
Chocolade cheesecake
Recipe Rating
- (4.3 /5)
- 3 ratings
Ingredients
- 125 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
- 150 gram kristalsuiker
- 80 ml lactosevrije melk of gebruik een plantaardige melk
- 2 el cacaopoeder
- 4 eieren
- 125 g boter
- mespunt zout
- 400 gram lactosevrije roomkaas
- 100 gram lactosevrije witte chocolade
- 60 gram lactosevrije crème fraîche
- 15 gram vanillesuiker
Instructions
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
- Mix de boter zacht. Voeg de kristalsuiker en een mespunt zout toe en mix door elkaar tot een egale massa. Voeg daarna 2 eieren toe en mix tot een glad mengsel. Voeg het glutenvrij zelfrijzend bakmeel en het cacaopoeder toe. Mix een paar minuten door op de laagste stand. Voeg als laatste de lactosevrije melk toe en mix nog een laatste keer kort door. Giet het beslag in de springvorm en zet 30 tot 35 minuten in de oven.
- Smelt de lactosevrije witte chocolade au bain marie en zet apart.
- Meng de lactosevrije roomkaas, lactosevrije crème fraîche, vanilesuiker, gesmolten chocolade en 2 eieren tot een glad geheel.
- Haal de cake uit de oven en giet het roomkaas mengsel langzaam langs de randen op de chocolade cake. Zet de oven op hete lucht 125 graden en zet de taart nog 45-50 minuten in de oven. Als de taart klaar is, zet dan de oven uit en laat op een kier staan. De taart laat je afkoelen in de oven voor ongeveer een uur. Laat daarna verder afkoelen op kamer temperatuur.
- Course : Lekkers
- Recipe Type : Best gewaardeerdChocoladeTaartzoet
- Ingredient : Cacaopoeder, Glutenvrij zelfrijzend bakmeel, kristalsuiker, Lactosevrije crème fraîche, Lactosevrije melk, Lactosevrije roomkaas, Lactosevrije witte chocolade, Vanillesuiker
Rate this recipe

-
3 People Rated This Recipe
-
Average Rating
-
- (4.3 / 5)
Heerlijk bij ons een favoriet als de jongens komen
Zelf uit nood geboren en hagel slag toegevoegd om dat de witte chollade niet genoeg was
Voor hoeveel personen is dit recept?
Ligt eraan hoe groot je de stukken snijdt, ca voor 8 porties.