Veganistische worstjes

Veganistische worstjes

Oh la la, hoe kunnen deze twee woorden samengaan? En vooral: is dat lekker? Het antwoord is: ja dat kan, en ja dat is lekker! Deze veganistische worstjes zijn gemaakt met ingrediënten die wel een beetje FODMAP’s bevatten, maar wanneer je je aan de portiegrootte houdt, nog arm is in FODMAP’s. Dit recept is goed voor 10 worstjes. Als je niet super gevoelig bent voor fructanen en fructose kun je hier gerust 2 a 3 worstjes van eten, houd het anders bij 1 worstje per keer.

Deze FODMAP veganistische worstjes zijn heerlijk met een glutenvrij broodje, sla, rauwkost en mayonaise voor een plantaardige lunch, of met gekookte groenten en aardappelen of rijst voor een plantaardig avondmaal.

Je kunt deze worstjes op verschillende manieren kruiden, voor verschillende soorten worstjes. Ik maak ze vaak met Italiaanse kruiden of Indiase kruiden, maar ook Mexicaanse kruiden of Marokkaanse kruiden passen er erg goed bij! Kies een kruidenmengsel zonder ui en knoflook of maak je eigen kruidenmengsel: net zo makkelijk.

Voor deze veganistische worstjes heb je een groot stuk kaasdoek nodig. Knip het kaasdoek vervolgens in stukjes van ca. 15 bij 20 cm. Na het bereiden van de worstjes was je de stukjes kaasdoek gewoon in de wasmachine en kun je ze gebruiken voor een volgende keer! Dus kaasdoek in de hand, en aan de slag!

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings

, , ,