Boek ‘Buik blij, jij blij! In 5 stappen van je buikpijn af’ – paperback

( 2 customer reviews )

 22,50

Omdat de vraag zo hoog is, heb ik een aantal boeken laten printen. Helaas met een verkeerde cover, waardoor het boek niet hetzelfde is als het origineel. De inhoud is hetzelfde. De bladzijden zijn zelfs dikker! Omdat de cover niet het originele is, een foute cover dus… is de prijs van deze geprinte versie (maart 2022) slechts €18,50.

Maak er gauw gebruik van! OP = OP

 

 

“Ik heb het boek buik blij al gekocht toen het net uit was.
En er toen veel aan gehad.”
Gerrie

Uitverkocht

Product Description

Dit boek biedt een groot aantal tips en adviezen om verbetering van buikklachten te bereiken. Het biedt gelukkig ook ruimte voor twijfel en moedigt aan tot kritisch nadenken. Er is nog veel te weinig bekend over oorzaken en behandeling van buikklachten, omdat deze problematiek zich moeilijk laat onderzoeken. ‘Buik blij, jij blij’ laat zich door hierdoor niet uit het lood slaan.

Prof. dr. André J.P.M. Smout, maag-darm-leverarts

 

Eindelijk van je buikpijn af!

Heb jij last van buikpijn, winderigheid en andere ongemakken? Krijg je extra klachten van bepaald eten? Wil je graag weten waarom je deze klachten hebt en hoe je ze kan verminderen of zelfs helemaal kan laten verdwijnen?

Dan is dit boek geschikt voor jou! Volg de unieke en effectieve 5-stappenmethode S.M.I.L.E. en word buikpijn vrij! Dit boek is geschikt voor jou, als je last hebt van je buik of andere darmklachten hebt zoals obstipatie, diarree, winderigheid en misselijkheid. En zelfs als je een ‘leaky gut’ of een ‘SIBO’ hebt.

In dit boek bekijk je je buikpijn van alle kanten:

Stress, welke invloed heeft dat op je buik? In stap 1: het hoofdstuk over stress komen onderwerpen aan bod zoals: Wat is stress, hoe herken ik stress, hoe herstel ik van stress en hoe voorkom ik klachten van stress?
Medicijnen en supplementen, welke kan je beter wel en beter niet slikken? Stap 2: Medicijnen, zelfzorgmiddelen en voedingssupplementen kunnen zowel je darmklachten vermin deren als juist verergeren. Samen met stress hebben ze dubbel effect op je darmen. Het is goed om daar bij stil te staan. Vooral antibiotica en zoetstoffen in medicijnen kunnen darmklachten triggeren. Allerlei medicijnen zoals antibiotica, laxeermiddelen en zelfzorgmiddelen zoals pepermuntolie en bepaalde vitaminensupplementen worden uitgebreid besproken.
Immuunsysteem, waarom is dat belangrijk en hoe het optimaliseer je het? Voed je darmen van binnenuit met goede voeding en bacteriën. Dat is stap 3 om van je buikpijn af te komen. Leer alles over de juiste probiotica en prebiotica.
Leefstijl, hoe beïnvloedt die je buikklachten? Stap 4: Een goede en gezonde leefstijl is belangrijk voor een goede darmgezondheid. Het gaat er om hoe je eet, wat je eet, hoe vaak je eet, welke voedingsmiddelen je eet die je klachten triggeren of juist verminderen. Een gezonde leefstijl zorgt voor gezonde darmen. Hoe is jouw leefstijl? Hoe is je lichaamsbeweging? Hoe zit je op de wc? Weet jij alle triggers zoals alles met ‘te’? Eet jij gefermenteerde voeding?
Elimineren, hoe kun je stapsgewijs ontdekken welke voedingsmiddelen jou dwars zitten? Onderzoek welke voeding verantwoordelijk is voor je klachten. Volg een eliminatiedieet om je triggers en je tolerantiegrens te ontdekken. Zo weet je hoeveel je wel kan eten van deze triggers, zonder dat je klachten krijgt. Als stap 5 worden de volgende eliminatiedieten besproken: koemelkvrij, lactosevrij, tarwevrij, glutenvrij, fructosebeperkt, histaminebeperkt en natuurlijk het FODMAP dieet.

In het hele boek komen diverse tips en interviews voor van vrouwen met buikpijn en andere darmklachten die geïnterviewd zijn door Sigrid.

Kom ook van je buikpijn af! Doe alles stap voor stap. Zo weet je wat voor jou wel en niet werkt. Download eerst het GRATIS werkboek dat je kan vinden op www.vanjebuikpijnaf.nl. In dit werkboek staan tools en tips om je verder te helpen. In het boek wordt ook regelmatig verwezen naar het digitale werkboek.

Download hier het inkijkexemplaar van het boek: Buik_blij_jij_blij-inkijkexemplaar

isbn: 9789491757488, 176 blz full colour

Extra informatie

Gewicht 0,5 g
Afmetingen 30 × 20 × 2 cm

1 beoordeling voor Boek ‘Buik blij, jij blij! In 5 stappen van je buikpijn af’ – paperback

 1. Wilma

  Beste Sigrid,

  Wat een mooi boek is het geworden.
  Ik loop al jaren met buikklachten en heb van alles al geprobeerd, zonder veel resultaat helaas. Zo’n beetje 2 jaar geleden kwam er bij mij na onderzoeken in het ziekenhuis uit dat ik een tarweallergie en lactose-intolerantie heb. Weer kon ik uitzoeken wat ik wel of niet mocht eten, en dacht ik van mijn buikklachten af te komen……Helaas.
  Huisarts weet geen raad met mij en in de diëtiste van het ziekenhuis heb ik geen vertrouwen meer. Zij gaf een lijst mee wat ik o.a. mocht eten. Er stonden meerdere producten met tarwe in. Een foutje kan gebeuren, maar als ik zelf niet alert had geweest had ik nog meer problemen kunnen krijgen.
  Nu kwam ik uit op het fodmap dieet en dat ga ik nu als laatste redmiddel proberen.
  Jou boek kwam op het goede moment uit en ik ben er heel erg blij mee.

  Het boek ziet er mooi uit en leest fijn en bevat vooral een hoop waardevolle informatie. Ik ben door dit boek hoopvol dat ik wat rust in mijn buik ga krijgen en zou dit boek aan iedereen aanraden die buikklachten heeft. Het boek zou ook een aanbeveling zijn voor huisartsen……

  • Foodie Sigrid

   Beste Wilma

   Dank je wel voor je mooie reactie!!
   Ik hoop echt dat dit boek voor jou precies datgene is wat je nodig hebt, met resultaat! Op naar een rustige buik 🙂
   Er zijn gelukkig al een aantal huisartsen die het boek hebben. Op naar verspreiding onder de artsen!
   Groetjes

Een beoordeling toevoegen