al een jaar lang voornamelijk vegetarisch dus veganistische video’s moeten ook gaan lukken.

 11. Karin 4 oktober 2017 at 18:25 #

  Ik zou graag in de pilot willen zien wat het met de binnenkant van de buik en darmen doet. Welke veranderingen daar plaats vinden.
  Tegenwoordig kan zoveel!

  Greetz Karin

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 19:42 #

   Hoi Karin, dat zouden we ook wel willen! We kunnen er wel over vertellen. En wie weet kunnen we in de toekomst wel mee kijken in de darmen!

 12. Irene van leeuwen 4 oktober 2017 at 18:27 #

  Ik zou graag willen zien hoe je het fodmap dieet goed toe kunt passen als je uit eten gaat.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 19:43 #

   Hoi Irene,
   Uit eten gaan is zeker lastig. We kunnen zeker een video daarover maken, dank.

 13. Viviane Vanhorenbeeck 4 oktober 2017 at 18:27 #

  Ik wil graag een duidelijk overzicht van welke FODMAP stoffen er in de onbewerkte producten (groenten, fruit, ..) zitten of dat ze FODMAP vrij zijn.
  Ik vind de overzichten tot nu toe niet zo duidelijk en onvolledig.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 19:45 #

   Hoi Viviane,
   Vind je onze lijsten niet duidelijk genoeg? FODMAP-vrije voedingsmiddelen zijn enkel alleen eieren, en onbewerkt vlees, vis en gevogelte……Graag hoor ik wat je precies mist. We kunnen daar in ieder geval geen video van maken, wellicht wel meer uitleg geven als we beter weten wat je precies bedoelt. Dank je.

 14. KimK 4 oktober 2017 at 18:34 #

  Ik zou graag een FODMAP video zien van het boodschappen doen en etiketten lezen in de supermarkt. Ik ben nu sinds twee aan het puzzelen na de diagnose van 2 voedselintoleranties. Het boodschappenboek geeft al een heel fijn uitgangspunt. Graag zou ik wat tips krijgen met het kopen van de boodschappen in de praktijk. Waar let je in de supermarkt op met het samenstellen van een maaltijd waarbij je toch alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 19:45 #

   Hoi Kim, dank voor je reactie. We hebben al enkele video’s in de supermarkt gemaakt dus dat komt helemaal goed.

 15. Chantal 4 oktober 2017 at 18:40 #

  Heel graag zou ik zien/leren hoe ik het Fodmap dieet tijdens het avondeten kan toepassen met eenvoudige recepten waar je met een kleine toevoeging steeds weer iets anders van kan maken. En heel belangrijk..waar de rest van mijn gezin ook blij van wordt. Daar ontbreekt het namelijk nogal eens aan (ik blij maar de rest van mijn gezin niet..):)

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 19:46 #

   Ja dat is lastig Chantal, inderdaad een uitdagen. Wel een goede om daar video’s van te maken.

 16. Marleen 4 oktober 2017 at 18:43 #

  Iets grappigs en toch leerzaams…wat je opmontert, dat het niet zo moeilijk is om het fodmap-dieet te volgen 😉

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 19:46 #

   Haha ja inderdaad, het hoeft niet moeilijk te zijn en dat proberen we uit te dragen 🙂

 17. Melissa 4 oktober 2017 at 18:48 #

  Hallo Fodmap,

  Al langer als 2 jaar heb ik prikkelbare darmsyndroom. Het is erg vervelend en soms beïnvloed het je dagelijks leven.. Het fodmap dieet zorgt ervoor, dat mijn buik wat rustiger is en om de voeding waar ik niet tegen kan te laten staan. Soms vind ik het alleen erg lastig, omdat overal wel iets in zit waar je op kunt reageren.. En hoe ik bepaalde recepten moet maken, de juiste schema kan volgen en op welke producten ik nou sterk reageer. Want meestal reageer ik de ene dag goed op een bepaald product en de andere dag totaal niet.

  In de video zou ik wat voorbeeldschema’s willen zien, een weekmenu. Om te kijken of dat voor mij en vele andere werkt. Soms ben je namelijk even de weg kwijt en weet je niet meer zo goed welke producten nou wel en niet kunnen.. Dan sta je in de winkel en twijfel je welke producten nou wel kunnen. En miss een lijst met producten die fodmap proof zijn? Van welk merk, welke winkel etc.

  Zoals het boek zegt, buik blij, jij blij!

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 19:49 #

   Hoi Melissa,
   Bedankt voor je uitgebreide reactie.
   Hoe je bepaalde recepten kan maken, daar hebben we wat voorbeelden op onze site staan en we gaan zeker enkele video’s daarvan maken.
   Hoe je erachter komt waar je op reageert, kan je in ieder geval mijn boek gebruiken en hulp van een gespecialiseerde ‘FODMAP-dietist’.
   Weekmenu’s hebben we zeker, zowel te koop op onze website als te verkrijgen bij de fodmapdietisten.
   We kunnen in een video zeker uitleggen hoe het zit met reageren op voeding.
   We hebben een boodschappenboek met producten die fodmap proof zijn, inclusief waar te koop. Heb je die nog niet?

 18. Henriette visscher 4 oktober 2017 at 18:51 #

  Een leuke video maken over hoe je met plezier, makkelijke gerechten klaar kunt maken. Een vriendin van mij denkt zo enorm moeilijk terwijl dit helemaal niet het geval hoeft te zijn. Misschien dat ze met een leuke video wel weer plezier krijgt en er makkelijker mee om leert gaan.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 19:50 #

   Helemaal waar Henriette, wij willen dit ook uitdragen.
   Dank voor je reactie.

 19. Pia liphuijsen 4 oktober 2017 at 18:54 #

  Ik heb een kind die vaak buikpijn heeft, en met de fodmap al maanden bezig is. Mijn vraag, zouden jullie echt lekker glutenvrij brood op een video willen zetten door de bakker van heel Holland bakt? En een lekkere speculaas, en taart? Zodat daadwerkelijk iedereen in Holland kan bakken !! Hij lijkt me zo’n sympathieke man, volgens mij doet hij dit zo!

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 19:51 #

   Hoi Pia,
   Toevallig begeleid ik iemand die nog in ‘Heel Holland Bakt’ mee doet (en is geen man), daarnaast heeft mijn collega dietist Bianca coeliakie dus aan beide kan ik vragen voor een video om glutenvrij te bakken.
   Ik denk wel (en hoop) dat jullie met je kind bij een kinderdietist lopen?

 20. Dionne van gastel 4 oktober 2017 at 18:57 #

  Ik zou graag meer willen zien over uit eten gaan, wat goede en slimme keuzes zijn. Ik merk dat het vaak moeilijk is om uitleg te geven over wat ik niet mag. Als ik bijvoorbeeld vraag of ergens ui in zit, dan denken ze vaak dat ik de hele uien bedoel, maar ze hebben dan niet allemaal door dat bijvoorbeeld in soepen ook vaak ui als basis zit.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 19:52 #

   Dat is een hele goede Dionne waar ik zelf ook al 4 jaar tegenaan loop. Goed idee.

   • Diana Bogaert 5 oktober 2017 at 10:00 #

    Deze loop ik ook voortdurend tegenaan. Niemand heeft ooit van fodmaps gehoord, en wanneer ik het probeer uit te leggen, krijg ik “ah, geen broodjes voor jou, moet je glutenvrij dan?”, terwijl ik erg sterk reageer op eender welk tarweproduct. Ik heb hier al meer dan 20 jaar last van (sinds mijn bevalling, voorheen niet), en ben ontzettend blij met de ontdekking van fodmaps, het heeft mij echt geholpen en ik ben nu meestal pijnvrij, hoewel het moeilijk blijft natuurlijk. Ik zelf reageer vooral op tarwe, appels, peren, uien (en alle ui-achtigen zoals bieslook), cashew- en pistachenoten… gelukkig heb ik geen last van lactose, dat scheelt wel veel. Maar om terug te komen op het onderwerp: meer bekendheid creëren voor fodmaps zou énorm helpen, bijvoorbeeld in restaurants heeft men tegenwoordig gerechten die rekening houden met allerlei allergieën, maar dit kennen ze niet… dus een video/reclameboodschap die meer gericht is naar de buitenwereld?

 21. Marianne 4 oktober 2017 at 18:58 #

  Ik ben benieuwd naar voedzame tussendoortjes.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 19:52 #

   Hoi Marianne,
   Die zijn er zeker! In ieder geval genoeg inspiratie op onze website.

 22. Lisanne 4 oktober 2017 at 18:59 #

  Hallo Sigrid,

  Ik zou graag meer te weten willen komen over het ‘stapelen’ van bepaalde voedingsproducten. Wat mag je wel onbeperkt eten en wat kan in grotere hoeveelheden toch veel fodmaps bevatten?

  Groeten,

  Lisanne

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 19:53 #

   Hoi Lisanne,

   Over stapelen kan ik veel zeggen, juist omdat dit zo ingewikkeld is. Goed idee voor een video inderdaad.

 23. Marja 4 oktober 2017 at 19:00 #

  Wat ik graag zou willen zien in een filmpje hoe je het beste je eetgedrag kan omgooien. Kleine tips om net anders te denken waardoor je de bomen weer door het bos ziet. Ik vond het heel heftig toen ik begon met fodmap dieet. Maar wat ik vooral nu lastig vind is uiteten of bij vrienden eten . Dus daar voor tips is ook altijd handig !

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 19:59 #

   Hoi Marja,
   Je vraag over uit eten zullen we zeker meenemen omdat die vraag vaker is gesteld. Over omgooien eetgedrag….. dat lijkt ons niet heel verstandig maar juist misschien wel interessant om daar wat over te vertellen in een video.

 24. Anneke 4 oktober 2017 at 19:00 #

  Wat te doen als je niet thuis bent, wellicht iets verkeerds hebt gegeten en niet in de buurt van een toilet bent. Dat is behoorlijk benauwd!!

 25. Anje 4 oktober 2017 at 19:01 #

  Ik zou graag tips willen zien over hoe je vegan en FODMAP-vrij kunt eten.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:00 #

   Hoi Anje,
   FODMAP-vrij eten is niet mogelijk 🙂 Wel FODMAP-arm, groetjes

 26. Anniek 4 oktober 2017 at 19:02 #

  Graag zou ik wat meer het belang van psychologische gedeelte willen zien. Ik merk bij mezelf vaak: ik kan nog wel zo streng aan mijn FODMaP-arme dieet houden, maar als ik druk ben, me gestrest voel, er veel verandert in mijn omgeving (bv ineens veranderingen dagelijkse patroon, meer onderweg, feestdagen, vakanties, nieuwe dingen waar je aan moet wennen zoals veranderingen in je werk, verschil leefpatroon week vs. weekend), emotioneel veel meemaak, me zorgen om iets maak en ga zo maar door, dan lijkt het dieet voor geen meter te werken. Na de zomervakantie heb ik zeker een maand lang enorm veel klachten gehad door de verandering in ritme, ondanks dat ik juist strenger het fodmap-arme dieet volgde. Hoe rustiger ik zelf ben en hoe lekkerder ik in mijn vel zit, hoe beter het gaat. In rustige periodes kan ik ook wat meer “zondigen”. Graag zie ik hier een video over met tips en het belang van rust en een goede psychische toestand.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:06 #

   Hoi Anniek,
   Jouw verhaal is heel erg herkenbaar hoor! Bedankt voor je idee.

  • Foodie Sigrid 9 oktober 2017 at 16:45 #

   He Anniek, jij hebt gewonnen! Wil je mij jouw gegevens doorsturen? Dank je

   • Anniek 10 oktober 2017 at 11:58 #

    anniek-otten@hotmail.com

    Ik kreeg gisteren al een mailtje maar die was later ineens weg??

    Groetjes,

    Anniek

    • Foodie Sigrid 12 oktober 2017 at 00:27 #

     hoi Anniek, wil je ons je adres doorgeven? Dan stuur ik je mijn boek!

 27. Elke 4 oktober 2017 at 19:03 #

  Het begrijpen van het FODMaP dieet is heel belangrijk, maar steeds gemotiveerd blijven en gevarieerd blijven eten nog veel belangrijker.
  Daarom lijkt het mij nuttig recepten klaar te maken, een zogezegd FODMAP kookprogramma. Hierin kunnen standaard manieren van sauzen (vervanger van bechamelsaus), ajuin en mogelijke kruiden besproken worden. Daarnaast blijft het steeds interessant om nieuwe recepten te ontdekken.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:07 #

   Hoi Elke,
   Helemaal waar dat gemotiveerd zijn en gevarieerd eten het belangrijkste is. Een FODMAP kookprogramma is niet echt eenvoudig, wellicht kunnen we wat tips maken en in een vervolgprogramma echt meer over het koken in gaan.

 28. Marij van Stiphout 4 oktober 2017 at 19:05 #

  Omdat ik geen vlees eet zou ik graag wat tips willen om het te vervangen, ik lust geen ei, ik eet wel vis, tofu gaat wel maar ik vind het niet lekker, verder kan ik geen melkproducten verdragen

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:08 #

   Hoi Marij,
   dat zijn inderdaad wat specifieke tips wat wel verder gaat dan het FODMAP dieet. Loop je bij een dietist die je kan helpen?

 29. Bianca 4 oktober 2017 at 19:09 #

  Ik heb 2 dingen:
  -Hoe je langzaam weer nieuwe dingen moet gaan uitproberen.
  -Wat je moet doen als je iets verkeerds hebt gegeten (gezondigd) om zo min mogelijk of zo kort mogelijk last hebt.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:08 #

   Hoi Bianca,
   2 hele goede punten die we zeker kunnen uitleggen! Bedankt.

 30. H v Weerden 4 oktober 2017 at 19:12 #

  Ik zou wel een stukje uitleg willen zien waarbij duidelijk wordt dat een arts bij symptomen van buikpijn en beroerd heid ook bloed onderzoek doet, en niet eerst het fodmap dieet laten volgen. Dat scheelt je mischien een paar week pijn lijden om de stoffen weer in het bloed te krijgen voor onderzoek.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:09 #

   Beste H,
   Een stukje uitleg dat staat in ieder geval duidelijk in mijn boek beschreven. Ik weet niet of dat in een online programma thuis hoort. In ieder geval bedankt voor je reactie.

 31. Angela 4 oktober 2017 at 19:13 #

  Mijn naam is Angela en ik ben 20 jaar oud. Al 5 jaar kamp ik met onverklaarbare klachten, met name heftige misselijkheid, dit bijna dag in dag uit. Sinds eind februari 2017 denken we aan het prikkelbare darm sydroom en ben ik gestart met het fodmap dieet. Hier ben ik nu ruim 7 maanden mee bezig. Ik zou graag wel wat tips willen over het kruiden van eten. Vaak is het eten ‘smaakloos’, wat ik erg jammer vind. Hierdoor ga ik ook dingen tegen eten. Misschien is het leuk om hier in de video aandacht aan te besteden. Ook lijkt het me erg leuk om het boek te winnen!

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:10 #

   Hoi Angela,
   We kunnen zeker tips geven over het kruiden van je eten.
   Ik hoop echter wel dat je onder begeleiding bent van een fodmapdietist?

 32. Doriana Bosch 4 oktober 2017 at 19:15 #

  Ik heb gelezen dat je met een prikkelbare darm het goed is om te bewegen! Boven op het letten op je eten. Daarom lijkt het mij misschien leuk om fitness oefeningen te plaatsen op fodmap foodies! Zodat we niet alleen samen kunnen letten op ons eten, maar ook op onze beweging!

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:10 #

   Hoi Doriana,
   Bewegen is zeker belangrijk! Of we fitness oefeningen gaan plaatsen…. daar gaan we over nadenken. Bedankt voor je reactie.

 33. Elly 4 oktober 2017 at 19:17 #

  Hallo, het zou heel fijn zijn om recept(en) te krijgen voor de komende decembermaand. Wat is het alternatief voor pepernoten,speculaas ? Wat is een mooi kerstwens wat er feestelijk uitziet en waar ook niet-fodmappers met smaak van mee eten. Graag uitgevoerd met een kookvideo hoe je het kan maken.

 34. Lien De Craene 4 oktober 2017 at 19:18 #

  Een video met visuele uitleg van bepaalde termen zoals fructanen,… en waar die inzitten.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:22 #

   Gaan we doen Lien!

 35. Eline 4 oktober 2017 at 19:23 #

  Informatie welke medicatie invloed kan hebben op darmklachten en niet/wel kunnen bij het FODMAP dieet.
  En uitleg over de hersendarm werking.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:21 #

   Hoi Eline,
   Daar kunnen we zeker wat mee, dank je.

 36. Angelique 4 oktober 2017 at 19:25 #

  Hoihoi, ik zou het heel inspirerend vinden om te zien hoe je makkelijke en lekkere fodmap-arme gerechten maakt, die lijken op wat je gewend was te eten en ook nog gezond!. En dan het liefst zoveel mogelijk vegetarisch of veganistisch! Ik heb mijn weg inmiddels gevonden met het fodmap-arme dieet maar het moet natuurlijk niet saai worden! Het zou leuk zijn om te zien hoe je bijvoorbeeld verschillende groentes kan combineren in een gerecht en wat je daar dan bij kan doen wat gezond is ;). Ook mag je niet teveel fruit eten en geen dadels in koekjes doen. Suiker is wel toegestaan maar is dan weer niet gezond, en dat geldt ook voor glutenvrij witmeel, zoals pannenkoekenmix. Jullie hebben vast van allerlei ideeëen hoe je het lekker en gezond en gevarieerd kunt houden!

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:21 #

   He Angelique,
   Je brengt ons volop aan ideeën, dank je!

