Ook zo gek op vla? Er is nog geen lactosevrije vla variant te vinden in de supermarkt maar je kan het heel makkelijk zelf maken! Ca. 3-4 dagen houdbaar in de koelkast dus je hebt een paar dagen een lekker toetje!

Lactosevrije vla
-
- Cook Time
- Minutes
-
- Yield
- 1
- 1 L
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 Liter lactose vrije melk
- 60 g suiker
- 50 g custard poeder (bv. dr. Oetker)
Instructions
- Roer de suiker door de custard en roer dit los met 6 el melk.
- Verwarm de rest van de melk en voeg het custardmengsel al roerende toe aan de hete melk (met een garde). Breng aan de kook en laat ca. 3 minuten zachtjes doorkoken, maar blijf roeren.
- Laat de vla afkoelen (leg er plasticfolie over om velvorming te voorkomen) en zeef hem eventueel als er toch wat klontjes zijn ontstaan tijdens het koken. Het afkoelen duurt wel een paar uur dus je kan het beste vla maken voor de volgende dag. Hoewel warme vla ook heel lekker is! Je kan de vla ook in een oude melkfles gieten om hem zo goed te kunnen bewaren.
- Course : Nagerecht
- Recipe Type : KokenVegetarisch
- Ingredient : Lactosevrije melk, plantaardige melk
Rate this recipe

-
0 People Rated This Recipe
-
Average Rating
-
- (0 / 5)
One Response to Lactosevrije vla
Geef een reactie Click here to cancel reply.

Op zoek naar een recept met een bepaald ingrediënt?
Populaire recepten
Zoekwoorden
app update (3)
beperkt (3)
boek (6)
bonen (3)
buikpijn (7)
chocolade (4)
colitis ulcerosa (2)
cookies (2)
cursus (3)
darmklachten (3)
dieet (4)
dietist (6)
fodmap (18)
fodmap brood (2)
fodmap dieet (19)
fodmapdietist (3)
fructanen (5)
fructose (3)
fruit (3)
gluten (4)
glutenvrij (6)
kerst (5)
koken (3)
lactose (5)
moederdag (3)
ontbijt (4)
ontspanning (2)
opgeblazen buik (3)
pasen (5)
pds (5)
peulvruchten (3)
plantaardig (3)
polyolen (3)
prikkelbare darm (3)
recept (4)
spelt (5)
sporten met fodmap (3)
stress (6)
tarwe (5)
update (4)
vegan (3)
vegetarisch (3)
vezels (5)
webinar (3)
winactie (3)
Ook mijn nieuwe hype, heerlijke custardpudding. Ik voeg er nog extra zakje vanillisuiker bij (evt. Iets minder gewone suiker) Ik roer de warme melk van het vuur af eerst door het aangemaakte papje dan weer alles terug in de pan en op het vuur. Voor een heerlijk gladde pudding zonder klonten.