Volkoren Cantuccini Koekjes

Volkoren Cantuccini Koekjes

Ken je deze knapperige Italiaanse koekjes? Je krijgt ze vaak bij de koffie, of traditioneel geserveerd met Vin Santo. Zo lekker! Daar moest natuurlijk een FODMAP-arme variant van komen. Die ook nog eens glutenvrij en vrij van geraffineerde suiker is geworden. Laat je huis lekker ruiken en bak deze heerlijke volkoren cantuccini koekjes komend weekend!

Heb je moeite met het vinden van een lekkere glutenvrije bloem die iets gezonder is dan de standaard ‘kant-en-klare’ varianten in de winkel? Dan heb ik een goede tip! Maak je eigen bloemmengsel door het mengen van verschillende (FODMAP-) geschikte soorten bloem en meel. Zo krijg je een gezondere variant (want je kunt kiezen voor volkoren soorten), en is hij helemaal naar jou wens! Ik maak vaak een mengsel van gelijke delen amandelmeel, boekweitmeel, volkoren rijstebloem en havermeel. Deze combinatie zorgt uiteindelijk voor een iets hoger eiwit en vezelgehalte waardoor je langer vol zit, en je minder bloedsuiker schommelingen krijgt. En hij smaakt vooral erg lekker!

Maar je kunt ook kiezen voor andere soorten bloem/meel zoals van teff, quinoa, gierst, maizena, fijne polenta, tapiocazetmeel of aardappelzetmeel. Gebruik een kopje om gelijke delen van elke soort af te meten, roer goed door elkaar met een garde en bewaar in een luchtdicht afgesloten pot. Zo heb je altijd een gezond en lekker soort meel bij de hand om te gebruiken voor pannenkoeken en koekjes of om sauzen te binden. Super handig!

Houd je van wat meer citroen of amandelsmaak? Voeg dan 1 el citroensap of een paar druppels amandelextract toe bij de eieren in stap 2.

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 3 ratings

, , , ,