 37. Norah Molenkamp 4 oktober 2017 at 19:26 #

  De video die ik graag zou willen zien is praktisch wanneer je ontzettende buikpijn hebt, een opgeblazen buik wat je dan kunt doen op het werk, tijdens een etentje of ‘s nachts in bed als je er niet van kunt slapen. Ik heb meestal op het werk na de lunch, na het avondeten (etentje) of ‘s nachts in bed het meeste last van ontzettende buikpijn en een opgeblazen buik. Vorige week tijdens een schoolkamp was het ook heftig.
  Concrete video’s met tips, trucs op het gebied van mindfulness, oefeningen etc zouden super zijn!!!

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:20 #

   Hoi Norah,
   Praktische tips zijn zeker handig! Dank je voor je ideeën.

 38. Margreeth Bruijn 4 oktober 2017 at 19:30 #

  Ik zou het super leuk vinden als je een feestelijke diner zou beschrijven met alles er op en er aan : voorgerecht, tussengerecht spoom hoofdgerecht en toetje. Het tussengerecht graag met vis en hoofdgerecht met vlees. Geschikt gemaakt boot fodmap. Het liefst recent met bereidingswijjze en natuurlijk de fodmap ingredienten. Zou dat kunnen ?

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:19 #

   Hoi Margreeth,
   Dat zou kunnen, ik weet niet of we dat in een video doen. Wel een idee voor een ebook of echt boek.

 39. Gezina 4 oktober 2017 at 19:34 #

  Ik vind het nog steeds lastig als ik met vriendinnen de stad in ga voor de lunch. Misschien kunnen jullie een filmpje maken ‘Foodies in The City’ ?
  Oh en hapjes op mijn feestje die iedereen lekker gaat vinden. Succes dames!

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:16 #

   hahaha foodies in de city! Dat wordt online programma nummer 2 inclusief de hapjes op een feest. Bedankt voor je reactie.

 40. Marjan van der Donk 4 oktober 2017 at 19:34 #

  Oh, leuk idee zo’n online programma! Tjee, echter geen spontaan ‘uniek’ idee helaas … en dat terwijl ik het boek graag zou winnen, zucht. Zoals jullie het omschrijven, lijkt het me een mooi basis-programma. Daarin zou ik ook graag ‘echte’ producten zien. Ik weet vooral bij de pompoenen niet goed welke nou wel of niet mogen – een naam als ‘spagetti pompoen’ oid zegt me eigenlijk niks. In de Monash app staan mooie plaatjes, maar die zijn dan weer niet zo gericht op Nederland en/of dames-van-zekere-leeftijd (ik dus) die geen pompoenen van elkaar kan onderscheiden. En wellicht een video voor mensen die eigenlijk continue enkel van de ‘groene lijst’ kunnen eten? Wat zijn nou slimme recepten om wat variatie te krijgen? Welke ‘oranje’ producten kun je mooi combineren hierbij?
  Succes!
  Marjan

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:16 #

   Beste Marjan,
   Dit zijn hele praktische en duidelijke vragen waar we zeker wat mee kunnen doen. We hebben al enkele video’s in supermarkten gemaakt en zullen daar mee door gaan. Bedankt voor de reactie.

 41. Willma 4 oktober 2017 at 19:34 #

  Mijn probleem zit hem toch in het avondeten, bewerkt/onbewerkt vlees snap ik wel. Maar gehakt is bewerkt maar als het van de slager komt en echt alleen gemalen vlees is zonder toevoegingen dan kan het volgens mijn diëtiste wel, is dat ook echt zo en hoe weet ik of die slager niks toegevoegd heeft?
  Zijn daar richtlijnen of tips voor?

  Uit eten : sla, biefstukje en frietjes lukt wel, maar daarna wordt het alweer moeilijker.
  Graag ook hiervoor tips of ideeen.

  Waarom worden er zo weinig koekjes, speculaasjes etc verkocht van speltmeel? En als het al te koop is moet wel een grote geldbuidel bij je hebben. terwijl je in veel recepten gewone bloem kan vervangen door speltbloem.
  Weten jullie hoe dit zit?

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:15 #

   Hoi Wilma,
   Bedankt voor je reactie. Avondeten hoeft niet moeilijk te zijn (ik eet al 4 jaar FODMAP-arme maaltijden) dus daar kunnen we zeker tips over geven. En waarom er weinig wordt verkocht met speltmeel weet ik ook niet? En vaak is het inderdaad duurder.

 42. Marly Meedendorp 4 oktober 2017 at 19:35 #

  Hallo,

  Een video met gezonde tussendoortjes. En dan bedoel ik geen rijsttafel met tomaat ( ook lekker hoor), maar wat eet jij als anderen een koekje bij de thee nemen.
  Of je hebt zin in iets lekkers, maar wel redelijk gezond, wat eet je dan? Bak je weer zelf koekjes die je vervolgens allemaal zelf moet eten omdat ze toch niet zo heel lekker zijn? Maar als je daar geen zin in hebt, wat is het alternatief?

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:13 #

   Poe hee Marly, dat zijn inderdaad wat dingetjes. Maar wel leuke ideetjes 🙂

 43. Monique aarts 4 oktober 2017 at 19:44 #

  Leuke en lekkere tips voor een feestje. Al is pds zeker geen feest, er is genoeg moois en lekkers te bedenken om bijvoorbeeld met de feestdagen iets op tafel te zetten.

 44. Stefanie 4 oktober 2017 at 19:47 #

  Voor mij is de basis het belangrijkste, wat doet welke suiker en wat zijn alternatieve voor welke suikers maar ook hoe stap je hier in als leek zijnde..
  Maw lijkt me het mooi om te zien hoe we gaan van a tot z.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:01 #

   Hoi Stefanie, je bedoelt gewone suikers?

 45. Dina 4 oktober 2017 at 19:48 #

  Ik zou graag in de pilot willen zien hoe je goed kan voorbereiden als je naar het buiten land gaat groetjes Dina

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:01 #

   Hi Dina, dat is een goede vraag, bedankt voor je reactie.

 46. Petra 4 oktober 2017 at 19:55 #

  Graag zou ik een video willen zien met adviezen hoe je darmflora te verbeteren als je niet tegen fodmaps kunt. Juist fodmap groenten bevatten veel prebiotica. Mijn darmflora heeft een heel duidelijk tekort aan goede bacterien, vooral omdat ik die dus altijd moet vermijden. Hoe pak ik dit aan en kan ik toch mijn darmflora verbeteren zonder de klachten te krijgen als ik fodmaps eet.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:02 #

   Hoi Petra, een hele belangrijke en hele goede vraag waarop geen makkelijk antwoord te geven is. We gaan ons best doen!

  • Louise 4 oktober 2017 at 20:04 #

   Je zou probiotica kunnen gaan slikken! Dit helpt bij mij erg goed!

   • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:24 #

    Hoi Louise, is dit een tip van jou voor….?

 47. Jolanda van Laar 4 oktober 2017 at 19:55 #

  Recepten voor de kerst. Het zijn gezellige dagen met heel veel eten en drinken. Maar het zou fijn zijn om op een makkelijke manier ook iets feestelijke op tafel te zetten.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:03 #

   Hoi Jolanda,
   Wij hebben een ebook met kerstrecepten, wist je dat?

   • Jolanda van Laar 4 oktober 2017 at 20:07 #

    Nee dat wist ik niet Dank je wel

 48. Yvette 4 oktober 2017 at 19:58 #

  Hoi Mirte en Sigrid,

  Super dat jullie dit op gaan zetten! Ik ben heel benieuwd naar de video’s. Wat ik graag zou willen zien is tips om de motivatie goed te houden.

  Het kost nogal wat energie, alle etiketten lezen met boodschappen doen, aan vrienden en familie steeds weer uitleggen wat ik wel en niet mag, en steeds nee zeggen tegen dingen die ik toch wel heel erg lekker vind. Vaker dan me lief is gooi ik dan het bijltje erbij neer, met alle gevolgen vandien. Hoe kan ik beter de lange termijn voor ogen houden en het zo makkelijker volhouden?

  Een lastige vraag, ik hoop dat jullie goede tips hebben!

  Groetjes Yvette

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:05 #

   Hoi Yvette,
   Inderdaad een lastige maar een heel veel gehoorde vraag! Daar gaan we zeker wat (proberen) mee te doen. Bedankt voor je reactie.

 49. Louise 4 oktober 2017 at 20:02 #

  Mij lijkt het leuk om te weten wat er met de rest van je lichaam gebeurt tijdens het fodmap dieet. Wat doet het bijvoorbeeld met je hormonen?
  Daar ben ik heel benieuwd naar!?

 50. Louise 4 oktober 2017 at 20:04 #

  Ook zou ik graag antwoord willen hebben op de vraag hoe je moet dealen met een fodmap dieet terwijl je lactose en fructose intolerant bent? Ik kom namelijk de eerste fase zelfs slecht door (veel last van dunne ontlasting en/of obstipatie)

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:24 #

   Hoi Louise,
   Dat is zeker mogelijk! Lijkt me handig als je onder begeleiding gaat van een fodmapdietist of ben je dat al?

