Monash heeft een lekker Low FODMAP chocolade pudding recept.
Ingrediënten
70 g Donkere chocolade
2 eetlepels witte suiker (40 gr)
4 eetlepels maïzena (30 gr)
3 kopjes sojamelk (gemaakt van soja-eiwit)/lactosevrije melk/hennepmelk/amandelmelk (750 gr)
1 eetlepel ongezoet cacaopoeder (4 gr)
¼ tl oploskoffie (fijngemalen, 1 gr)
⅛ tl gemalen kaneel (1 gr)
Bevroren frambozen (geplet, 40 gr)
1 Verse banaan (120 gr)
Donkere chocolade, grof gehakt of geraspt (10 gr)
Zo maak je de pudding:
Hak 70 g pure chocolade grof en doe het in een koffiemok met ½ kopje melk (zie ingrediënten voor de suggesties).
Zet 20 seconden in de magnetron op de hoogste stand en roer dan.
Herhaal in stappen van 10 seconden totdat de chocolade is gesmolten.
Doe de witte suiker, maïzena, cacaopoeder, oploskoffie (vermaal tot een fijn poeder tussen twee lepels voor het afmeten) en gemalen kaneel in een grote magnetronbestendige kom.
Voeg 1 kopje melk toe en klop tot een gladde massa.
Klop vervolgens de resterende melk (1½ kopje) en de gesmolten chocolade erdoor.
Plaats de grote kom in de magnetron en kook gedurende twee minuten op hoge stand.
Klop dan alles.
Herhaal het proces in stappen van 1 minuut (elke keer kloppend) totdat de chocoladepudding dik is en de achterkant van een metalen lepel bedekt zonder weg te lopen.
Dit proces duurt 6 tot 8 minuten.
Laat de chocoladepudding twee tot drie minuten afkoelen.
Klop de pudding vlak voor het opdienen los om eventuele klontjes te verwijderen.
Verdeel vervolgens over vier kopjes.
Serveer met verse banaan, geplette diepvriesframbozen en geraspte chocolade.
Laat je in een reactie weten hoe de pudding smaakte?
No comments yet.