Pindakaas is toch wel één van de favoriete FODMAP ingrediënten hier bij ons Fodmap Foodies. Het past bij zo ontzettend veel dingen! Lekker op de pannenkoek, een lepeltje bij de havermoutpap of in deze pindakaas mueslirepen. Verslavend lekker, maar deze keer wel een enigszins gezond recept. Je kunt ze zo zoet maken als je zelf wilt, en als je voor zoetigheid kiest dan is ahornsiroop of rijststroop nét iets beter voor je dan geraffineerde suiker. Maar uiteraard blijft het suiker, dus wees er matig mee.
Je hebt geen oven nodig om deze repen te maken, alleen een koekenpan en steelpannetje. De rest van het werk doet de koelkast voor je.
Een snufje zout geven deze pindakaas repen nét een beetje meer pit, maar gebruik je liever geen zout? Dan kan dat prima. Voor iets meer bite kun je nog meer hele pinda’s toevoegen dan wij hebben gedaan, en in plaats van zonnebloempitten zijn pompoenpitten ook lekker. Neem niet meer dan 1 a 2 repen peer keer om het FODMAP arm te houden. Maar dat is ruim genoeg, want deze repen vullen ontzettend goed.
Ben je niet zo van de pinda’s? Of heb je een pinda allergie? Ook een andere noten of zaden/pittenpasta werkt erg goed. Denk aan amandelpasta of zonnebloempittenpasta.
Eet smakelijk!
P.S. je kunt deze repen erg goed invriezen.
Heerlijke repen. Het was alleen een beetje kruimelig, waardoor ik niet echt mooie strakke rechthoeken kreeg, maar misschien moet ik de siroop en pindakaas nog wat langer verwarmen.
Het deeg is inderdaad een klein beetje kruimelig, maar het zou wel moeten plakken. Het kan liggen aan de soort havervlokken en pindakaas. De ene neemt minder vocht op dan de ander. Maar je kunt de volgende keer ook gewoon 1 of 2 el meer pindakaas of minder havervlokken toevoegen: dan zal het waarschijnlijk beter plakken!
Nog een tip: zet het even in de vriezer, zo kun je er ook mooiere strakke rechthoeken uit snijden.
Ook bij mij wilde het niet plakken, ondanks extra pindakaas. Het bleef kruimelen. Ik heb toen wat eetlepels kokosolie toegevoegd, maar ook dat deed het onvoldoende. Toen maar eieren erdoor en in een broodblik in de oven.
Kan ook.
Hele lekkere repen, alleen waren ze bij mij ook erg kruimelig. Heeft iemand nog meer tips hoe ik ze stevig kan krijgen?
Weet je wat erg lekker is? Grof zout op het laatst door roeren. Ik hoop ook dat het bij een volgende poging minder kruimelig is…maar alle kruimels gaan op, dat is zeker!