Pindakaas mueslirepen

Pindakaas mueslirepen

Pindakaas past bij zo ontzettend veel dingen: Lekker op de pannenkoek, een lepeltje bij de havermoutpap of in deze pindakaas mueslirepen. Verslavend lekker, maar deze keer wel een enigszins gezond recept. Je kunt ze zo zoet maken als je zelf wilt, en als je voor zoetigheid kiest dan is ahornsiroop of rijststroop nét iets beter voor je dan geraffineerde suiker. Maar uiteraard blijft het suiker, dus wees er matig mee.

Je hebt geen oven nodig om deze repen te maken, alleen een koekenpan en steelpannetje. De rest van het werk doet de koelkast voor je.

Een snufje zout geven deze pindakaas repen nét een beetje meer pit, maar gebruik je liever geen zout? Dan kan dat prima. Voor iets meer bite kun je nog meer hele pinda’s toevoegen dan wij hebben gedaan, en in plaats van zonnebloempitten zijn pompoenpitten ook lekker. Neem niet meer dan 1 a 2 repen peer keer om het FODMAP arm te houden. Maar dat is ruim genoeg, want deze repen vullen ontzettend goed.

Ben je niet zo van de pinda’s? Of heb je een pinda allergie? Ook een andere noten of zaden/pittenpasta werkt erg goed. Denk aan amandelpasta of zonnebloempittenpasta.

Eet smakelijk!

 

P.S. je kunt deze repen erg goed invriezen.

Recipe Rating

  • (2.3 /5)
  • 3 ratings

, , ,