FODMAP tijdens Sint Maarten

FODMAP tijdens Sint Maarten

Aankomend weekend is het grootste snoepfeest van het jaar. De meeste kinderen in Nederland lopen op 11 november langs de deuren om tassen te vullen met lekkers. Maar wat als jouw kind het FODMAP dieet volgt? Wat doe je dan? Wij geven een paar tips voor FODMAP tijdens Sint Maarten!

 

  1. Ga vooral langs de deuren om mee te doen aan Sint Maarten. Je kind moet er eigenlijk geen ‘last’ van hebben dat hij/zij een speciaal dieet volgt, en dit soort dingen zijn ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling. Lekker samen met vriendjes op pad, gezellig!
  2. Laat je kind zelf kiezen wat hij/zij wilt pakken, houdt je nog even op de achtergrond.
  3. Eenmaal thuis: dan begint jouw charme offensief! Want de tas zit waarschijnlijk vol producten die hij/zij eigenlijk niet mag hebben. En dan hebben we het nog niet eens over de hoeveelheid suiker die er in die tas is opgestapeld. Ook niet geheel bevorderlijk voor de (darm-)gezondheid.
  4. Doe een spelletje ruilhandel! Leuk en uiterst effectief. Een klein snoepje kan worden geruild tegen 5 cent, een groot snoepje tegen 10 cent. Op deze manier blijven alleen de snoepjes over die je kind écht lekker vindt. Want het vooruitzicht van een mooie aanvulling op de spaarpot doet de meeste kinderen toch minimaal de helft van het snoep inruilen. Mijn ouders deden het vroeger al, maar dan met de reden dat ze al die blauwe slangen en mini marsjes het liefst niet allemaal in onze monden zagen verdwijnen. Wij kids een klein bakje super lekker snoep, en onze ouders blij want het overgrootste deel van de rommel kon niet meer zorgen voor een dikke vette suikerkick.
  5. Maar wat doe je met de overgebleven snoepjes? Kijk of het lekkers tussen zit dat zorgt voor eventueel lichte buikklachten (dat is het soms gewoon wel even waard), of dat het kan zorgen voor erge buikklachten. In het laatste geval heb jij een zak/bak met geschikt snoep/lekkers/kleine cadeautjes klaarstaan om deze snoepjes in te ruilen voor iets anders!

 

We hopen dat je met deze tips een leuke, gezellige, en buikpijn-vrije Sint Maarten hebt met jouw kids. Veel plezier met FODMAP tijdens Sint Maarten!

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie