Dit recept voor fodmap pannenkoeken is geïnspireerd op een recept van mijn nieuwe liefde: The Green Kitchen Stories. Dit Zweedse stel is ontzettend goed met het bedenken van originele en gezonde vegetarische recepten. Daarnaast zijn de foto’s altijd waanzinnig! Helaas voor jou als fodmapper wordt er vaak gebruik gemaakt van bijvoorbeeld peulvruchten en dadels. Maar met een beetje fantasie bedenk je daar wat op.
Zo ook hier: in plaats van een vulling met kikkererwten en appel heb ik hier gekozen voor een lekkere frisse vulling van gerookte zalm en citroen-ricotta. Ook gebruik ik een ander bloemmengsel omdat ik alleen boekweitmeel qua smaak net iets te heftig vindt. Psyllium voor een betere binding van de pannenkoeken en je krijgt direct nog een beetje extra vezels binnen.
Waanzinnig lekker. Alleen heb ik paprika gebruikt ipv radijsjes. Kan maïsmeel ook ipv rijstemeel?
Je kan gerust maïsmeel gebruiken in plaats van rijstmeel! Het zal wellicht een iets andere structuur krijgen maar ik denk dat het prima kan.
Lekker zijn ze he :D!
In mijn fodmap-dieet staat dat ik ook geen ricotta mag, kan ik dit ergens door vervangen?
Tijdens FODMAP mag je een kleine hoeveelheid ricotta, aangezien daar nog niet zo veel lactose in zit dat de meeste mensen daar last van krijgen. Als je extreem gevoelig bent voor lactose, kun je lactosevrije roomkaas gebruiken. Als je een koemelkallergie hebt zijn kokosyoghurt of het bovenste deel van een blikje kokosmelk (als je dit een dag in de koelkast zet wordt dit hard!) erg lekker. Maar je kunt ook kiezen voor een (zelfgemaakte) FODMAP arme spread of pesto! Enjoy!