 51. Ingrid 4 oktober 2017 at 20:04 #

  Een puberzoon die nooit intresse heeft getoond in boodschappen, koken en voeding moet nu ineens altijd opletten. Gelukkig voor hem heeft hij een moeder die wel tijd en intresse heeft. Hij vind de lunch het allermoeilijkste, kan eigenlijk geen een broodsoort goed verdragen maar van een paar crackers raak je niet vol. En daarbij lust hij lang niet alles. Kortom eten is een dagelijkse stress geworden voor hen. En dan wil hij ook nog op zichzelf gaan wonen…. dan is dit kookboek ms wel een uitkomst

 52. Milou 4 oktober 2017 at 20:14 #

  Hi!

  Ik heb sinds twee jaar het prikkelbare darmsyndroom. Erg lang aangeklungeld om erachter te komen wat ik had. Toen er eenmaal een diagnose was gesteld gaf dit een stukje rust. Maar toen begon de volgende uitdaging, eten volgens het fodmap-dieet. Jullie fodmaplijsten en boek hebben daarbij erg geholpen. Alle lekkere recepten hebben mij gemotiveerd om echt aan dit dieet vast te houden. Ik voel mij stukken beter.

  Ik zou in een volgende video graag zien hoe je nieuwe dingen in het dieet kunt introduceren, zoals bijv. speltbrood in plaats van glutenvrij brood. Met welke producten kan je het beste beginnen en in welke hoeveelheden enz.

  Hopelijk komt dit in jullie nieuwe video aan bod zodat ik langzaam kan beginnen met het introduceren van nieuwe producten ?

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:28 #

   Hoi Milou,
   Dat zijn inderdaad handige video’s om te maken!

 53. ger 4 oktober 2017 at 20:18 #

  hallo
  ja ik denk dat ik alles kan gebruiken,
  filmpjes boeken, lijstjes
  dus voor mij is denk ik alles oke wat voorbij komt.
  ik heb net te horen gekregen dat ik een spastische darm heb.
  dus nu is de vraag voor me zelf hoe ga ik er nu verder mee om
  dus vooral heel veel uitzoeken en lezen
  dus vooral heel veel succes.
  ik kan het allemaal gebruiken

  groetjes ger

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:28 #

   Komt helemaal goed Gerda! Veel inspiratie kan je al vinden op onze website. Succes

 54. Sanne 4 oktober 2017 at 20:18 #

  Ik heb dankzij het Fodmap dieet een aardig inzicht gekregen in wat ik wel en niet kan eten en in welke hoeveelheden. In een video zou ik graag tips willen zien over het herintroduceren van Fodmap-rijke producten en in welke hoeveelheden. Ook tips over het combineren van verschillende producten, waar moet je op letten bij het zelf samenstellen van een maaltijd? Ik kijk uit naar leuke inspirerende video’s. Veel online video’s vind ik te langdradig, dus ik hoop op korte, maar krachtige en inspirerende video’s, zodat ik ze met plezier tot het einde bekijk.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:27 #

   Dank je Sanne

 55. Jolanda 4 oktober 2017 at 20:20 #

  Toen ik met het fodmap dieet begon, bleek het etiketten lezen het grootste struikelblok. Hoe lees je nu een etiket, hoe ontdek je alle synoniemen, welk symbool betekent wat? Met andere woorden wat zijn de valkuilen bij het etiketten lezen. Groetjes Jolanda

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:26 #

   Goede tip, dank Jolanda.

 56. Silvia Otten 4 oktober 2017 at 20:21 #

  Hallo,
  Met het risico dat veel al bij bovenstaande reacties is gezegd….
  Diverse korte video’s, onderverdeeld in duidelijk onderwerpen. Natuurlijk eentje met uitleg over het dieet, eentje over het verschil tussen fructanen en gluten enz.
  Maar ook over hoe producten te testen. En eentje over producten om altijd in huis te hebben om mee te pakken als je spontaan ergens heen gaat.
  Als die zaken kun je dan ook gebruiken om vrienden naar te verwijzen om hen beter in te lichten wat het nu is waar je mee bezig bent. Belangrijk hierin is wel dat je ze later weer kunt oproepen om opnieuw te kijken.
  En natuurlijk zijn tips met nieuwe lekkere gerechten altijd welkom 😉

  Groet, Silvia

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:26 #

   Hoi Silvia,
   Allemaal hele handige dingen die we zeker kunnen gebruiken om video’s te maken.

 57. Ingeborh 4 oktober 2017 at 20:28 #

  Hoi, ik zou graag meer willen weten over het voorkomen van te korten in voedingsstoffen zeker als je het dieet lang volgt. Zelf fodmap ik al 1,5 en herintroduceren gaat nog steeds niet goed (op 1 groep na).

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:32 #

   Oei Ingeborh, hoe langer je nog niet alles hebt geherintroduceerd, hoe groter de kans op tekorten. Belangrijk is daarbij dat je toch een fodmapdietist zoekt, vind ik. Ook zou je je bloed kunnen na laten kijken op tekorten qua vitamines. Daarnaast verandert je darmflora dus daarom is herintroduceren ook heel belangrijk. Kunnen we zeker ook een video van maken.

 58. silvie 4 oktober 2017 at 20:31 #

  Hallo Sigrid,

  wat ik graag zou willen zien…dat zijn video’s over gerechten die ik het meeste mis. Wil niet al te limburgs over komen maar dat zijn dus gerechten als zuurvlees en hachee, maar ook gerechten als nasi en spaghetti bolognese. Ik mis de echt typisch gekruide gerechten, omdat daar juist vaak ui en prei in verwerkt zitten (en een hoop andere kruiden die het lastig maken).

  Groetjes!

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 21:18 #

   Dank je Silvie voor de inspiratie

  • Marian 6 oktober 2017 at 20:20 #

   Witte gedeelte van de prei mag je wel ,dus ik neem een paar preistengels en snij het witte gedeelten was het en dan in zakjes in de vriezer ,met nassi of wat dan ook heb ik altijd wat bij de hand ,groene gedeelte eet mijn man

   • Foodie Sigrid 6 oktober 2017 at 23:28 #

    Beste Marian,
    het witte gedeelte van prei is juist hoog/rijk aan FODMAP’s! Dus daar krijgen veel mensen buikpijn van….

    • Marian 9 oktober 2017 at 11:14 #

     Je hebt helemaal gelijk ,

 59. Darline 4 oktober 2017 at 20:34 #

  Beste,

  Ik heb sinds 6 jaar colitus ulcerosa en het is nog steeds elke dag een strijd met klachten. Geen dag gaat voorbij of ik word geconfronteerd met de ziekte… ik ben nog volop zoekende naar de juiste voedingsmethode en recepten …. om de klachten te beperken. Moeilijk als je een magere meid bent en je wil bepaalde dingen laten of op letten dan is er altijd wel iemand in de omgeving die zegt jij moet toch nergens naar kijken… nee niet voor mijn gewicht nee… maar voor de klachten die je eigenlijk moeilijk kan uitleggen aan een buitenstaander. Dus ik zou zeggen doorbreek de tapoe’s en maak jullie voedingsmethode bespreekbaar en bereikbaar… voor mij zijn recepten het belangrijkste.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 21:19 #

   Dank je Darline, gelukkig wordt steeds bekender dat voeding ook zeker helpen om klachten te verminderen bij colitis ulcerosa.

 60. Marian Tukker 4 oktober 2017 at 20:35 #

  Hoi, ik ben een vrouw van 48 , die bij de geboorte alleen maar afviel omdat ik mijn voeding niet binnen kon houden, maar ik was èèn van de eersten die pijnboompitmeel door de voeding kreeg en toen ging het een stuk beter. Toen is vanaf mijn 26ste eerst lactose intolerantie geconstateerd, in de jaren erna werd er door mijn huisarts geopperd dat ik pds had. Vervolgens is er bij mij fibromyalgie geconstateerd. Daarna een b12 tekort en nu het afgelopen jaar een b11 een een vitamine d tekort geconstateerd . Voor de vitamine d neem ik nog steeds hoge doses supplementen die door de huisarts voorgeschreven worden , want ondanks dat ik veel buitenkomt , ik blank ben en gevarieerd eet zat het niveau toch in de gevarenzone.
  Doordat ik al die jaren problemen met de darmen heb , ben ikzelf opzoek gegaan naar een oplossing voor mijn problemen . Zo kwam ik bij het fodmapdieet.
  Ik ben er nog niet mee begonnen omdat ik zoveel andere darmproblemen erbij heb dat ik niet goed weet hoe ik ermee moet beginnen en mijn huisarts er ook nog nooit met mij over die optie heeft gehad.
  Met vriendelijke groet Marian Tukker

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 21:22 #

   hoi Marian,
   Dan lijkt mij boek zeker een aanrader bij jouw klachten! groet

 61. Lisette 4 oktober 2017 at 20:44 #

  ‘Hoe kom ik mijn werkdag/schooldag door’. In het begin vond ik het heel lastig wat ik mee kon nemen, met name als tussendoortje. Wat kun je meenemen naar het werk wat lekker blijft, voedzaam en gezond is.

