Zin in een burrito maar geen zin om mee te nemen? Laten we een gezonde low FODMAP burrito bowl maken. Dit snelle en gemakkelijke recept laat zelfs zien hoe je je eigen guacamole helemaal zelf kunt maken!
Low FODMAP Burrito Bowl
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
porties: 2
Ingrediënten:
500 ml water
250 gram witte rijst
1 eetlepel plantaardige olie
200 gram rundergehakt
80 gram maïskorrels
ca 75 gram gehakte ijsbergsla
2 eetlepels passata
240 gram geraspte kaas
300 gram naturel nacho- of tortillachips
Low FODMAP Guacamole:
1/2 avocado van 60-90 gram (1 portie van 30 gram avocado per keer is low FODMAP/groen. Je mag maximaal 45 gram avocado per persoon. Als je meer avocado verdraagt, kun je uiteraard meer gebruiken)
1 eetlepel lactosevrije roomkaas of zure room
4 cherrytomaatjes fijngehakt
0,5 theelepel koriander
0,5 theelepel chilipoeder
eventueel voor extra pit snufje asafoetida (Duivelsdrek)
snuf zout/peper naar smaak
1 scheutje citroensap naar smaak
Zo maak je het:
1. Verwarm een pan op het fornuis met het water op hoge temperatuur, voeg als het kookt de witte rijst toe
2. Kook de witte rijst gedurende 15-25 minuten. Als het kookt, zet je de warmtebron lager. Laat de rijst afgedekt sudderen tot het water volledig is opgenomen.
3. Verhit de olie in een pan op hoog vuur, voeg het gehakt toe en bak 10 minuten of tot het bruin is.
4. Kook de maïskorrels 3-5 minuten in de magnetron
5. Was, droog en snij de ijsbergsla en verdeel ze over twee gelijke kommen
6. Voeg de gewenste hoeveelheid gekookte rijst, rundergehakt en maïskorrels toe aan elke afzonderlijke kom
7. Voeg de geraspte kaas, passata, guacamole en tortillachips toe
8. Geniet dan!
Guacamole-bereiding:
1. Snijd en verwijder het vruchtvlees van de avocado en pureer met een vork tot een gladde consistentie.
2. Voeg alle resterende ingrediënten toe aan de avocado en meng goed.
No comments yet.