Echt een lekkere soep voor de kerst!
Romige Hollandse garnalen soep
Recipe Rating
- (5 /5)
- 1 rating
Ingredients
- 350 gram tomaten
- 1 winterpeen
- 1 aardappel
- groene gedeelte van een bosui
- 200 ml lactosevrije slagroom (of een alternatief zoals haverroom)
- 1/2 komkommer
- 700 ml water
- knoflookolie
- 1 tl zout
- 1 tl gemalen venkel
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl saffraan
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1 tl gemalen laurier
- 200 g Hollandse garnalen
Instructions
- Was alle groenten.
- Snijd de bosui in kleine ringetjes, snijd de tomaat in blokjes, schil de winterpeen en snijd hem in stukken van c.a. 1cm. Schil de aardappel en snijd hem in stukken.
- Verwarm 1 el. knoflookolie (gearomatiseerd) in een soeppan.
- Voeg de wortel, bosui en aardappel toe en bak voor c.a. 3 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg alle kruiden en de tomaat toe en laat dit c.a. 7 minuten pruttelen zodat het vocht uit de tomaat vrij komt.
- Voeg het water toe aan de groenten en laat c.a. 6 minuten zachtjes koken.
- Snijd intussen de komkommer doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in halve ringetjes.
- Pureer de soep tot een gladde soep.
- Voeg de lactosevrije slagroom (of alternatief) toe en roer goed door.
- Leg de komkommerringetjes en c.a. 50 gram Hollandse garnalen in het midden van de soepkom. Op deze manier dien je de soepkommen op.
- Course : Soep
- Recipe Type : soep
- Ingredient : Cayennepeper, groen gedeelte, Knoflookolie, Komkommer, Laurier, Peterselie, Saffraan, Slagroom (lactosevrij), Tomaat, venkel, Winterpeen, Zout
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.