  • Foodie Mirte 5 oktober 2017 at 10:46 #

   Tussendoortjes: blijft inderdaad een lastige! Hier kunnen we zeker wat mee.

 62. Ankie Langerak 4 oktober 2017 at 20:46 #

  Het gaat me inmiddels relatief goed af om ingrediënten te vinden, de verleidingen in de supermarkt over te weerstaan en even verder te zoeken naar de Fodmap geschikte producten. Het bereiden van de gerechten is inmiddels een hobby. Het is spannend en uitdagend. Ik kan me indenken dat dat in videovorm interessant en inspirerend is om te zien en daardoor gerustgesteld te kunnen worden. De uitdaging ligt voor mij vooral in het eten buiten de deur, waarbij het me opvalt hoe onwelwillend restaurateurs vaak zijn in het aanbieden van -dieet- alternatieven. Een video waarbij een kok/ restaurateur met je mee gaat tijdens zo’n video, lijkt me een dubbele winst.?

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 21:22 #

   Oh dat zou wel grappig zijn hahaha, wie weet gaan we dat doen.

 63. Emilie 4 oktober 2017 at 21:07 #

  Ha Sigrid en Mirte, hoe kan je kort en bondig en zonder over te komen als een ‘health freak’ uitleggen aan vrienden en anderen bij/met wie je gaat eten wat je wel en niet mag als je, zoals ik, het FODMAP-dieet volgt? Dat zou ik graag eens willen zien en horen op video. Want de vooroordelen zijn er al snel, is mijn ervaring.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 21:24 #

   Helemaal waar Emilie, dank je.

 64. Ruth 4 oktober 2017 at 21:11 #

  Ik vind het moeilijk om mee te gaan op restaurant en toch gezond te eten.
  Vaak moet ik iets kiezen zoals vlees met frietjes. Zijn er betere alternatieven?

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 21:24 #

   Dank je voor je reactie Ruth.

 65. Ineke van Leeuwen 4 oktober 2017 at 21:32 #

  Een mooi initiatief!!!! Een wandeling door een ‘gewone’ supermarkt! Waar moet je op letten bij de verpakkingen? De ‘verborgen’ ingrediënten!!!!!
  Lijkt me een geweldig boek!!!!!!!!

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 21:46 #

   hoi Ineke,
   We zijn al bezig met video’s door de supermarkt 🙂 En mijn boek is ook heel goed… hihi

 66. Annemieke 4 oktober 2017 at 21:46 #

  Koken zonder knoflook en ui! Het lijkt misschien een klein onderwerp, maar het is bij zoveel eten de basis. En is ook vaak het lastigst als je buiten de deur eet. Plus mensen begrijpen vaak niet hoe je kunt koken zonder… Mooi onderwerp voor een video lijkt me dus! En ik zou graag je boek lezen 🙂

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 22:44 #

   Hoi Annemieke,
   Zeker een goed onderwerp, dank je.

 67. Hilde 4 oktober 2017 at 22:08 #

  Wow! Ben zeer benieuwd naar het boek! Alvast erg veel succes, inspiratie en courage om zoiets moois neer te zetten.

  Misschien een idee om er praktische tips te geven, hoe je dit dieet makkelijk combineert met het eten in een gezin. Daarnaast, hoe het dieet op Reis goed te volgen. Persoonlijke interesse gaat ook uit naar fodmap and vegan, en evt sport.

  Success!

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 22:45 #

   Beste Hilde,
   We krijgen veel vragen over praktische tips, dus daar gaan we zeker wat mee doen. Ook mbt vegan.

 68. Anne van Atten 4 oktober 2017 at 22:09 #

  Ik zou graag een ‘feest’ video zien. Wat kun je eten op verjaardagen. Leuke creatieve oplossingen voor als je een keer lekkere trek hebt, hoe je dan makkelijk iets maakt wat binnen het fodmap past ipv de valkuil in te stappen dan maar wat te nemen wat eigenlijk niet ‘toegestaan’ is. Ben heel benieuwd naar het boek! Merkte tijdens mijn fodmap periode dat ik het heel moeilijk vond de verleiding soms te weerstaan en (toen) waren er nog niet veel lekkere fodmap snoeperijen te vinden.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 22:45 #

   Een feestvideo! Gezellig idee 🙂

 69. Evy Thuysbaert 4 oktober 2017 at 22:28 #

  Graag tips van wat wel mag in plaats van wat niet mag met merken die in aanmerking komen.

  • Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 22:46 #

   Beste Evy,
   Veel is te vinden op onze website wat juist wel mag. Ken je ons boodschappenboek al met toegestane merken?

 70. Angelica May 4 oktober 2017 at 22:44 #

  Hoi Sigrid! Ik wil heel graag dit boek, het is mij aangeraden door mijn dietiste maar was nog in twijfel over het e-book of hardcopy en omdat ik al zooooveel boeken heb over pds en buikklachten,
  Wat ik zelf had willen weten van te voren: Hoe hou ik het voor me zelf leuk.
  Ik heb fodmap 4 maanden gedaan en ging er mentaal een beetje onderdoor omdat ik 4 maanden lang niet uiteten ben geweest, vakanties heb overgeslagen omdat ik dacht dat ik toch niks mocht en het niet zou lukken anders fodmap arm te eten. Maar ik werd er helemaal ongelukkig en verdrietig van.

  • Angelica May 4 oktober 2017 at 22:45 #

   Oh en tips voor vegetaries! Want ik at ook nog eens vegetarisch.

  • Foodie Mirte 5 oktober 2017 at 10:43 #

   Ah zo vervelend Angelica! Ik denk dan ook dat veel mensen zich hierin kunnen herkennen. Het is erg lastig – vooral omdat veel mensen niet precies weten wat FODMAP is. Het leuk houden: eigenlijk bijna het belangrijkste want dat is uiteindelijk waarvoor je het doet!

 71. Larissa 4 oktober 2017 at 23:21 #

  Ik zou het ook interessant vinden om een video te zien over waar je de nieuwste glutenvrije, lactosevrije, enz producten kunt kopen. Daarnaast wat ik hier ook meer lees, hoe je je kunt voorbereiden op een avondje uit eten.

  • Foodie Mirte 5 oktober 2017 at 10:32 #

   In ons boodschappenboek staan veel (ook vaak nieuwe) FODMAP-arme – dus vaak glutenvrije en lactosevrije – producten!

 72. Lize 4 oktober 2017 at 23:37 #

  FODMAP dieet in combinatie met mindset! Dus hoe kan je in je hoofd anders denken wat ook kan verlichten.

  • Foodie Mirte 5 oktober 2017 at 10:31 #

   Inderdaad heel erg belangrijk Lize!! Eigenlijk nog belangrijker dan de voeding zelf!

 73. Annelies Jekel 5 oktober 2017 at 00:08 #

  Tjonge wat al veel goede ideeen waar jullie wat moois van kunnen maken. Wat ik heel leuk zou vinden is een soort ‘wat kan ik vervangen door wat’ video. Dus geen aparte gerechten maar als je bijvoorbeeld wat leuke recepten in bijv. de Allerhande van AH leest, hoe kan ik die dan maken door dingen te vervangen. En dus: welke musthaves in de keuken voor hartig en zoet.
  Veel succes, ben benieuwd wat jullke ervan bakken (sorry flauw grapje).

  • Foodie Mirte 5 oktober 2017 at 10:31 #

   Dat is een hele goede! We geven diëtisten deze tips al vaak, maar erg leuk om hier een video van te maken inderdaad! Misschien wel een van de beste tips 😉

 74. Meran Stuij 5 oktober 2017 at 06:38 #

  Ik zou graag zien meerdere voorbeelden voor een ” makkelijke maaltijd”. Het is vaak een heel gezoek om lekkere recepten te vinden, die ook nog bij het seizoen passen. Waar wij zelf steeds tegenaan lopen het thema” ik ga op reis en neem mee”…..want dat er het een en ander mee moet als je weg gaat moge duidelijk zijn.?
  De uitwerking van de voeding op je lichaam….wat het nu werkelijk met je geest doet.
  Dat proces lijkt me best interessant om dat te kunnen volgen.
  Succes!

 75. Albertina Wolbers 5 oktober 2017 at 07:33 #

  Kinderen betrekken in de video. Hoe maak je leuke en lekkere gerechten en ook tussendoortjes waar ze geen buikpijn van krijgen. Onze zoon is 5 en ik probeer het zo leuk mogelijk te maken, maar dat is een uitdaging. Hij weet heel goed waar hij last van heeft en wat hij wel en niet mag. Hij blijft er heel positief bij en gaat er super goed mee om.

  • Foodie Mirte 5 oktober 2017 at 10:27 #

   Goed idee! Kijken of we een manier kunnen vinden om de kids dan allemaal juist op een positieve manier neer te zetten i.p.v. dat er inderdaad eentje is die weer ‘een uitzondering is’. Even brainstormen… :D!

