Plantaardige tonijnsalade

Plantaardige tonijnsalade

Plantaardige tonijnsalade!?

Uhm tonijn is toch niet plantaardig? Dat klopt! Maar deze tonijnsalade heeft wel die visachtige smaak en textuur van tonijn. Deze salade is supergezond en bevat gezonde vetten – uit zonnebloempitten en nori – die jeook in tonijn terugvindt.

Op internet zijn diverse recepten voor plantaardige tonijnsalades te vinden, vaak wordt hier gebruik gemaakt van ui en/of knoflook. Wij hebben daar als Fodmap Foodies iets op bedacht! Bieslook, kappertjes en nori geven die extra kick in dit recept. Je mist echt geen ui en knoflook!

Dir recept is super makkelijk en klaar binnen 5 minuten, nadat de zonnebloempitten zijn geweekt: doe simpelweg de zonnebloempitten in een kom, giet er water op en laat een nacht of overdag staan.

 

 

Waar kun je deze plantaardige tonijnsalade voor gebruiken? We geven je een paar tips!

– Het is een geweldige spread om te gebruiken op een (glutenvrije) boterham of cracker.

– Het is heerlijk als onderdeel van een sandwich met plakjes komkommer, tomaat, sla, paprika, olijven…

– Als spread is het lekker op een tosti tussen twee (glutenvrije) boterhammen!

– Je kunt deze tonijnsalade invriezen. Super handig om een bakje bij de hand te hebben op een moment dat je even geen tijd hebt om te koken. Maak dit recept dus in ‘big batch’.

– Je kunt de tonijnsalade door een tomatensaus roeren. Voeg dan geen (optionele) munt toe, maar basilicum, peterselie of laat deze kruid weg. Serveer met (glutenvrije) pasta.

– Je kan deze plantaardige tonijnsalade mengen met een beetje mayonaise, of een combinatie van mayonaise en (lactosevrije/plantaardige) yoghurt voor een nog smeuïgere spread. Hij is dan niet meer goed in te vriezen en ook niet geschikt voor de volgende stap, dus binnen een paar dagen eten op de boterham of op een borreltoastje!

– Je kan deze tonijnsalade gebruiken als vulling voor een courgette, tomaat of paprika, eventueel een beetje (plantaardige) kaas erover, 20 minuten in de oven en serveren met een groene salade of wat gekookte quinoa of rijst.

 

 

Recipe Rating

  • (4.9 /5)
  • 7 ratings

, ,