Ook weer zo’n heerlijk gerecht! En het ziet er ook leuk uit op tafel, het oog wil tenslotte ook wat. Dit gerecht is voor vier personen.
FODMAP recept: Bruine rijstpasta met groenten
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 2 zoete puntpaprika’s
- 300 g cherrytomaten aan de tak
- olijfolie
- 1 bakje verse Italiaanse kruiden
- 1 snuf asafoetida
- 1 courgette
- 2 blikken tomatenstukjes
- Keltisch zeezout
- vers gemalen peper
- 300 g bruine rijst pasta
- 75 g Parmezaanse kaas
- 3 handjes verse basilicum
Instructions
- Halveer de puntpaprika's. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier de gehalveerde puntpaprika’s en de cherrytomaatjes aan tak op. Besprenkel met olijfolie. Rooster dit in ongeveer 20 minuten in de oven.
- Snij de courgette in blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan en voeg de in blokjes gesneden courgette toe. Doe nu de verse Italiaanse kruiden en de asafoetida erbij en bak zo’n 5 minuten. Roer af en toe.
- Voeg vervolgens de blikken tomatenblokjes toe en laat zachtjes koken, ongeveer 15 minuten. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de bruine rijstpasta. Verdeel dit over vier borden en schep de saus erover. Bovenop verdeel je de geroosterde groenten en rasp hier wat grove Parmezaanse kaas over en garneer met basilicum blaadjes.
- Servings : 4
- Course : Hoofdgerecht
- Recipe Type : KokenPasta
- Ingredient : Asafoetida, Basilicum, Cherrytomaten, Courgette, Italiaanse kruiden, Olijfolie, Paprika, Parmezaanse kaas, Peper, Rijstpasta bruin, Tomatenblokjes, Zout
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.