 76. Miranda 5 oktober 2017 at 08:18 #

  Zoveel herkenbare verhalen en situaties.
  En heel veel bruikbare tips en ideeën.

  Ik kwam per toeval jullie tegen op Facebook. Fijn dat het ook anders kan. En zo veel ervaringsdeskundigen.

  Ik zou (ook) graag willen weten met welke fodmap verantwoorde tussendoortjes ik trek in ongezonde dingen kan tackelen. En: Hoe kan ik omgaan met situaties als verjaardagen? Wat is een lekkere vervanging voor die rijstevlaas met slagroom waar mijn naam op staat?

  • Foodie Mirte 5 oktober 2017 at 10:26 #

   Dat blijft ook lastig Miranda! We gaan er over nadenken! Tussendoortjes kun je o.a. ook vinden bij onze recepten op de website en in onze ebooks (vooral de 4 fodmap-arme weekmenu’s in voor jou een aanrader). Succes!

 77. Jos de Jong 5 oktober 2017 at 08:53 #

  Om het FODMAP-proces tot een succes te maken is het heel belangrijk om mensen enthousiast te maken om oude eetgewoontes aan te pakken en los te laten. De mindset moet gericht zijn op “nieuws”gierigheid naar het effect van bewust bepaalde voedingsmiddelen weglaten of juist toe te staan en alert te zijn op het effect dat het heeft op je lijf. Dat enthousiasme en die nieuwsgierigheid is nodig om misschien wel de rest van je leven bewuster om te gaan met voeding en heel gelukkig te zijn met een goed werkende spijsvertering. Ook blijven experimenteren en zoeken naar creatieve oplossingen blijft een uitdaging.
  Dit alles is voor mij een onmisbare basis voor succes.

  • Foodie Mirte 5 oktober 2017 at 10:24 #

   Leuke positieve insteek Jos!

 78. Heleen 5 oktober 2017 at 08:53 #

  Ik zou het fijn vinden om typische gerechten FODMAP vriendelijk te maken met de nodige uitleg. Ik onthoud het best FODMAP door gerechten uit te testen. Bijv. lasagne fodmap vriendelijk maken

  • Foodie Mirte 5 oktober 2017 at 10:10 #

   Een hele goede!

 79. Wendy 5 oktober 2017 at 08:57 #

  Hallo.

  Een rijstwafels met kipfilet ? Of hummes ?
  Volgens mij zit in alle 2 lactose ?

  • Foodie Mirte 5 oktober 2017 at 10:10 #

   Hoi Wendy, lactose zit vooral in melkproducten! Over het algemeen is hummus gemaakt van plantaardige producten (vooral als je het zelf maakt) en bij kipfilet moet je even de ingrediëntenlijst checken maar meestal zit daar geen lactose in gelukkig :)!

 80. Els 5 oktober 2017 at 09:02 #

  Ik ben bijna klaar met de testfase. Ik heb tot nu toe gemerkt dat ui en bloemkool een no go zijn. Maar hoe moet het nu verder na de testfase? Wat mag ik niet meer eten en mag ik de rest in 1 keer terug gaan eten of langzaam aan terug opbouwen? Die info mis ik toch wel.

  • Foodie Mirte 5 oktober 2017 at 10:09 #

   Hoi Els, dat is ook lastig! Dit is echt een onderwerp dat je het best samen met je diëtist kunt bespreken. Zij kan je hier het best mee helpen!

 81. Esther Gidding 5 oktober 2017 at 09:13 #

  FODMAP heeft mij na een lange tijd heftige darmproblemen rust en vertrouwen gegeven. Eten werd weer leuk en gezellig. Durven eten buiten de deur door richtlijnen en houvast. Ik zit in een rolstoel dus als het mis zou gaan met mn darmen ging het ook goed mis! Mee eten bij vrienden is lastig, men doet absoluut hun best maar schieten nog al eens mis dus ik zou ze tips voor het boodschappen willen laten lezen. Er blijft nog genoeg over maar zelfs ik vind combineren lastig dus recepten zijn welkom

 82. Marjolein 5 oktober 2017 at 09:14 #

  Hoi Sigrid,

  Ik heb veel profijt gehad van jullie eliminatieschema en de herintroductiefase, als ik me goed aan de lijsten houd ben ik dan ook pijnvrij 🙂
  Ik zou het fijn vinden als je een filmpje maakt van de meest gemaakte vergissingen, andersom denken. Als je weet welke vergissingen het meest gemaakt zijn onthoud je dit beter en kun je betere keuzes maken .

  • Foodie Mirte 5 oktober 2017 at 10:08 #

   Zorg je er wel voor dat je weer herintroduceert? Het is belangrijk dat je niet je hele leven volledig FODMAP-arm blijft eten, vaak zijn er ook een paar groepen waar je wel goed tegen kunt! Succes!

   • Marjolein 8 oktober 2017 at 11:53 #

    Dat doe ik zeker, vooral de fructanen en manitol moet ik proberen te vermijden. Andere dingen gaan goed. Dank voor de tip

 83. Evelien 5 oktober 2017 at 09:22 #

  Ik ben net begonnen met opletten wat ik wel en niet kan eten. Als ik aan het werk ben, heb ik amper 15 minuten pauze tussen de middag en als langzame eter red ik het niet om bijvoorbeeld een salade te eten. Ik moet iets hebben wat ik vooraf heb klaargemaakt en wat ik binnen een paar minuten op heb. En dan moet het ook nog genoeg zijn want ik heb best veel eten nodig… hmmm.. daar zou ik heel graag een video van willen zien ?

 84. Leonie 5 oktober 2017 at 09:56 #

  Tips hoe ik mijn buik zo snel mogelijk weer rustig krijg

 85. Debbie 5 oktober 2017 at 09:57 #

  Ik zou wel wat meer willen weten over ” stapelen” met bijvoorbeeld eten uit de oranje lijst.

 86. Neeltje de Voogd 5 oktober 2017 at 10:00 #

  Een filmpje voor mensen die zelf niet het FODMAP-dieet volgen, maar iemand te eten krijgen die in de eliminatiefase zit. Hoe pak je het aan om die persoon toch iets lekkers voor te zetten?

  • Demelza 5 oktober 2017 at 10:25 #

   Hoi. Mij lijkt mij leuk en leerzaam. Elke keer een andere stad belichten in Nederland.. Waar kan ik terecht met glutenvrij/ lactose/ fodmap vrij.

   Restaurants., Bars, unch ontbijt. Snel hapje, reep voor de snelle trek.
   Waar kan ik terecht in Amsterdam, Utrecht, etc.

   Wat en hoe vertel ik dit tegen restaurantskok. Hoe gaat dit in de praktijk en uittesten van leuke restaurants lunch etc. Glutenvrije hotspots 🙂

   Zou leuk filmpje reeks kunnen worden

   • Foodie Mirte 5 oktober 2017 at 10:40 #

    Dat lijkt mij vooral ook erg leuk om te doen :D! Steden af op zoek naar leuke tentjes! Goede tip!

 87. Sandra 5 oktober 2017 at 10:04 #

  Hoe bepaal je of je wel of geen speltproducten gaat gebruiken in de eerste fase van het fodmap dieet? De ene persoon kan hier beter tegen dan de ander, maar hoe pak je dat in de praktijk dus aan?

 88. Marjon 5 oktober 2017 at 10:34 #

  Een filmpje over het aanleggen van een basisvoorraad FODMAP arme producten

  • Foodie Mirte 5 oktober 2017 at 10:41 #

   Erg belangrijk inderdaad!

 89. Esther 5 oktober 2017 at 10:39 #

  Ik zou het interessant vinden om een filmpje te zien welk voordeel het dieet heeft op het menselijk lichaam. Als je het dieet volgt. Hoe functioneert het lichaam in het begin wat gebeurt er met de ingewanden etc en hoe functioneert het er na.
  Dus een filmpje die een kijkje neemt binnen in het lichaam. Getekend animatie bijv.

  • Foodie Mirte 5 oktober 2017 at 10:45 #

   Wow, dat lijkt ons ook erg tof! Daar zouden we dan alleen echt iemand voor moeten inhuren denken we… als je nog tips hebt voor iemand die dit belangeloos voor ons zou kunnen doen horen we die graag!!

   • mathilde 5 oktober 2017 at 13:51 #

    je had vroeger (mmmmmm) 25/30 jaar geleden van die filmpjes waar poppetjes het hele lichaam door gingen en ondertussen overal uitleg over gaven dat was echt leuk. maar ik kan het nergens meer terug vinden. (dan gingen de witte bloedlichaampoppetjes het gevecht aan met de rode bloedlichaampoppetjes enz…
    misschien is er ook samen te werken met schooltv! met mijn dochter een spreekbeurt in elkaar gezet en er zijn heel wat leuke filmpjes en boeken te vinden (die allemaal een klein stukje laten zien…)

 90. Demelza 5 oktober 2017 at 10:43 #

  Hoi en ik heb nog een idee.

