In de herfst en winter is de geur van vers gebakken speculaas één van de lekkerste dingen die ik kan bedenken! De volle smaak van oudhollandse specerijen geven je dat echte comfort-food gevoel. Met dit recept voor speculaasjes kan je ook makkelijk pepernoten bakken! Maak in dat geval kleine bolletjes van het deeg en bak de pepernoten ietsje minder lang. Heerlijk knapperig en smaakvol!

Speculaasjes
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
- Difficulty Level > 60 minuten
Recipe Rating
- (4 /5)
- 1 rating
Ingredients
- 100 g boekweitmeel
- 75 g amandelmeel
- 75 g tapioca meel
- 1 tl bakpoeder
- 1 el speculaaskruiden
- Snufje zout
- 125 g bruine basterdsuiker of kokosbloesemsuiker
- 100 g roomboter
- 2 el lactosevrije of plantaardige melk (of water)
Instructions
- Zeef alle droge ingrediënten in een kom en meng goed doorelkaar. Voeg de melk en boter toe en kneed tot een mooi deeg. Leg het speculaas deeg een uur in de koelkast om op te stijven.
- Voor speculaasjes: Bestuif een werkblad met wat boekweitmeel en rol het deeg uit tot een plak van een halve centimeter dikte. Snijd rechthoekjes van het deeg en leg op de bakplaat. Heb je echte speculaasvormen? Gebruik deze! Druk een plakje deeg in de vorm, draai de vorm om en haal het er voorzichtig weer uit. Gebruik eventueel een mesje om het deeg voorzichtig los te halen uit de vorm.
- Voor pepernoten: rol het deeg in slierten van ca. 1 cm doorsnede en snijd kleine plakjes van het deeg. Rol elk plakje in je handen tot een bolletje en leg deze op de bakplaat.
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bak de speculaasjes of pepernoten in ca. 15 tot 20 minuten gaar. Let op dat ze niet te donker worden. Ze zijn nu nog iets zacht, laat de koekjes daarom goed afkoelen en ze worden heerlijk knapperig!
- Servings : 20
- Ready in : 120 Minutes
- Course : Lekkers
- Recipe Type : Koek
- Ingredient : Amandelmeel, Bakpoeder, Boekweitmeel, bruine basterdsuiker, Kokosbloesemsuiker, Lactosevrije melk, Roomboter, Speculaaskruiden, Suikervervanger, Tapiocameel, Zout
Rate this recipe

-
1 People Rated This Recipe
-
Average Rating
-
- (4 / 5)
One Response to Speculaasjes
Geef een reactie Click here to cancel reply.

Op zoek naar een recept met een bepaald ingrediënt?
Populaire recepten
Zoekwoorden
app update (3)
beperkt (3)
boek (6)
bonen (3)
buikpijn (7)
chocolade (4)
cookies (2)
cursus (3)
darmklachten (3)
dieet (4)
dietist (6)
fodmap (18)
fodmap brood (2)
fodmap dieet (19)
fodmapdietist (3)
fructanen (5)
fructose (3)
fruit (3)
gluten (4)
glutenvrij (6)
kerst (5)
koken (3)
lactose (5)
moederdag (3)
ontbijt (4)
ontspanning (2)
opgeblazen buik (3)
pasen (5)
pds (5)
pepermuntolie (2)
peulvruchten (3)
plantaardig (3)
polyolen (3)
prikkelbare darm (3)
recept (4)
spelt (5)
sporten met fodmap (3)
stress (6)
tarwe (5)
update (4)
vegan (3)
vegetarisch (3)
vezels (5)
webinar (3)
winactie (3)
Wat een overzichtelijk recept, heeft geresulteerd in een leuke namiddagactiviteit met een 11-jarige. Superlekkere speculaasjes!!