Korstloze venkel quiche met quinoa

Korstloze venkel quiche met quinoa

Een quiche… het lijkt onbegonnen werk wanneer je het FODMAP dieet volgt of al hebt gevolgd en moet letten op tarwe of andere granen. Je kunt heel goed een quichebodem maken met glutenvrije granen, maar een veel snellere en makkelijkere manier om een FODMAP arme variant van een gewone quiche te maken is door helemaal geen bodem te gebruiken! Je laat de korst weg en zorgt voor een wat stevigere ‘vulling’. Je maakt dan als het ware een grote en dikke gevulde stevige omelet in de oven. Ik (M) maak het vaak, en eet de volgende dag dan meestal de restjes als lunch, heerlijk!

Venkel bevat in grotere hoeveelheden de fodmaps fructanen en mannitol, maar 50 gram venkel per portie is FODMAP arm en dus perfect te gebruiken als smaakmaker in deze quiche. De anijsachtige smaak gaat perfect samen met de hartige smaak van de kaas, ham en kruiden. Echt het proberen waard!

Houd je niet van venkel? Vervang deze dan door een andere lekkere FODMAP arme of beperkte groente: je kunt met dit recept eindeloos variëren!

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings

, , , ,