  Hoe doe je het met events.
  Het is je verjaardag wat bereidt je voor.je visite. Of wat neem je juist mee naar verjaardag van een ander. Qua fodmap
  Festival, bioscoop, andere uitjes. Of sociale gelegenheden.

  Kinderverjaardagsfeestje. Thuis. Of uitdelen op school.
  Lunchbox naar kantoor of school
  En dan nog makkelijke meal prep voor gedurende je week.

  Groetjes.
  Ik heb net ontdekt dat ik PDS heb. Even slikken. Mijn crea qua koken moet nog komen. Het boek Ou mij een goede hulp geven ;*

 91. Fleur 5 oktober 2017 at 11:05 #

  Ik zou sowieso graag videos willen zien! Recepten, ‘what I eat in a day’, uitleg over de buikpijn en werking in de darmen… Het is een interessant (en niet altijd even leuk) onderwerp!

  • Foodie Sigrid 5 oktober 2017 at 17:30 #

   Dank je Fleur!

 92. Margriet 5 oktober 2017 at 11:46 #

  Ik zie veel leuke reacties voorbij komen hier! Wat mij opvalt is dat veel mensen op zoek zijn naar een schema, een overzicht etc. Dat is juist het tegenovergestelde van mijn idee: ik merk namelijk dat ik vanuit jullie FODMAP-lijsten me prima kan redden door een dag van tevoren in te plannen wat ik ga eten en door voordat ik boodschappen ga doen eerst een lijstje te maken. Ik denk dat we er juist super veel aan kunnen hebben als jullie een “FODMAP Foodie to the rescue” maken, waarin jullie uitleggen hoe je met onverwachte situaties omgaat: wat als ik op het station sta, de treinen niet rijden en ik dus moet avondeten op het station in plaats van thuis? Hoe los ik dat makkelijk op, waar moet ik dan op letten? Of als ik spontaan bij een vriendin wil blijven slapen, maar zij niet de juiste voeding in huis heeft? Als ik in zulke situaties terug kan vallen op jullie ‘rescuefilmpje’, dan ben ik weer een blije vrouw! 😉

  • Foodie Sigrid 5 oktober 2017 at 17:31 #

   Een heel leuk idee Margriet!

 93. Natas 5 oktober 2017 at 12:37 #

  Hoi hoi,

  Wat een super leuk idee ?

  lekkere snacks, geen zin in koken en dan…..

  Wat/welke producten kan ik vervangen met….. om toch tot of dichtbij een bepaalde smaak/gerecht te komen.

  ?

  • Foodie Sigrid 5 oktober 2017 at 17:31 #

   Altijd handig om te weten inderdaad 🙂

 94. Deborah 5 oktober 2017 at 12:48 #

  Eenvoud bij het klaarmaken van gerechten als alleenstaande…

 95. mathilde 5 oktober 2017 at 13:58 #

  hoe leg ik een ander uit dat een klein beetje tarwe best gaat op een goede dag, maar dat op een slechte dag het gelijk fout gaat. Dat betekend dus dat ik mijn kind de ene dag toesta om mee te eten met taart of een witte boterham, en dat ik de volgende dag in overleg met mijn kind besluit dat ze geen brood eet maar rijstwafels omdat het geen ‘goede’ dag is.
  juist het feit dat mijn dochter het fodmapdieet niet super strak hoeft te houden, maar dat er best ruimte is om te smokkelen op goede dagen, dat vind ik erg ingewikkeld uitleggen. vooral omdat ik het vaak aanvoel wat wel en niet kan die dag, domweg door te kijken en te luisteren.
  Ik denk dat een filmpje / toneelspel waarbij je ziet dat de een pogingen doet om het uit te leggen aan de ander, wel kan helpen om zelf woorden te vinden. Ik zou vanuit dat filmpje graag een paar standaardzinnetjes meenemen die ik paraat kan hebben op het schoolplein en familiefeestjes.

  maar nog liever een boek, want ik ben meer van lezen dan van filmpjes 😉

  • Foodie Sigrid 5 oktober 2017 at 17:32 #

   Leuke suggesties mathilde!

  • Foodie Mirte 9 oktober 2017 at 16:45 #

   Gefeliciteerd Mathilde!! Je bent nummer twee geworden. We vonden jou reactie namelijk ook erg belangrijk en goed, ook als je in een restaurant bent of bij een kinderverjaardag snapt de kok niet altijd dat je wel een koekje eet, maar geen pasta ;). Daarom krijg jij de e-book versie van het boek toegestuurd!

 96. Monique van Rooij 5 oktober 2017 at 16:03 #

  Waar ik zelf tegenaan loopt met toepassen Fodmap:

  *hoe informeer ik mijn omgeving zonder een wetenschappelijke uitleg te hoeven geven wat het precies inhoudt en zonder meteen een stempel opgedrukt te krijgen van “lastig” en waarom mag je het nu wel eten en voorheen niet (introductiefase) Wat zijn ervaringen van anderen hierbij.

  *Koken is niet mijn hobby en ik hou van snelle, gemakkelijke gerechten zonder veel voorbereiding. Ik ben vast niet de enige hierin

  • Foodie Sigrid 5 oktober 2017 at 17:33 #

   hoi Monique, beide punten horen we vaak dus je bent inderdaad niet de enige 🙂

 97. Anne 5 oktober 2017 at 16:23 #

  Hallo Sigrid,
  In het begin liep ik er vooral tegenaan hoe je etiketten moet lezen. Waar begin je en waar moet je vooral op letten? Moet je ook alle E- nummers checken. Dus een filmpje over etiketten lezen zou denk ik helpend zijn.

  • Foodie Sigrid 5 oktober 2017 at 17:33 #

   Zeker handig idee Anne

 98. Babiche 5 oktober 2017 at 16:42 #

  Ik zou graag een filmpje willen zien over de leuke kant van PDS. Wat voor lekkers kan ik wel maken? Wat voor sporten zijn goed voor me? Wat voor lekkernijen ‘op straat’ kan ik eten? Dus vooral de positieve kant benadrukken ipv de lastige.

 99. Babiche 5 oktober 2017 at 16:44 #

  Ik zou graag de positieve kant van PDS in een filmpje willen zien. Wat voor lekkers kan ik eten? Wat voor streetfood kan ik nemen op vakantie? Welke sporten passen goed bij me? etc. Dus vooral de positieve kant, en minder focus op wat niet kan. Daar word ik blij van, en mijn buik dus ook ;-).

 100. Stephanie Langejans 5 oktober 2017 at 17:08 #

  Ik zou heel graag leuke, creatieve en vooral lekkere baksels willen zien voor een kindertraktatie, (kinder-)verjaardag.
  Ook zouden creatieve menu’s voor de kerstmaaltijd, tips voor de gourmet of pizzarette of kaasfondue erg leuk zijn. Kortom ik zou erg geïnteresseerd zijn in de feestelijke hapjes, drankjes, taartjes/tussendoortjes en maaltijden!
  Ook een lekker scala aan gezonde tussendoortjes zijn enorm welkom!

 101. verhoeve 5 oktober 2017 at 18:12 #

  Een video over FODMAP en lekkende darmsyndroom. Mensen met een lekeknde darm hebben vaak intoleranties voor bepaalde voedingsmiddelen en dan volstaat een FODMAP dieet niet. Een video hoe iemand waarbij een ‘lekkende darm’ is vastgesteld, toch kan gebruik maken van FODMAP.

  Zelf ben ik intolerant voor verschillende FODMAP voedingsmiddelen. Ik verteer ook niet goed koolhydraten, met als gevolg een verstoorde darmflora.
  Ook over hoe FODMAP bepaalde darmbacterieen kan helpen groeien of net uitroeien lijkt me een interessante insteek. Bepaalde ‘verkeerde’ darmflora kunnen immers toxines (exorfines?) produceren die ook invloed hebben op ons lichaam en geest. Aan exorfines kan men verslaafd raken, waardoor het moeilijk is om voedingsmiddelen waaraan je intolerant bent, links te laten liggen..

  • Foodie Sigrid 6 oktober 2017 at 00:50 #

   Dat is inderdaad waar en lastig uit te leggen, ook op video. Wie weet gaan we dat doen.

 102. Saskia 5 oktober 2017 at 19:37 #

  Wat ik er in zou willen zien: ook wat algemene voedingstips. Ik heb namelijk soms het idee dat best nog wat mensen op zoek zijn. Naar ongezonde dingen. Welke taart kan ik het beste maken? Welke koekjes zijn geschikt?
  Je leefstijl aanpassen is net zo belangrijk! Dus kiezen voor gezonde dingen, waar je lijf beter van wordt. Voeden in plaats van vullen.
  Verder kun je nog denken aan: niet teveel ineens eten voor betere vertering, goed kauwen, geen vloeistoffen nuttigen halfuur voor en na het eten, etc.
  Allemaal algemene en nuttige tips, die Soma wel eens vergeten worden. Maar wel horen bij een dieet 🙂

  • Foodie Sigrid 6 oktober 2017 at 00:50 #

   Hoi Saskia
   Helemaal waar, al deze punten staan ook in mijn boek!

 103. Bianca 5 oktober 2017 at 19:47 #

  Waar ik altijd tegen aanloop, is dat overal (echt overal…..) ui, uienpoeder of andere vormen van ui in zit.
  Als PDS-er wordt je daar ontzettend naar van, ik heb regelmatig met buikkrampen en zweet op mijn voorhoofd aan tafel gezeten in restaurants of bij vrienden.
  Het zou leuk zijn om een video te hebben waarin andere “PDS geschikte smaakmakers” aan bod komen, ter vervanging van ui.
  Dat filmpje kun je dan ook delen met bijvoorbeeld familie, vrienden etc.
  zodat je ook eens gezellig bij hen kunt eten zonder je zorgen te maken of je ziek wordt.

  • Foodie Sigrid 6 oktober 2017 at 00:51 #

   Klinkt heel leuk Bianca, dank voor je inspiratie.

 104. Erwin 5 oktober 2017 at 20:00 #

  Ik heb problemen met fructanen en lactose. Ik zou graag tips zien hoe ik op vakantie kan gaan naar o.a. het Middellandse Zeegebied, zonder last te krijgen van mijn buik. Ik denk dat het erg moeilijk zal zijn om daar warm te eten zonder knoflook en ui en ook dat je er niet snel 100% speltbrood of lactosevrije yoghurt/melk kan krijgen. Ik ben erg nieuwsgierig naar ervaringen van jullie als het om eten op vakantie gaat.

  • Foodie Sigrid 6 oktober 2017 at 00:51 #

   Hoi Erwin,
   We hebben toevallig al een video in het buitenland opgenomen, hoe vind je dat 🙂

 105. Mieke 5 oktober 2017 at 20:45 #

  Ik heb een heel onregelmatig uurrooster, die week tot week wisselend is, met als gevolg dat mijn eetpatroon vaak schommelt. Daarbijkomend is dat mijn jongste dochter ook erg beïnvloedbaar door het gebruik van bepaalde voedingsmiddelen en de oudste is net heel kieskeurig. Dus wat dit betreft ook gemakkelijk en gezinsvriendelijk

  • Foodie Sigrid 6 oktober 2017 at 00:52 #

   Makkelijke en gezinsvriendelijke video’s? Of recepten?

 106. Brigitte 5 oktober 2017 at 20:49 #

  Ik hou van kookvideo’s maar alle video’s zitten voor Fodmaps… lijkt me super om Fodmap beperkte lekkernijen op video te zien 🙂

  • Foodie Sigrid 6 oktober 2017 at 00:52 #

   Ja een soort “Heel Holland Bakt FODMAP-arm” hihi

 107. inge 5 oktober 2017 at 21:24 #

  Ja, wat zou ik graag willen zien bij jullie:

  Uit eten.
  Vervang van appels in gerechten.
  Boodschappen.
  Etiketten lezen.

  Vooral lastig bij mij is, dat ik voor meerder ding gevoelig ben. Bijvoorbeeld: Zit er in een product geen ui , dan zit er wel weer melk in.
  Over staat dat op een verpakking dat het havermoutkoekjes zijn, lees ik de etiketten zit er toch ook tarwe in!
  Dus dan maar zelf bakken of gluten vrij koekjes kopen.
  Graag kookboek met recepten van dit dieet! Heb al kookboek met recepten van dit dieet. Maar nog anderen erbij zou prima zijn.

  • Foodie Sigrid 6 oktober 2017 at 00:53 #

   Hoi Inge,
   Wij gaan samen nog een kookboek maken, dat wordt pas in 2018. Nog even geduld….

 108. Newby Kels 6 oktober 2017 at 09:12 #

  Goeiemorgen!

  Ik ben net deze week begonnen met het FODmap dieet.
  Ik loop tot nu toe het meest aan tegen (wat al werd gezegd) gravings. Wat voor lekkers kan je nou nemen als je een tussendoortje wilt eten.
  Ook zouden tips voor het ontbijt mij erg helpen, hier kom ik nog niet ver mee.

  Succes !
  Kelsey

  • Foodie Sigrid 6 oktober 2017 at 16:03 #

   Dank je Kelsey

 109. Nienke 6 oktober 2017 at 13:56 #

  Hallo Sigrid,

  Ik ben leerkracht en werk op een grote school. Er komen veel traktaties langs en dan moet ik de kinderen 9 van de 10 keer teleurstellen. De kinderen van mijn eigen groep willen juf heel graag wat geven, maar wat? Het vervelende bij mij is, dat ik ook geen suiker mag hebben, waardoor er niet veel over blijft. Ik zou het heel leuk vinden als er een video komt met FODMAP (suikervrije) traktaties die andere mensen dan als inspiratie kunnen gebruiken om te trakteren.

  • Foodie Sigrid 6 oktober 2017 at 16:03 #

   Een leuk idee, groet

 110. Anne 6 oktober 2017 at 18:20 #

  Ik zou wel een pep talk video willen?. Als huisarts en mdl arts zeggen dat je pds hebt, je maar moet uitzoeken wat je kunt verdragen en ermee moet leren leven dan blijf jje zoeken naar de werkelijke oorzaak. Maar dat is soms best een eenzame klus dus hart onder de riem of peptalk zou helpen.

 111. Marian 6 oktober 2017 at 20:42 #

  Waar iedereen denk ik wel aan heeft ,is hoe we dus makkelijk iets uit de vriezer kunnen pakken ,dus wat ik al eerder bericht had ,gesneden prei (het witte gedeelte) in zakjes invriezen ,voor saucijzenbroodje rolletjes gehakt kruiden en extra nootmuskaat ,half bakken en in zakjes invriezen ,heb je trek ,bladerdeeg plakje ontdooien en gehakt erin ,zo klaar ,grote pan rijst koken en zakjes invriezen ,zakje eruit ,wat kipfilet rullen en verse groenten ,zo klaar ,het gemak ,daar willen we meer van zien

  • Foodie Sigrid 6 oktober 2017 at 23:30 #

   Ja je bedoelt FODMAP-geschikte groenten waaronder hele groene gedeelte prei, wortels, courgette etc. klein snijden en invriezen. En bladerdeeg kan je ook niet gebruiken tijdens het eliminatiedieet, helaas. Maar gemakkelijke tips en ideetjes, daar willen veel mensen wel meer van inderdaad.

 112. Anja 7 oktober 2017 at 14:04 #

  Hallo Sigrid,
  Ik probeer al jaren te negeren dat ik PDS heb, na het proberen om uit te zoeken, met het eliminatiedieet,waar de problemen vandaan komen, maar eigenlijk is dit niet te doen.
  Maar ik zou graag een video willen waarin je van het begin af aan, aan de hand wordt genomen bij het uitzoeken van de voedingsproducten die de problemen veroorzaken. Eigenlijk zou het fijn zijn om uit alle informatie duidelijk te krijgen welke stappen je het best zou kunnen nemen. Maar vooral hoe je het vol kan houden. Eigenlijk een video waarin duidelijk wordt hoe je je leef- en eetpatronen het best kunt aanpassen. Dus wat kun je het best doen als foodmap beginneling.

  • Foodie Sigrid 7 oktober 2017 at 22:55 #

   Hoi Anja, dus eigenlijk mijn 5 stappen methode maar dan in video-vorm?

 113. Agnita 7 oktober 2017 at 14:35 #

  Het FODMaP dieet heeft mij enorm geholpen om o.a. van heftige migraines af te komen en buikpijnen (PDS-C) sterk te verminderen, maar ik bleef overgewicht houden en kreeg dit er ook met de FODMaP uitkomsten niet af. Totdat ik mocht ontdekken dat ik een koolhydraatverslaving had en het PowerSlim programma ging volgen. Met de FODMaP resultaten in het achterhoofd ben ik aan de slag gegaan en bijna 20 kg afgevallen! Dit goede nieuws wil ik delen en met een info video zou dit ook voor andere FODMaPers een doorbraak in gewichtsverlies kunnen zijn.

 114. Annet 7 oktober 2017 at 19:43 #

  Fijn dat er iets over het buitenland komt. Ik zou graag de “instinkers” willen weten van nationale gerechten in vakantielanden.

 115. Naomi Brewington 8 oktober 2017 at 10:18 #

  Ik zou graag zien hoe je het beste buiten de deur en in andere situaties dan je eigen keuken, het dieet vol kunt houden.

 116. Nancy 8 oktober 2017 at 12:37 #

  Hebben jullie gerechten met kokosmeel en liefst zonder suikers, ook de natuurlijke suikers zoals honing, Algave siroop. Al de suikers, al is het natuurlijk, lijkt mij overbodig.

  • Foodie Sigrid 8 oktober 2017 at 23:43 #

   Zeker Nancy, kijk meer rond op onze website bij recepten en natuurlijk het kookboek van Mirte.

Geef een reactie